przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:295/600)

Penne z sosem z anchois 175

Zapraszam na włoski obiad pełen pięknych zapachów i aromatów - makaron penne z passatą pomidorową, białym winem i filecikami anchois :)  Składniki (3-4 porcje): 400 g makaronu penne 6 filecików anchois 1/2 szklanki passaty pomidorowej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina łyżka posiekanych listków bazylii 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oliwy 100 g żółtego sera

My Culinary Art
Sałatka śledziowa "Przysmak Gajowego" (bez glutenu, mleka, jajek) 190

kalarepkę, jabłka, kiszone ogórki i czarne oliwki. Niestety zapasy marynowanych grzybków zostały wyczerpane, więc zastępują je tutaj pieczarki. Sałatka ta jest bardzo sycąca i z powodzeniem może zastąpić nawet obiad, zwłaszcza latem, kiedy w upały nikt nie ma ochoty na gorące posiłki. Składniki: ziemniaki sałatkowe 1 kg ogórki kiszone 400 g jabłka 2 szt oliwki czarne 140 g kalarepka

głodny alergik
Udka barbecue 374

Obiad pomysł na szybko. Udka tradycyjnie smażone jakoś nie wchodziły w rachubę, więc pomyślałam że zrobię je na grillu elektrycznym. W trackie, gdy smażyły się na grillu postanowiłam zrobić coś w stylu amerykańskim i powstał szybki, prosty sos barbecue, którym posmarowałam udka, a następnie dopiekłam je w piekarniku. Mój błąd że udek nie zabezpieczyłam folią albo nie przykryłam dzięki czemu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasztet z zieloną soczewicą, kaszą gryczaną, dynią oraz suszoną morelą i orzechami włoskimi 243

jakie można zabrać do pracy wraz z kromką razowego pieczywa, które również robię sama. Nie ma nic lepszego niż plaster pasztetu, do tego świeże warzywa i mam zdrowy obiad w pracy o godzinie 15:00... Tyle ile domów, tyle przepisów na pyszny pasztet. Ja ostatnio sporo kombinuję i staram się w jak najwięcej potraw "wcisnąć" dynię, ponieważ

Mango Papaja
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 268

uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Fasolkę odcedzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku.Udekorować i zajadać. Idealne jako przekąska, dodatek do obiadu, lub na pyszne kanapeczki. źródło,,sałatki Anastazji

Apetyczna babeczka
Karkówka z żurawiną i jałowcem 166

Karkówka w lekko słodkim wydaniu, z posmakiem jałowca! .Idealna do kanapek lub do obiadu z sosem miodowo - żurawinowym. Polecam.  Składniki: 1,2 kg karkówki 5-7 ziaren jałowca garść suszonej żurawiny 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz biały sól gruba 2 liście laurowe kilka łyżek oliwy  Karkówkę myjemy, osuszamy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do miski i nacieramy

Apetyczna babeczka
Wieprzowina z warzywami i sosem hoisin 189

Jest to doskonałe danie na obiad lub kolację, mięso zbilansowane warzywami z dodatkiem sosu hoisin i orzeszków piniowych. Bardzo proste orientalne danie, a produkty do nich znajdziecie w sklepie naSushi. Warto naszą kuchnie wzbogacać nowymi smakami i nowymi pysznymi produktami. Składniki na 4 porcje: 40-50 dag wieprzowiny, łopatki, karkówki lub mięsa z golonki  2 pory - tylko biała

Apetyczna babeczka
Tarta pełnoziarnista z soczewicą 168

Macie ochotę na tartę pełnoziarnistą?. Można ją szybko zrobić i podać na obiad lub kolację. Soczewica jest dostępna w delikatesach ze zdrową żywnością, lub w sklepach internetowych, zajrzycie do Skworcu.pl . Ciasto: 1 i 2/3 szklanki pełnoziarnistej mąki 1/3 szklanki margaryny 4-6 łyżek wody (trzeba dodawać w zależności ile zabierze ciasto ) Nadzienie: 2/3 opłukanej czerwonej soczewicy – najlepiej od skorcu.com.pl

Apetyczna babeczka
Grillowany kalafior z medalionami z łososia 134

Sezon kalafiorowy nadchodzi, wiec warto po niego sięgać zastępując np. ziemniaki. Pomysł na banalnie prosty obiad, czyli grillowany kalafior, a do tego pyszny łosoś. Po formy do zapiekania i grilowania zajrzyjcie na stronę homemart.plSkładniki dla 4 osób: 1 kalafior 50 - 60 dag filetów lub medalionów z łososia płatki czosnku sól pieprz cytrynowy lub czarny oliwa z oliwek 2 łyżki

Apetyczna babeczka
Sałatka z bobu, krewetek koktajlowych i czosnku 179

smaki ze sobą połączyć. Oprócz tego to świetne danie dla osób, które są na diecie i liczą kalorie. Sałatka jest sycąca i z pewnością w letnie dni zastąpi nam obiad, a przygotowuje się ją w kwadrans. Oto mój przepis... Składniki dla 4 osób: 1 kg bobu 1 czerwona papryka 25-35 dag krewetek koktajlowych 4-5 ząbków czosnku garść drobno

Apetyczna babeczka
Polewka grzybowa kaszubska 144

moim domu dzisiaj Kaszubski obiad i polewka grzybowa. Z pozdrowieniami dla Cudów i Smaków regionu  :), po przepisy zajrzę jeszcze wiele razy.  Zupa wspaniała i niezwykle prosta!Składniki:     2 l.wody     suszone borowiki (20g)     1/2 kg ziemniaków     łyżka octu     listki laurowe,ziele angielskie

Apetyczna babeczka
Cukinia nadziewana ryżem jaśminowym 152

cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl.Składniki na obiad dla 4 osób: 2 średnie cukinie 15 dag ryżu jaśminowego 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 8 pieczarek Ser żółty lub pleśniowy - kilka plastrów 1. Ryż gotujemy 10 minut

Apetyczna babeczka
Domowa "kostka rosołowa" warzywna 129

dieta zakłada oczyszczenie organizmu i zrezygnowanie z kupnych chemicznych produktów, trzeba było wyprodukować ją samemu :) Dzięki niej gotowanie zup zamieniło się w czystą przyjemność. Teraz jeśli mam zrobić obiad na szybko, to zawsze gotuję zupę :) Składniki: 1 kg obranych warzyw (marchewki, pietruszki, por, selery, co kto lubi) 3-4 ząbki czosnku 100 g soli 5 g suszonego lubczyku3 liście laurowe15

chwile dla mnie
Sałatka warzywna na zimę 196

Pyszna sałatka warzywna robię ją co roku. Domownicy są nią zachwyceni, podaję ją do obiadu jak też do kanapek na wędlinkę.Sałatka warzywna na zimę SKŁADNIKI:ogórki - 5 kgmarchewka - 1 kgcebula - 1 kgcukier - 1 szklocet - 1 szklolej - 1 szklpieprz - 20 ziareneksól do smaku - 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Ogórki umyć, osączyć , pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach

Kuchnia Danusi
Gotujemy z Formułą, czyli Sukha Bateta Nu Shaak – curry ziemniaczane z orzechami nerkowca 195

trochę jak wypracowanie szkolne. „Kuchnię azjatycką lubię, ponieważ…” Ponieważ jest dobra. Ponieważ jest ładna. I ponieważ każdy posiłek zamienia się w ucztę. Zamiast jednego talerza wypełnionego obiadem, na stole cała armia talerzyków, miseczek, czarek, paterek. Na każdej inne danie, aromat sosów i dipów miesza się z parą znad pierożków

Gotuj z Blue Raven

Proponowane wyszukiwania