orzeszków umieścić w słoiczku, dosypać szczyptę soli i dodać stewię. Dosłodzić i dosolić według uznania - ja daję jedynie odrobinę soli, ale niektórzy lubią bardziej słone masła orzechowe. Podawać z chlebem lub jako dodatek do deserów
FitKotwyciskamy podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy eklery z piekarnika, lekko studzimy i przy pomocy noża do chleba przekrawamy eklery wzdłuż na pół... tutaj
w mojej kuchnitarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania, ciasto z jeżynami to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach, czy to aby na pewno jest to , moim oczom ukazała się tarta... Ale nie taka zwykła, a galette . Co to takiego? Najprostsza
Pożeraczka, czyli raz adobrzeproduktów. Na pierwszy ogień poszła mąka kokosowa. Do czego używać mąki kokosowej? Mąka kokosowa ma łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki. Czym się wyróżnia? Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością błonnika
Powiedz dietom nieczasu do czasu robię moim chłopakom domową nutellę do chleba czy naleśników. Jest smaczna, ale co najważniejsze bez chemii i żadnych innych dodatków. Jednak , aby była gładka musimy dość długo miksować, aby nie wyczuwalne były kawałeczki orzechów. Bardzo dobre są naleśniki z tym kremem, babeczki czy tak jak robią moje chłopaki wyjadają łyżeczką ze słoiczka. Składniki: 300 g orzechów ziemnych
O kuchni z uczuciemmąkę, olejek waniliowy i proszek do pieczenia. Ciasto praktycznie robi się samo. Przelać ciasto do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blaszki. Ja używam takiej, w której piekę chleb. Włożyć do nagrzanego do 170-180*C piekarnika ( góra dół ). Piec około godzinę i 10 min. Czy ciasto jest już upieczone sprawdzić przy pomocy drewnianego patyczka ( ciasto nie powinno
Jemy Pijemywyłączeniu palnika zostawiamy leczo pod przykryciem jeszcze z 5-10 minut, aby smaki "dobrze przeszły". Następnie próbujemy całość potrawy, opcjonalnie można ją jeszcze doprawić. Leczo podajemy same, z kromką chleba lub z innymi ulubionymi zestawieniami. Smacznego
Słodkie okruszkidelikatny mus, cudowna soczewica i malutkie cukinie! Raj! Na drugą turę poszedł tatar! Nie taki zwykły,a może niezwykły? Pyszne połączenia smaków, a w dodatku podany z fantastycznym chlebem z czarnuszką! Wilgotny, ale cudownie chrupiący z zewnątrz! Duet idealny! Pierwszy raz spotkaliśmy się z takimi smakami w tatarze - z quinoa, marynowaną cebulką i to w hibiskusie! Dla nas to był
Plate of JoyTofu (twarde, 1/2 szklanki) 6,6 Szpinak (gotowany, 1/2 szklanki) 3,2 Oprócz produktów wymienionych w tabeli, sporo żelaza znajdziemy także w burakach, boćwinie, owocach suszonych, groszku zielonym, ciemnym chlebie, kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy pęczak, ryżu brązowym, amarantusie, poziomkach, malinach, awokado czy porzeczkach. Suplementacja żelaza - czy jest niezbędna? Większe niedobory łatwiej uzupełniać farmakologicznie i wspierać odpowiednią dietą. Zdrowy
Powiedz dietom niekubki smakowe szaleją. Zapraszam na znakomite danie obiadowe, podajcie z czym chcecie czy to z ziemniaczkami pieczonymi, czy też z ryżem albo kaszą a ja podałam z pajdą chleba owsianego z pestkami dyni. Polecam serdecznie. Gulasz wołowy z dynią i grzybami leśnymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne, Delikatne Masełko o smaku Czosnkowo - Ziołowym, to mój pomysł na inną odsłonę zwykłego masła. Idealne masełko dla tostów, chleba, mięsa i ryb. Smacznego :) Masełko uformowałam w formie serduszek. Masełko Czosnkowo - Ziołowe Składniki: 1 Kostka Dobrego Masła 2 Ząbki czosnku 2 Łyżki suszonej Pietruszki 2 Łyżki Suszonego kopru 1 Łyżczeka soli i pieprzu
Gotowanie Patkismalcu, dokładnie połączyć, dodać soli i pieprzu. Kiedy lekko całość przestygnie - spróbować. Taki smalec jest najlepszy kiedy jest słonawy w smaku, wtedy nadaje się nawet do posmarowania kromki chleba. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarny