Dziś przepis na klasyk mojego dzieciństwa, który z odpowiednimi dodatkami został wyniesiony na kolejny level pyszności! Mniam! :) Oryginalnie były to parówki zawijane w naleśniki
Cooking MonsterKolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki
Truskawkowa FiestaDawno na blogu nie było naleśników. A przecież to nasz jeden z naszych częstszych obiadów. Czy to nadziane serem czy pikantnym farszem, czy na słodko czy
My simple kitchenNaleśniki to takie niby proste danie, ale często zdarza się, że nie wychodzą. Jeszcze przed weganizmem ciasto na naleśniki nigdy mi nie
wegujemyNaleśniki można jeść na różne sposoby, na słono, na słodko - my dzisiaj dość tradycyjnie, czyli z pieczarkami. Klasyka gatunku czyli prosty i szybki przepis na obiad
Bananowe PoleOd dawna chciałam przyrządzić takie wegańskie naleśniki, ale jakoś zawsze plan ten był odsuwany w czasie. Trochę bałam się, że usmażę takie kapcie, które będą
Szybko Tanio SmaczniePrzyjemna i lżejsza w smaku odmiana krokietów, które w swoim wnętrzu zamiast ciężkiego mięsa i wzdymającej kapusty skrywa pełną słońca cukinię. Warto wypróbować przy okazji swoich
Kuchnia w czekoladzieTym razem przepis na naleśniki gezglutenowe i bez mleka krowiego. Inspiracją był dla mnie przepis Kulinarnej Maniusi LINK , z tym że musiałam wprowadzić nieco zmian ze
Passions hobbies lifeW Szwecji śniadania są podobne do tych polskich. Zwykle na talerzu znajdują się kanapki z szynką czy żółtym serem, jajka oraz ryby. Popularne są także naleśniki
zadanie-gotowaniePrzyznam się szczerze, że w mojej lodówce nie znalazłam jajek, a miałam ogromną ochotę na jakiekolwiek placuszki. W tej wersji są wegańskie, więc są bardzo, bardzo
Truskawkowa FiestaNajlepsze śniadanie, to śniadanie na ciepło. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, naleśniki, gofry, owsianki, jaglanki, zapiekane bądź gorące z mlekiem. To chyba przez to, że jestem totalnym
SMYKWKUCHNIKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterHej :) Taką miałam ochotę na naleśniki , że hej ;). Dawno nie było, a teraz sezon na moje ukochane borówki , panowie chcieli bitą śmietanę i tak dogodziłam wszystkim
kruche babeczkiBardzo duże zestawienie produktów, ale smak również bardzo bogaty. Placuszki, które wykonałam są ze sklepu Bioindygo.pl , więc jakość jest świetna! Składniki: 4 łyżki mąki z tapioki
Truskawkowa FiestaZazwyczaj naleśniki z pieczarkami robię na święta wielkanocne, są takim odpowiednikiem pierogów z kapustą i grzybami, które robimy na Boże Narodzenie. Ale ostatnio zostało mi
Kuchnia Viki