Pomysł na pyszne, aromatyczne i pożywne śniadanie - kanapki z razowego chleba z roladką z serka koziego i plasterkami szynki parmeńskiej podpieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie z twarożkiem wymieszanym z lnianym olejem oraz sokiem z świeżo wyciśniętych pomarańczy. Smacznego
Milion SmakówTosty z chleba pełnoziarnistego z doskonałą kompozycją serka ricotta, żurawiny, czekolady i przypraw. Smaczne, szybkie i lekkie danie na słodko. Idealne na śniadanie po którym będziemy mieć energię na cały poranek
Milion SmakówKwitnący chleb - szybkie wiosenne i letnie danie. Nieco trudne do zrobienia i wymagające sporo uwagi ale jego smak i zjawiskowy wygląd z pewnością wynagrodzą wszystkie trudności jakie czekają po drodze. Pasuje zarówno na śniadania jak i kolacje, chociaż według mnie najlepiej smakuje w słoneczny poranek póki jest jeszcze gorący ;) Dobrze się sprawdza jako dodatek do innych dań śniadaniowych (jajecznicy, parówek
Milion SmakówGuacamole to pasta z avocado, która pochodzi z meksyku. Najczęściej podawana jest z nachos - u nas można podawać z grzankami z chleba - smakuje równie wybornie. Może też stanowić dodatek do dań obiadowych - jak chili con carne
Milion SmakówWspaniała klasyka kuchni staropolskiej w nieco zmodyfikowanej wersji. Połączenie gęsiego smalcu z polskimi jabłkami i odrobiną cydru idealnie smakuje na świeżym chlebie z odrobiną soli albo ogórkiem kiszonym
Milion SmakówProsta ale ekskluzywna przekąska o ciekawym smaku. Kawior znany był w Rosji już od XII wieku i podawany na wiele sposobów. Najczęściej z blinami lub na chlebie - oczywiście do wódki, szampana lub wina. Kawior można wykorzystać do wielu ciekawych dań, a jak już go mamy w domu... można również szybko przygotować taką prostą przekąskę dwuskładnikową. Słono-rybny smak kawioru jest
Milion Smakówmają w tej kwestii spore pole do popisu. Mój pasztet prowansalski składa się z całej gamy zdrowych składników, takich jak soczewica, kapusta czy seler. Doskonały dodatek do świeżego, razowego chleba jak również jako samodzielna przekąska. Nadaje się również do mrożenia. Nastawcie się jednak, że do jego przygotowania będziecie potrzebowali sporo czasu
Milion SmakówProsta propozycja szybkiego śniadania o niebanalnym smaku. Połączenie chleba razowego z lekko słonym salami i słodką rukolą a do tego ser żółty jako wypełnienie. Chrupiące i sycące
Milion SmakówTosty francuskie to zawsze dobra propozycja na śniadanie. Zwłaszcza jak okaże się, że chleb który mamy w domu zrobił się już lekko twardy i zwykłe kanapki nie będą dobrym pomysłem ;) Dodatki można mnożyć w nieskończoność - ten zestaw jest prosty, szybki w przygotowaniu i zdecydowanie smaczny
Milion Smakównadaje się na zamiennik masła podczas diety. Dziś zaprezentuję Wam kolejny prosty przepis : dietetyczna pasta kanapkowa na słodko! Ta pasta na kanapki jest wyjątkowa, bez problemu możesz nią posmarować chleb czy bułkę swojego dziecka. Jeśli dopadnie Cię chęc na coś słodkiego , posmaruj nią kanapkę. Jeśli dbasz o jakość i bezpieczeństwo używanych w swoim domu produktów, polecam Ci ręcznie przygotowaną
IzaGotujeoliwa z oliwek, sól i pieprz. Przepis na kolorowe kanapki z pomidorem na imprezę: Podgrzać piekarnik. Umyć pomidory. Pokroić je w plasterki. Pokroić natkę pietruszki lub bazylię. Podpiec kromki chleba w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika natrzeć je ząbkiem czosnku. Toasty posmarować następnie tapenadą z czarnych oliwek i nałożyć plasterki pomidora. Tapenadę można przygotować samodzielnie miksując wypestkowane czarne oliwki
MODA NA BIOdzieci :) można z niej ulepić kulki), ale bez dodatku oleju, otrzymując pyszne gęste i naturalnie tłuste masło orzechowo - kakaowe z figowym posmakiem. Pyszne do wyjadania łyżką, albo na chleb lub do koktajlu! Trzeba pamiętać żeby najpierw wsypywać niewielkie ilości (nie tak żeby był wypełniony po brzegi otwór) orzechów (nie trzeba ich dopychać i ładnie się mielą, a później gdy już
Co na wege obiad?opcja ALL. Śniadania jadaliśmy w apartamencie głównie sałatki greckie i przepyszne sery. Nie brakowało także owoców i słodkości z cukierni, a to już głównie dla dziecka. On za chlebem nie przepada więc śniadania miał na słodko plus kakao. Obiady i kolacje zdecydowanie na mieście w różnych zakątkach. Jedną z najbardziej popularnych potraw była PITA GYROS i GRILLED KALAMAKI (Strips
ClauditteMissCookingcykoria, strzępiasta -cebula czerwona w drobne wiórki posiekana -awokado w drobną kostkę pokrojone -dwie kromki pieczywa żytniego -gorgonzola -plaster cheddara Komponujemy sałatkę: na sałacie układamy awokado, cebulę i truskawki. Chleb smarujemy gorgonzolą, dodajemy plaster cheddara, przykrywamy drugą kromką i zapiekamy w opiekaczu. Kroimy na 4 części. Sos: -dwie łyżki oliwy -łyżka syropu z mandarynek -łyżeczka octu cydrowego -sól, pieprz -posiekane
BaRepasliście laurowe. Na blasze ułożyć trawę żubrową. Polać wszystko olejem. Piec warzywa ok. 40 minut w piekarniku w temp. 180 stopni C. (Można w większej temperaturze. Ja piekłam równolegle chleb marchewkowy i od niego zależało ustawienie piekarnika). Po upieczeniu warzywa podzielić na mniejsze części. Dodać rozdrobnione zioła (mięta, kolendra), tahinę, ocet i sól. Wszystko cierpliwie zmiksować np. w malakserze
Weekendy w domu i ogrodzie