przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:615/867)

Sycąca zupa z mielonym mięsem 174

niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego domowego).  Polecam;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego  1,5 litra bulionu 2 ogórki szklarniowe 3 cebule 3 papryki kolorowe(czerwona, zielona, żółta) mały pikantny ketchup

Krakowskie smaki Ani
Botwinka zabielana i premiera Przemka 157

Wszystkie inne dania, chleby nawet ciasta i bezy ale zupy nie. Przemka zabawa z warzywami skończyła się pyszną zupą czyli botwinką zabielaną, przepyszną. Zjadłam dwa talerze tak mi smakowała. Zapraszam na premierową zupę Przemka, polecam gorąco. Botwinka zabielana. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Żeberka w kapuście 126

żeberek i przykrywamy resztą kapusty. 7. Pieczemy w piekarniku 1,2 – 1,5 h w 180 C. Po tym czasie sprawdźcie czy mięso jest miękkie.   Podajemy z chlebem lub pieczonymi ziemniaczkami.   Mniam…   The post Żeberka w kapuście appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 150

którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedna z najlepszych świątecznych wędlin. Doskonała na chlebie i jako samodzielna przekąska. Składniki: Boczek oliwa 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1,5 łyżeczki papryki ostrej dratwa 3 łyżki majeranku 5 ząbków czosnku

Kulinarna Patilogia
Żur z białą kiełbasą i boczkiem 155

podajcie go w specjalnym chlebku do zupy (pamiętajcie żeby przed wlaniem do niego żuru podpiec go chwilę w piekarniku) A na co dzień …ja lubię zagryzać żur świeżym chlebem z masłem, mój mąż jada go z pokrojonym w ćwiartki jajkiem na twardo a tata z gotowanymi, ubitymi ziemniakam okraszonymi skwarkami… Każdy ma swojego „smaka” Powodzenia

Kulinarna Patilogia
Wegański serek o smaku pomidorowym z kolendrą 128

można jeszcze dodatkowo odcisnąć). Powstały płyn to mleko migdałowe.  Pozostałą na sitku masę przenosimy do nowego pojemnika - dodajemy przyprawy, koncentrat i posiekaną kolendrę. Całość mieszamy i podajemy do chleba

Szybko Tanio Smacznie
Polenta 166

rozgrzanym oleju (lub oliwie do smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością zastąpi też panierkę do kotleta. Ugotowana, jest produktem wyjściowym do przygotowania ciekawych i smacznych potraw. O jej smaku decydują użyte dodatki

mojewypiekiinietylko
MLEKO FISTASZKOWE I SEREK Z FISTASZKÓW 178

jałową gazę, aby pozbyć się ewentualnych drobin.  Przelewam do butelki. Przechowuję w lodówce  2-3 dni. Z pozostałości, a więc papki orzechowej, można zrobić pyszne smarowidełko do chleba czy wafli żytnich i bezglutenowych, coś na kształt orzechowego "serka". Wystarczy dobrze odciśniętą masę połączyć z ulubionymi dodatkami słodkimi lub słonymi i cieszyć się fajnym kąskiem. Na przykład na słono

W kuchni Karmel-itki
Zupa czosnkowa 102

Zupa gotowa w 20 minut. Składniki na 4 porcje: 2 główki czosnku 5 ziemniaków średniej wielkości 3 łyżki masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) kilka liści laurowych sól, biały pieprz chleb na grzanki wegański ser typu mozzarella Przygotowanie: ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i pokroić ząbki na 2-3 części, wrzucić do garnka w którym zostało roztopione

greenscarf
Gravlax 243

ulubiony serial i talerz przekąsek? Składniki 700g filet z łososia pęczek koperku 3 łyżki mielonego kminu lub kminku sól i cukier 4 łyżki wódki do kanapek  użyła razowy chleb majonez koperek zielony ogórek skórka z cytryny Sposób przygotowania Łososia przekroić na 2 równe kawałki. Oba natrzeć grubą warstwą soli i cukru, kminem i posiekanym koperkiem. Polać oba kawałki ryby

W kuchni wieczorem
Recenzja książki „Zmień chemię na jedzenie” Julity Bator 128

znaleźć interesujący nas produkt i najczęściej dodawane do niego substancje konserwujące. Poza poradami znajdziemy aż 81 przepisów na smaczne, zdrowe domowe dania m.in na domowy chleb czy domowe musli. Wszystkim zainteresowanym zdrowym odżywianiem oraz przepisami na zdrowe i smaczne potrawy polecam książkę Pani Julity Bator, którą znajdziecie na sklepie wydawnictwa Znak.com.pl Post

Marta Gotuje
Domowe drożdżówki z serem. 183

puszyste, pachnące drożdżówki, czego chcieć więcej do kawy oprócz dobrego towarzystwa. Dziękuję za wspólne wypiekanie, czekam za kolejną akcją, pozdrawiam resztę wypiekających.  W wspólnym wypiekaniu brały udział : Paweł Chleby info. Bożena Moje domowe kucharzenie Iza Smaczna pyza Joanna Różowa kuchnia Zuzanna Gliko Alina Ala piecze i gotuje Paulina Czarna oliwka Joanna Grunt to przepis Kasia Mia cucina Magda

Basia w kuchni
Tosty z łososiem i sadzonym jajkiem 183

pieprzu. Możliwe do przyrządzenia w kwadrans pożywne kanapki w sam raz na śniadanie lub szybką przekąskę o każdej porze dnia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (najlepiej mieszanego) 4 jajka (najlepiej średnie M) 100g plastrów łososia wędzonego na zimno 3-4 duże łyżki twarogowego serka koperkowo-czosnkowego (gotowego lub sporządzonego jak niżej) 4 łyżeczki oliwy

Kulinarna Pokusa
Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem 144

jajkiem i kawiorem 2014-12-22 12:52:17 Łatwa do przygotowania przekąska – niekoniecznie na śniadanie – z pewną nutą wyrafinowania. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (najlepiej mieszanego) 2 łyżki serka twarogowego z koperkiem 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 4 jajka 2 łyżki gęstego majonezu – np. wg naszego przepisu na domowy majonez

Kulinarna Pokusa
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 200

ciepło, np. z ziemniakami lub pieczywem z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, marynowane grzyby, patisony lub papryka). Można ich jednak użyć także na zimno np. w charakterze dodatku do chleba. Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 2015-05-04 22:30:29 Tradycyjne kotlety mielone w bardziej wyrafinowanym wydaniu – z szynki wieprzowej i wędzonego boczku, z dodatkiem siekanej szalotki

Kulinarna Pokusa