przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:357/600)

Roladki z wieprzowiny z jajkiem i warzywami. 171

      Kupiłam wczoraj piękny kawał łopatki wieprzowej w kształcie kuli. Miałam ją udusić z cebulką i czosnkiem, garścią przypraw, podała bym ją w tym

Rozpustne gotowanie
Fasolka po bretońsku. 166

     Wczoraj rano przywitała nas zima. Dzisiaj rozpanoszyła się na dobre, przykrywając wszystko kilkucentymetrową warstwą białego puchu. Nie wiem jak Was, ale mnie pierwszy

Rozpustne gotowanie
Wigilijny karp smażony. 181

     W moim rodzinnym domu na Wigilii zawsze królował karp. Moje pierwsze wspomnienia dotyczące Świąt sięgają chwil, gdzie jeszcze jako mały szkrab, ledwo sięgający

Rozpustne gotowanie
Pieczeń rzymska. 166

     Pieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na

Rozpustne gotowanie
Karczek pieczony. 205

    Karczek pieczony z czosnkiem, otulony przyprawami i ziołami jest po prostu pyszny! Uwielbiam go za ten niesamowity smak i prostotę przygotowania. Gdy już

Rozpustne gotowanie
Makaron "po chińsku". 237

     Czasami przychodzi taki dzień, że nie mam czasu lub ochoty na długie stanie przy "garach" i w takich chwilach przygotowuję właśnie takie danie

Rozpustne gotowanie
Rosół po krakowsku. 191

     Mój dziadek pochodził z Krakowa i właśnie taki rosół babcia dla niego przygotowywała. Nie lubił rosołu z makaronem, bo był dla niego za

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina w sosie pomidorowym z fasolką szparagową. 167

     Nie ma to jak poczciwy, soczysty kawałek mięsa, skąpany w pysznym, warzywnym sosie, z dodatkiem fasolki szparagowej. To danie można podać z pieczywem

Rozpustne gotowanie
Pieczone ćwiartki z kurczaka. 389

     Lubię pieczonego kurczaka, a najbardziej ćwiartki lub skrzydełka. Chrupiąca, aromatyczna skórka, oprószona przyprawami i ziołami... Lubię je również dlatego, że tak łatwo je

Rozpustne gotowanie
Kurczak gotowany, smażony w panierce. 376

     Czasami gdy nie mamy już pomysłu co można zrobić z mięskiem z rosołu, warto wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania

Rozpustne gotowanie
Klopsy z ziołami. 135

     Lubczyk od zawsze rósł w naszym ogrodzie. Zazwyczaj dodajemy go do rosołu lub innych zup jarzynowych, ale w naszej kuchni ma on szersze

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina z cynamonem. 193

     Przepis na tę potrawę ma swe korzenie w Portugalii. Dostałam go już chyba z dziesięć lat temu od znajomej i przeleżał wciśnięty w

Rozpustne gotowanie
Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym. 147

     Soczyste, mięsne kąski zatopione w kremowym, aksamitnym, koperkowym sosie, pycha! Nic skomplikowanego, za to efekt niesamowity. Polecam! Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym KOTLECIKI

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 516

   Kotlety schabowe często goszczą na polskich stołach, są głęboko zakorzenione w naszej kuchni, z racji tego, że nie są zbytnio pracochłonne, za to są

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. 216

     Jest to bardzo kolorowa, spektakularna i przepyszna potrawa. Efekt jest niesamowity, a smak wręcz bajeczny! Pyszne mięso otulone złotą panierką, kremowe jajeczko, kwaskowa

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania