Rolada serowa nadziana szynką, pastą jajeczną i sałatą to przekąska na słono, która zachwyci gości. Wbrew pozorom jej przygotowanie jest bardzo proste. Poniższa rolada świetnie smakuje z chlebem bądź podana jako samodzielna przekąska. Składniki: 0,4 kg sera żółtego w kawałku*, np. goudy 2 serki topione o smaku śmietankowym (200 g) 4 jajka kilka plasterków szynki konserwowej kilka liści
Ugotowaćdanie dość mocno pracochłonne , ale opłacało się, wyszły super , ale czasem zostaje mi troszkę mięsa , i wykorzystuję go zawsze w jedyny sposób , i tu proponuję znakomite mięso mielone do chleba , z ogórkiem kiszonym , super . Składniki Pozostały farsz na pyzy i nie tylko Wykonanie Na rozgrzaną patelnie wykładam łyżką pozostałe mięso mielone , smażę po obu stronach
Mój Smakpieprzem), a następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Powinno być zarumienione.) Następnie kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć do większej miski. Na tej samej patelni przygotować grzanki. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie pozostałego (po kurczaku) oleju. (Na małym ogniu, aby grzanki były złote i wysuszone.) W międzyczasie ugotować fasolkę (w osolonej wodzie; al dente) oraz jajka
Di gotujeProsta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu
Milion SmakówPrzyznam, że do dziś często robię tosty w jajku i nawet specjalnie kupuję do tego chleb. Przerabiałam już wiele wersji: smażone, pieczone, z serem, z przyprawami... Oj, różności... Tym razem użyłam... wafli ryżowych. Tak, wafli! I moim zdaniem to przepyszny pomysł. Musiałam szybko robić fotki, bo każdy podbierał mi je prosto z patelni. Efektem tego był smażenie kolejnej porcji
Di gotujeminut, pod koniec przykrywając wierzch folią, gdyby ciasto za bardzo się rumieniło. Ostudzić. Smacznego! Jesień jesienią, a żyć trzeba. Jutro mam zamiar upiec w domu swój pierwszy chleb na zakwasie. Bardzo Was proszę: trzymajcie kciuki
Pożeraczka, czyli raz adobrzemąki jaglanej (zamiennik- owsiana) - 200 g mąki tortowej - 100 g marchewki startej na tarce o małych oczkach - 2 łyżki żurawiny suszonej + olej do wysmarowania formy (taka jak na chleb tzw. keksówka) -1/4 łyżeczki soli POLEWA: - 2 łyżki śmietany 36% - 1/4 tabliczki gorzej czekolady - 3 - 4 łyżki wody - 1 pełna łyżka masła - 1,5 łyżki kakao - łyżka cukru pudru WYKONANIE
SMYKWKUCHNIPozbądź się z pomidora nasion, a miąższ pokrój na drobne kawałki. 4. Pokrojonego pomidora dodaj do zielonej masy i wymieszaj. 5. Dopraw solą i pieprzem do smaku. 6. Kromki chleba skrop oliwą i opiecz na suchej patelni. Mniam
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNadejszła jesień, a więc czas włączyć piekarnik :)U mnie co prawda najczęściej piekę chleby, ale od czasu do czasu coś słodkiego też się przyda. Dziś proponuję ciastka, proste i pewnie już wielu z Was znane. Moja wersja nieco zmieniona, bo ze zmielonymi płatkami owsianymi. Można też użyć mąki pełnoziarnistej( razowej) – wypróbowałam też przepis z użyciem tylko mąki razowej
Niebieski kubek z kawaBabciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła w środę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comgłodu nie umrę, a może niechcący trochę schudnę...? Nie byłoby źle. Zajęcia są przyjemne; wszystko toczy się w leniwym tempie, jest czas na wszystko i dla wszystkich. Z chlebami uwinęliśmy się w trzy dni; od dzisiaj więc zaczynamy przygodę z rzeźbami z czekolady i karmelu. Szczególnie na myśl o tym drugim niecierpliwie przebieram łapkami; do tej pory bowiem z karmelu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeulubionego sera żółtego 90 g sera brie, bez skórki i z grubsza pokrojonego 1/4 czerwonej cebuli, startej na tarce (opcjonalnie) miękkie masło do posmarowania kromek 4 spore kromki ulubionego chleba 2 łyżki konfitury cebulowej (opcjonalnie) 2 figi, z odciętymi końcami, pokrojone w grube plastry Przygotowanie: Umieść boczek na rozgrzanej patelni, podsmaż do chrupkości i przełóż na ręczniki papierowe. W małej
karmelowysłodkim przepadam. Buraki przyrządzone właśnie w ten sposób polecam nie tylko jako dodatek do np. mięsnego obiadu, ale także jako samodzielne danie. Można je zjeść z kromką pysznego chleba. Składniki: 1 kg buraków duży por 2 duże czerwone cebule 1,5 szklanki bulionu 2 łyżki masła sól, pieprz natka pietruszki Sposób przygotowania: Buraki obieramy ze skórki. Kroimy w cienkie
Pobite gary Barbaryjest tylko smak. I od zawsze robimy domowe serki śniadaniowe, które potocznie nazywamy śmieciowymi, bo wrzucić można do nich wszystko. Są przepyszne, szczególnie połączone razem ze świeżym, jeszcze ciepłym chlebem z chrupiącą skórką. To smak, który pamiętam od najmłodszych lat. Składniki i przygotowanie: Serek twarogowy z warzywami: 1 serek typu Bieluch pół kostki twarogu (125g) szczypiorek (może być
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńkolorowych gazowanych napojów - już wkrótce sama/sam się zdziwisz, że nie są Ci do niczego potrzebne... 3. KUP WARTOŚCIOWE PRODUKTY Pożegnaj się z pszennym pieczywem - od tej pory kupuj pełnoziarnisty chleb i bułki. To samo z makaronami czy ryżem - tylko pełnoziarniste. Spróbuj wyeliminować cukier, jeśli masz ochotę na słodycze - zjadaj suszone owoce i orzechy. Słodź miodem lub stewią. Zrezygnuj
Moje Kuchenne Rewelacje