przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:292/600)

Madera - Camara de Lobos 167

port Fot. Rue de Nossa Senchora da Conceicao, jedna z uliczek starego miasta Fot. XVI wieczny kościół Igreja de Sao Sebastiano Fot. Tradycyjne, "ukwiecone" wejście do prywatnej posesji Obiad zjedliśmy w jednej z niewielu restauracji w mieście. Przystawka to tradycyjny maderski chleb z masłem czosnkowym. Fot. Zapiekanka z ryby Cob, z ziemniakami, przyprawami, serem i śmietaną Fot. Scabarb fish

Taste Of My Day
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 171

koszt pobytu: 140 euro, czyli ok 600 zł przejazd taxówką z lotniska do hoteliku: 65 zł (30 euro / 2 osoby) autobus z Funchal na lotnisko: 14 zł cena obiadu w zależności od miejsca, to koszt od 3 euro (zupa), 7 / 8 euro do 20 euro (drugie danie) Jeśli choć trochę zainteresowała Was ta niesamowita wyspa, poniżej linki do wpisów / fotorelacji

Taste Of My Day
Schabowy z polędwiczki 175

Smaczny pomysł na obiad...polędwiczki pokrojone w plastry i zanurzone w marynacie z jogurtu, jajek i gotowej mieszanki przypraw,pyszne były.. schab lub polędwiczki  jogurt naturalny jajka marynata klasyczna Prymat bułka tarta  Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Mięso pokroić na plastry i rozbić .Przełożyć do pojemnika z marynatą i dokładnie w niej obtoczyć. Przykryć folią spożywczą i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Aromatyczne falafle z chlebkami pita 124

teraz już zajmijmy się falaflami. Wystarczy, że dodacie do nich prostą sałatkę lub kilka listków szpinaku, a całość włożycie w chlebki pita, a będziecie mieć wspaniałą przekąskę lub nawet obiad.    Falafle i chlebki pita - kotleciki z ciecierzycy przepis pojawi się tutaj jutro

Okolice Palnika
Wyśmienite roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami 117

Roladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z  suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę. SKŁADNIKI: 1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schab pasta z suszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder  plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę:  Zioła typu:  majeranek rozmaryn

W kuchennym oknie Ewy
Klasyczne burgery w wersji mini 161

kabelka do aparatu. Na szczęście już się odnalazł i teraz czas nadrobić zaległości. Zacznę od burgerów, które przygotowałam dla mojej rodzinki podczas minionego weekendu. Idealne na przekąskę, lunch lub obiad (wówczas podajemy z porządną porcją frytek). Z podanych składników można przygotować 6 miniburgerów, idealnych dla 2 bardzo głodnych lub 3 mniej głodnych osób. Zapraszam do gotowania! :) Składniki na 6 miniburgerów

My Culinary Art
Penne rigate z krewetkami w oliwie 168

Danie dla wygodnych i zabieganych, dla tych co kochają dobre jedzenie, a nie lubią stać przy garach. Obiad, a może kolacja?, ważne, że w kwadrans i ważne, że wybornie smakuje. Samo zdrowie!. Najlepszej jakości oliwę oraz sos vinegar znajdziecie na stronie Hiszpańskich Delikatesów. Składniki dla 4 osób: 30 dag makaronu  10-15 dag krewetek koktajlowych 3 ząbki czosnku

Apetyczna babeczka
Muffinki czekoladowe z burakami 189

Dzień dobry! Czasami mam tak, że przychodzi mi wielka ochota na jakiś składnik i wtedy chcąc czy nie chcąc, nie opuszcza mojej kuchni przez kilka dni. W weekend do obiadu były buraczki z chrzanem, potem na deser dzisiejsze muffinki czekoladowe z burakami, później buraki z serem kozim w formie carpaccio, a jeszcze później trufle czekoladowe. Szaleństwo prawda

Pora coś zjeść
PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ. 182

Wspólne posiłki uwieńczone toastem "za naszą przyjaźń". To w takich okolicznościach umacnia się więź, której nikt z nas by się nie spodziewał. Oby więcej takich wspólnych obiadów.Wspólne spożywanie posiłków to potęga w kwestii umacniania więzi, początkowo rodzinnych, później pomiędzy przyjaciółmi czy kochającą się parą. Nawet zwyczajna pizza, zjedzona w gronie emanującym pozytywną energią nabiera zupełnie innego wymiaru, staje się

W kuchni Karmel-itki
Pasta sojowa 199

Uwielbiam pasty do chleba. Przy moim mega aktywnym maluszku często nie mam czasu na gotowanie obiadu w porze obiadowej (często jem go na kolację) i takie pasty ratują mnie przed napadami głodu. Tym razem postanowiłam przyrządzić pastę sojową. Nigdy wcześniej nie robiłam pasty z soi, więc postanowiłam posiłkować się gotowym przepisem. Po przeszukaniu internetu wybrałam przepis

chwile dla mnie
Ziemniaczane drapacze 167

zostają mi ziemniaki z obiadu, to robię drapaczeZiemniaczane drapacze SKŁADNIKI:ziemniaki -850 dagjajka -3 sztzioła prowansalskie -1 łyżkaolej -3 łyżkimąka -7 łyżekwegetasól i pieprzmleko słodkie -3 łyżkitłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, przecisnąć do miski przez praskę. Ziemniaki polać olejem, posypać ziołami prowansalskimi, dodać wegetę, sól i pieprz. Na samym końcu

Kuchnia Danusi
Śledź w sosie koperkowo-jabłkowym 183

Ukłon w stronę Mamy. Już od dawna męczy mnie, bym zrobiła na piątkowy obiad śledzia ,,pod pierzynką,,. Żeby nie powtarzać ciągle tych samych smaków modyfikuję przepisy. Ten jest moim zdaniem wyjątkowo udany. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Rurki z kurczakiem i lokowaniem produktu 313

ambitnie, ale za to eksperymentalnie. Robił ktoś z Was kiedyś fixa czy inne danie z torebki dokładnie tak, jak napisali na opakowaniu? Ja nie. Z racji braku pomysłu na obiad postanowiłam pozwolić sobie go narzucić, sprawdzając przy okazji, ile takie badziewko jest warte. W ręce wpadło mi takie oto coś: Dobra chemia nie jest zła, a tu dodatkowo dają

Kulinarne zapędy Kokosa
Rosół z trzech mięs (przepis babciny) 170

mięso i zalewamy wodą, tak, by je przykryła. Wstawiamy na duży ogień. Dobrze pamiętać, że wołowina gotuje się dużo dłużej niż pozostałe dwa gatunki, więc chcąc mieć mięso na obiad, trzeba zacząć przygotowania odpowiednio wcześnie. Po zagotowaniu mięsa dodajemy marchew, seler, pora i korzeń pietruszki, pokrojone jak powyżej - w takie dość duże kawałki. Ułatwi nam to późniejsze odcedzanie. Do tego

Kulinarne zapędy Kokosa
Najprostsze spaghetti bolognese 203

duże cebule- sześć pomidorów (lub jedna puszka krojonych)- nieco tłuszczu do smażenia- 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego- sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie- żółty ser do posypania Przygotowanie naszego obiadu jest bardzo szybkie i proste, zaczynamy więc od postawienia wody na makaron. Można zrobić to już w trakcie przygotowań, bo najczęściej jest kilka minut różnicy pomiędzy gotowością makaronu i sosu

Kulinarne zapędy Kokosa