przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:287/600)

Schab domowy pieczony 174

temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze 15 min w temperaturze 160 stopni.  Wyjmujemy-  podajemy gorące do obiadu. Jak zostanie mamy zimne do kanapek.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z kaszą jaglaną i newellą 281

sałatka z kaszą jaglaną. Do jej przygotowania użyłam nowego, naturalnego, wysokobiałkowego bardzo smacznego produktu Newella. Jest to pasteryzowane białko jajka kurzego, które może być składnikiem wielu ciekawych potraw, od obiadów po przekąski czy sałatki. Newella jest wygodna w użyciu i gotowa do spożycia co zaoszczędzi czasu zabieganym. Moim zdaniem z powodzeniem może zastąpić jajka w niektórych potrawach.Składniki

Ze smakiem i z pasją
K... Kuskus 272

Makaron? Ryż? A może ziemniaki czy frytki? No tak, ale ile można jeść takie rzeczy? ;) Wtedy z pomocą przychodzą wszelkiego rodzaju kasze, które w łatwy sposób potrafią urozmaicić każdy obiad. Jedną z nich jest kasza kuskus, przez niektórych uznawana za najzdrowszą z kasz, a dla innych jest pomocą w trakcie rozmaitych diet, ponieważ nie jest bardzo kaloryczna. Z tym ostatnim

Kitchens Alphabet
Przepisy z jarmużem 173

pewno gdzieś się znajdzie.  Widziałam jarmuż nawet w hipermarketach i dyskontach.  Jest albo na tackach, ofoliowany, albo w woreczkach, takich jak świeży szpinak.   Obiad: Zupa z jarmużem i soczewicą Sałatka z jarmużem i mango Sałatka z dynią i nerkowcami Gulasz dyniowy z jarmużem Tartaletki z dynią i jarmużem Sałatka z dynią i jarmużem   Śniadania

Sto kolorów kuchni
Surówka z białej kapusty 186

Surówka z białej kapusty, prosta a zarazem smaczna. Świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu szczególnie do dań mięsnych.Składniki (proporcje na 4-5 osób) :0,5 kg białej kapusty2 marchewkisos sałatkowy francuski3 łyżki oleju1/3 pęczku koperekuPrzygotowanie :Kapustę możliwie drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce na grubych oczkach, koperek  również szatkuję. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą. Sos sałatkowy

Mechanik w kuchni
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 171

jest najlepsze? - To, że wbrew pozorom to nie jest trudne danie, a jak się człowiek postara (i nauczy się panować nad sobą), to wyjdzie z tego cudowny, aromatyczny obiad na dwa dni. Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi.SKŁADNIKI:- 0,5 kg piersi indyka / kurczaka

Wypisz Wymaluj
GOŁĄBKI - INDYK Z WARZYWAMI I DWOMA RODZAJAMI RYŻU. 175

wykorzystujemy do polania gołąbków już wypieczonych.Tak się właśnie przedstawia w naszym domu sprawa gołąbków, które wielu uważa za najlepsze. Roboty dużo, ale warto, bo mamy na prawdę smaczny obiad na kilka dni. Świetnie smakują podgrzewane. Nawet podczas mrożenia nie tracą swoich smakowych walorów. Pikantny farsz z dużą ilością warzyw sprawdzi się zawsze i wszędzie. Taka już ich (gołąbków) natura - smakować

Wypisz Wymaluj
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 182

czytaj prosto z pudełka), a z drugiej przepysznym szpinakiem, który nie może nie zachwycić. Do tego czosnek i zioła i uwierzcie nam, że nic więcej nie trzeba. Wykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje.Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie z którym

Wypisz Wymaluj
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 146

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami.Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym. Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy

My Culinary Art
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3981

Dzwonek do drzwi. Wycieram wilgotne dłonie w kraciasty ręczniczek i poprawiając rozmierzwione włosy, podchodzę do nich. Zerkam przez wizjer, nazywany wulgarnie "judaszem" i aż rozpromieniam się

W kuchni Karmel-itki
Kiełkujący makaron z łososiem 197

wiele nie miałam wiec makaron, groszek ugotowałam, kiełki podsmażyłam i te składniki połączyłam. Łososia cienko w plasterki pokroiłam, na makaron położyłam, zamieszałam, rukoli dodałam i po ok. 15 min. obiad gotowy miałam i nim się zajadałam.Składniki:150 g makaronu gniazdko 1 Czaniecki,60 g polędwicy z łososia norweskiego,50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki,1 garść groszku cukrowego

Moniki Smakołyki
Surówka z białej kapusty 264

smaku przypomina trochę tę kiszoną, ale jest delikatniejsza.  Jej wielką zaletą jest to, że można ją przechowywać przez 3 dni (bez pasteryzacji).   Doskonała do obiadu, ale nadaje się też do kanapek.       Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 cebula 2 marchewki  Zalewa: 1 łyżka musztardy 1/4 - 1/2 szklanki octu 1 niepełna szklanka

Sto kolorów kuchni
Lawendowo- orzechowe gnocchi z kaszy kuskus i serka Tapas! 162

Zdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK!Dzisiaj zapraszam Was serdecznie  na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i

SMYKWKUCHNI
Kotlet. Bez mięsa. Kotlety z kapusty w sosie koperkowym 25826

albo sznycel grzybowy.Kapusta sama jest mało wyraźna w smaku więc swoje kotlety mocno doprawiłam - kminek i lubczyk bardzo jej pasują. A do tego kremowy sos koperkowy - mówię Wam pyszny obiad !ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza