W przeddzień Środy Popielcowej obchodzony jest Dzień Naleśnika . W większości zachodnich krajów „tłusty” jest wtorek, a nie czwartek, na co wskazuje nawet francuska
To co kochamDobre ciasto na naleśniki to podstawa! Moja mama robi najlepsze na świecie. Są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie zwijać i
To co kochamNajczęściej gdy już smażymy naleśniki to robimy ich znacznie więcej niż jesteśmy w stanie zjeść. Przynajmniej ja tak robię, a potem wykorzystuję
To co kochamTakie właśnie krokiety ze słodkiej kapusty z dodatkiem pieczarek i mięsa drobiowego robi moja mama i robiła babcia. Smak kapusty jest praktycznie
To co kochamMy lubimy każdy rodzaj sushi i moje chłopaki potrafią wyczarować każdy rodzaj – hosomaki, futomaki, uramamki, temaki. Nie wierzycie? To zajrzyjcie tutaj. Moje
To co kochamDługo szukałam odpowiedniego przepisu, aby pankejki różniły się od naszych tradycyjnych racuszków na zsiadłym mleku, aż znalazłam na Kwestii smaku. Będąc
To co kochamPankejki okazały się hitem w naszym domu i raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Typowo amerykański dodatek to
To co kochamKrokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi
To co kochamBananowy twarożek z dodatkiem kakao stał się bohaterem tego deseru. Farsz bardzo aromatyczny, lekki, tworzący idealny duet z cieniutkim naleśnikiem. Po polaniu czekoladą
To co kochamZapiekane naleśniki z brokułowym twarożkiem to moja propozycja na lekki, jarski obiad. Zielonkawe, pachnące czosnkiem danie można podać z kwaśną śmietaną, na
To co kochamZ naleśników można wyczarować przeróżne dania, od słodkich po słone i ostre. Naleśniki na słodko zawsze u nas w
To co kochamJeśli zostaną naleśniki z obiadu to można zaskoczyć rodzinę niespodzianką na kolację czyli naleśnikiem – sakiewką z pysznym nadzieniem serowo-jabłkowym. Idealnie
To co kochamTradycyjne naleśniki z białym serem , tym razem z rodzynkami i z truskawkami. Truskawki są rozgniecione widelcem, ale można zmiksować je i
To co kochamTaki oto tort naleśnikowy z serem białym i łososiem gościł kiedyś w moim domu na imprezie urodzinowej. Niestety nie mam zdjęcia po
To co kochamBardzo delikatny, puszysty omlet. Śmietana powoduje, że omlet jest jeszcze bardziej delikatny. Z tej porcji powstaną Wam dwa omlety na dużej patelni. Przepis na thermomix na
Kuchnia Pokoleń