Długo szukałam odpowiedniego przepisu, aby pankejki różniły się od naszych tradycyjnych racuszków na zsiadłym mleku, aż znalazłam na Kwestii smaku. Będąc
To co kochamPankejki okazały się hitem w naszym domu i raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Typowo amerykański dodatek to
To co kochamKrokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi
To co kochamBananowy twarożek z dodatkiem kakao stał się bohaterem tego deseru. Farsz bardzo aromatyczny, lekki, tworzący idealny duet z cieniutkim naleśnikiem. Po polaniu czekoladą
To co kochamZapiekane naleśniki z brokułowym twarożkiem to moja propozycja na lekki, jarski obiad. Zielonkawe, pachnące czosnkiem danie można podać z kwaśną śmietaną, na
To co kochamZ naleśników można wyczarować przeróżne dania, od słodkich po słone i ostre. Naleśniki na słodko zawsze u nas w
To co kochamJeśli zostaną naleśniki z obiadu to można zaskoczyć rodzinę niespodzianką na kolację czyli naleśnikiem – sakiewką z pysznym nadzieniem serowo-jabłkowym. Idealnie
To co kochamTradycyjne naleśniki z białym serem , tym razem z rodzynkami i z truskawkami. Truskawki są rozgniecione widelcem, ale można zmiksować je i
To co kochamTaki oto tort naleśnikowy z serem białym i łososiem gościł kiedyś w moim domu na imprezie urodzinowej. Niestety nie mam zdjęcia po
To co kochamBardzo delikatny, puszysty omlet. Śmietana powoduje, że omlet jest jeszcze bardziej delikatny. Z tej porcji powstaną Wam dwa omlety na dużej patelni. Przepis na thermomix na
Kuchnia PokoleńBardzo dobre te naleśniki, zupełnie inna konsystencja jak na mleku. Bardzo miękkie i delikatne. Jak nie trzeba patrzeć na kalorie to bardzo polecam, ponieważ są naprawdę
Kuchnia PokoleńKrokiety z pieczarkami i serem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, jemy je kilka razy w roku jak tylko najdzie nas ochota na nie. Przepis na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWytrawne naleśniki są świetną propozycją na smaczny obiad. Jednym z moich ulubieńców jest wersja z tofu i szpinakiem. Jednak dziś naleśniki wypełnimy zupełnie czymś innym. Kiedyś
wegujemySkładniki: 1 jajo rozmiar M 1,5 płaskiej łyżki odżywki białkowej - moja o smaku ciasteczkowym Allnutrition (ok. 15 g) 1 lekko czubata łyżka mąki pełnoziarnistej (ok
Vroblewska-fitlifeLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the Kitchen