Ciekawy pomysł na rybkę. Przepis ten bierze udział w konkursie makaronu Międzybrodzkiego "ŻYWIOŁOWE WYZWANIE". Jako żywioł powierza miałam do wyboru, prócz makaronu dwa składniki
Malinowe PocałunkiMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis podpatrzyłam w pewnej obyczajowej powieści, gdy pewien pan przygotowywał dla pewnej pani kolację. Opis był taki apetyczny, że postanowiłam …
My Blueberry CornerOd lat gości na naszym stole. Niby nic takiego- kawał mięsa, trochę czosnku, garść ziół i przypraw, pięć minut i zrobiona, a później niekończące się oczekiwanie
Rozpustne gotowanieMój mąż uwielbia ryby! Nie ważne w jakiej postaci, byle by tylko były często. Na szczęście mamy znajomego wędkarza, który owszem lubi ryby łowić, ale nic
Rozpustne gotowanieKopytka, niby nic takiego, ale z własnego doświadczenia wiem, że znaleźć odpowiednią recepturę jest bardzo trudno. Zazwyczaj wychodziły mi za twarde, albo wręcz
Rozpustne gotowanieUwielbiam to danie z racji tego, że jest niesamowicie proste w przygotowaniu, szybkie, pyszne i tanie. Jedyne co trzeba zrobić to przygotować
Rozpustne gotowanieSchabowy w moim domu gościł od zawsze i pewnie nic w twej kwestii się nie zmieni. A że Męża mam mięsożercę (ewentualnie rybożercę
Rozpustne gotowanieZa oknem coraz zimniej, wieczory coraz dłuższe, a myśli coraz częściej krążą nad świątecznym menu. Jak co roku chcąc zachwycić bliskich udoskonalam receptury
Rozpustne gotowanieKotlety mielone, pulpety, klopsiki, pieczeń rzymska i inne smakołyki z mięsa mielonego są w moim domu zawsze mile widziane :-) Warunek jest jeden- mięso
Rozpustne gotowanieUwielbiam takie rozgotowane, rozpływające się w ustach mięsko. A jeszcze dodatek cebuli i czosnku, garść ziół i już wiem, że będzie pysznie :-) Składniki
Rozpustne gotowaniePowiem szczerze, że takich kotletów się u nas w domu nie jadało. Więcej, nigdy bym nie wpadła na taki dodatek do mięsa, ale
Rozpustne gotowanieKupiłam wczoraj piękny kawał łopatki wieprzowej w kształcie kuli. Miałam ją udusić z cebulką i czosnkiem, garścią przypraw, podała bym ją w tym
Rozpustne gotowanieWczoraj rano przywitała nas zima. Dzisiaj rozpanoszyła się na dobre, przykrywając wszystko kilkucentymetrową warstwą białego puchu. Nie wiem jak Was, ale mnie pierwszy
Rozpustne gotowanieW moim rodzinnym domu na Wigilii zawsze królował karp. Moje pierwsze wspomnienia dotyczące Świąt sięgają chwil, gdzie jeszcze jako mały szkrab, ledwo sięgający
Rozpustne gotowaniePieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na
Rozpustne gotowanie