Od 11. do 13. czerwca przebywałam w Londynie, na warsztatach u Jamie Olivera. Była to nagroda - wyróżnienie, jakie otrzymałam w konkursie Blog Roku 2014. Fundatorem tej
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj proste i smaczne, chyba wszystkim znane młode ziemniaczki .... Bardzo je lubię i ciesze się nimi od pierwszych dni kiedy tylko pojawiają się na straganach
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCiąg dalszy eksperymentów:) Kopytka z bobu z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 0,5 kg bobu mąka pszenna zielona pietruszka mięso mielone pomidory z puszki śmietana sól, pieprz
MarciochaKucharzyChrupiące ciasto, słodkawy farsz cebulowy z orzechami włoskimi i soczyste mięso. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: polędwica wieprzowa 450g sól, czarny pieprz masło
Pyry na GazPizza, perfekcyjna kolacja na lato. Korzystajcie z letnich nowalijek jak szparagi, zielony groszek czy świeżo wychodowana rukola. U mnie dzisiaj pizza bianco z zielonymi szparagami i
codojedzeniaDziś przedstawiam przepis na smażone boczniaki w panierce. (Chcę wrzucić dwie propozycje na makaron ze smażonymi boczniakami stąd ten przepis jako podstawowy) Boczniaki można jeść
Lubczyk i WaniliaTaki zestaw to ja lubię !:)) Cały rok czekam aby taki obiadek sobie zrobić. Przepis na 2 lub 3 osoby: - szparagi białe i zielone 15 szt. - szynka
Pasje JolkiSmaczna , lekka i zdrowa cukinia nadziewana pomidorami , cebulką i serem , napewno przypadnie Wszystkim do gustu. Składniki ( 3porcje ): cukinia - 3szt pomidor - 3szt tarty ser żółty - 2łyżki oliwa
Bazylia kontra RozmarynHamburgery chyba są dosyć popularnym daniem w studenckim menu ;) Ja nie mam jakoś przekonania do hamburgerów kupowanych w sieciówkach, dlatego postanowiłam przygotować swój własny. Nie
Czerwona PorzeczkaZwykłe kotlety mielone można urozmaicać na naprawdę wiele sposobów. Kilka przepisów jest już na blogu, dzisiaj mam dla Was następny. Tym razem są to pieczone pulpeciki
Z miłości do słodkościKiedyś jakby mi ktoś powiedział o wątróbce z owocami i bez cebuli, wyśmiałabym. Nigdy bym nie pomyślała, że takie połączenie smaków pasuje do siebie. Mimo, że
Blondynka GotujeChyba nie znam osoby, która nie lubiłaby karkówki. Można ją przygotować na tysiąc sposobów. Ostatnio jadłam karkówkę przyrządzaną razem z warzywami w takim specjalnym
Passion of CookingMięso, które można przygotować łatwo i szybko :) Kurczaka podałam z ziemniakami i modrą kapustą . Kurczak w majeranku Składniki: Na każdą osobę 1 ćwiartka kurczaka sól
Kuchenne zapiski Edyty