przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:589/867)

Piekielna soczewica na śniadanie 152

świeże, zwłaszcza teraz, kiedy są najsmaczniejsze. Trzeba tylko chwilę poczekać, aż woda z pomidorów nieco odparuje, choć może warto odrobinę jej zostawić – powstanie wówczas aromatyczny sos do maczania chleba. Składniki: 2/3 szklanki czerwonej/zielonej/czarnej soczewicy 3 średnie pomidory 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy odrobina soli do smaku mały pęczek natki pietruszki Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu

Roślinna - blog wegański
Gołąbki w sosie pomidorowym 298

koncentratem pomidorowym. Zalewamy nim gołąbki. Przykrywamy gołąbki zbędnymi liśćmi kapusty i przykrywką – gotujemy na niewielkim ogniu, aż kapusta będzie miękka. Gotujemy je około 40-50 minut. Podawać z chlebem lub ziemniakami posypanymi natką pietruszki. Smacznego. Podoba Ci si ę Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udost ę pnij” i ,,Lubi

Smaczne Potrawy
Kapuśniak z boczkiem, kiełbasą i fasolą 101

kapuśniaku jest dzięki połączeniu gotowanej kapusty kwaszonej ze smażonym boczkiem, kiełbasą oraz świeżymi przyprawami. Efekt na pewno zadowoli każdego domownika, gustujące w kwaśnych smakach. Podajemy z kromkami świeżego, chrupiącego chleba. Składniki: 2 litry wywaru lub wody 450 gr. kiszonej kapusty 4 ziemniaki 50 gr. fasoli perłowej 100 gr. w ędzonego boczku 1 p ę tko kiełbasy duża cebula 2 ząbki

Smaczne Potrawy
Zupa jarzynowa 105

Zupa jarzynowa jest smaczna, lekka i pożywna. Zupę podajemy ciepło zimą lub chłodną latem z kromką chleba posmarowaną masłem. Składniki: 2,5 litra wody 3 skrzydełka z kurczaka 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 garście fasoli szparagowej mały bukiet kalafiora 3 marchewki pół selera garść brukselek kalarepa Przyprawy do smaku: sól pieprz vegeta liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wlewamy

Smaczne Potrawy
Feta i oliwa 126

kolendry 3 goździki Oliwa. Do słoiczka wkładam składniki zalewam oliwą i odstawiam. Na drugi dzień mam fantastyczne dodatki do sałatki oraz aromatyczną oliwę, którą można polać na kromkę razowego chleba. Lub użyć dowolnie według potrzeb i wyobraźni. Słoiczek drugi Ser feta Czarne oliwki Kilka ziaren kolendry Czosnek Listek bazylii Oliwa. Inne słoiczki możecie przygotować, jak chcecie, możecie dodać śliwki, papryczki

Smaki Przyprawy i Kolory
Warzywna dietetyczna zupa krem 173

hartuję jogurt gorącą zupa. Tak w razie czego, żeby się nie zważył), sosem sojowym i ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy obficie natką pietruszki. Pysznie smakuje z razowym chlebem z pestkami dyni (i z masłem, ale to już mniej dietetycznie ;-)) Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Włoska kanapka na gorąco 102

odchudzonej mozzarelli 2 cienkie plastry pomidora odrobina posiekanej czerwonej cebulki 2 oliwki pokrojone w plasterki 1 łyżka zielonego pesto z bazylii sól i pieprz do smaku Na jednej kromce chleba kładziemy mozzarellę, na to pomidor, drobno posiekana cebulka, oliwki i wszystko polać pesto. Przyprawić do smaku. Zapiekamy w opiekaczu, lub w tosterze w specjalnych torebeczkach do robienia kanapek. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Domowy ser twardy – „Caciotta” 294

który zaszczepił we mnie miłość do domowego wyrobu sera .. Prezentowane przez autorkę zdjęcia i opisy uświadomiły mi ,że możliwym jest wyrób twardego sera w warunkach domowych . Wędliny już robiłam , chleb piekłam , teraz nadszedł czas na sery ..i z dumą obwieszczam ,że to także wychodzi , mało tego jest rewelacyjnym hobby , dającym sporo satysfakcji – uczącym cierpliwości . Najwięcej emocji jest wtedy

Ogrodnik w podróży
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 189

jestem fanką pizz, hamburgerów, cheeseburgerów, kupowanych słodyczy (ciasta-fuj! Chyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem, domowe wypieki, dużo orzechów!, lody (och!), ciasteczka, owoce w niezliczonych ilościach, mięsko z grilla, tosty. ZDROWY STYL ŻYCIA. Sami widzicie, że nawet moje oszukane posiłki

fitolarun.blogspot.com
Jajko sadzone w papryce. 106

pomysł jest bardzo fajny, ponieważ uwielbiam jajka sadzone jak i świeżą paprykę. Podałam je na toście i wyszło pyszne i ładnie podane śniadanie. Składniki: (na jednego tosta) 1 kromka chleba tostowego, 2 jajka, 2 obręcze papryki, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz. Przygotowanie: Rozgrzać tłuszcz. Położyć obręcze papryki, a do nich wlać wybite jajka. Lekko posolić i popieprzyć. Smażyć do momentu

W kuchni u Moniki
Bruschetta. 229

różnymi innymi dodatkami lecz ja postawiłam na podstawowe składniki. Lubię połączenie tych wszystkich składników, dlatego bardzo mi smakowała. Składniki: bagietka (ja miałam malutką) ale równie dobrze można przygotować z chleba, 2 pomidory, świeża bazylia, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy extra virgin, sól, pieprz. Przygotowanie:   Pomidory pokroić w kostkę. Czosnek i bazylię posiekać oraz wymieszać z pomidorami, dwoma łyżkami

W kuchni u Moniki
Roladki drobiowe 137

minut.  3. Liście sałaty płuczemy i targamy na małe kawałki, posypujemy je posiekaną drobno rzodkiewką i pomidorem pokrojonym w cienkie paseczki. Grzanki wykonujemy sami smażąc 4 kromki czerstwego chleba na 1 łyżce masła aż do chrupkości. Ciepłe roladki przekładamy na deskę, kroimy na 1,5cm plastry i układamy na talerzach pośrodku sałatki. Dekorujemy plastrami czerwonej cebuli. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Czosnkowa karkówka na zimno 147

godzin. Rękaw rozcinamy dopiero po wyjęciu mięsa z piekarnika. Karkówkę studzimy, a następnie odkładamy do lodówki na ok 2 godzinki. Podajemy z ulubioną sałatką lub jako dodatek do chleba. Ps. Wędlina zachowa dłużej świeżość jeśli po upieczeniu będziemy ją trzymać nadal w zamkniętym pojemniku.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Domowy baton musli- recenzja 192

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ale od początku… Spiżarnia Babuni to jedna z marek Scandic Food . W swojej ofercie posiada produkty do wypieku chleba bez użycia mąki. (Swoją drogą muszę na nie zapolować!) Tym razem jako nowość na rynku pojawiła się mieszanka do samodzielnego przygotowania batonów owsianych. Uwielbiam takowe, więc tym bardziej cieszę się

Kuchnia w czekoladzie