przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:480/867)

Chleb bezglutenowy bez mąki 145

miejsce. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyciągamy z foremki i studzimy. Kroimy dopiero całkowicie wystudzony chleb

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pikantna zupa z fasolą, harissą i miodem 170

pieprz do smaku 100 g jarmużu, szpinaku lub boćwiny, oczyszczonych i pokrojonych na małe kawałki  do podania: 2 jajka na twardo, listki selera naciowego lub natka pietruszki, świeży chleb Przygotowanie zupy z fasolą i harissą: W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i wrzuć na nią pora, selera naciowego i marchewkę. Smaż przez ok. 8-10 minut aż zmiękną

Chilli Czosnek i Oliwa
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 193

się podgotowały. Wlewam na patelnię jajeczną masę i wciąż smażę*. Posypuję serem i jeszcze doprawiam. Na sam koniec zdejmuję z ognia i ozdabiam rukolą.  Zjadam z tostami z chleba razowego i warzywami. :) * i czasem nieświadomie rymuję NAPOJE I PRZEKĄSKI Między posiłkami staram się pić min. 1,5 litra wody dziennie. Ponadto jestem (troszeczkę) uzależniona od kawy i zielonej herbaty

Kuchnia Ellie
Pity z wędzonym kurczakiem w domowym sosie czosnkowym 180

dodatkami. Ja stawiam na sprawdzone smaki, mojego ukochanego ogórka kwaszonego po prostu nie mogło w nich zabraknąć A cały sekret tkwi w pysznym sosie . Spróbujcie. Składniki: (na 4 porcje) Chleb Biały Pita BIO 4 sztuki od Biogo 3 duże liście sałaty rzymskiej 3 łyżki kukurydzy około 130 g filetu wędzonego z kurczaka 2 ogórki kwaszone Sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu

Słodkie okruszki
Pasta śniadaniowa z tuńczykiem 139

Weźcie też pod uwagę sposób podania śniadania... wiecie przecież, że najpierw jedzą oczy, a dopiero później usta ;) Przygotowaną pastę możecie więc śmiało zamknąć w słoiczku i wraz z chlebem lub innymi dodatkami podać na pięknej palonej deseczce. O niej słów kilka tuż pod przepisem ;) Składniki: 5 jajek 100g białego sera (półtłustego) 1 puszka tuńczyka (150g) 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka

Kuchnia w czekoladzie
Fit krem czekoladowy na kanapki 97

Lubię czasami zjeść śniadanie na słodko, ale zaraz po tym jak zjem chleb z Nutellą dopadają mnie wyrzuty sumienia. Nie oszukujmy się... To głównie cukier biały i olej palmowy, który według ostatnich doniesień nie tylko jest niezdrowy, ale również zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Dlatego też przygotowałam zdrową wersję kremu czekoladowego na kanapki. Robi się go dziecinnie łatwo, a jest

Passions hobbies life
Bezglutenowa kuchnia 132

pojęcia twierdzą, że dieta bezglutenowa to nie problem. Uważają, że zastąpienie produktów, czyli wymienienie w szafkach mąk, makaronów i innych rzeczy do spożycia to łatwizna, dodatkowo wystarczy kupować bezglutenowy chleb i poszukać rzeźnika, który nie dodaje glutenu do kiełbas. W tym miejscu jednak chcemy zauważyć, że nie jest to takie proste. Dieta bezglutenowa jest specyficzna i nie polega tylko

Kuchcik gotuje
PASTA Z MAKRELI Z PLACUSZKAMI PEŁNOZIARNISTYMI 192

stole, przygotowałam pastę z makreli z jajkiem i dużą ilością zieleniny zaserwowane na pełnowartościowych placuszkach pełnoziarnistych.  Pasta jest bardzo aromatyczna, delikatna i łatwo smaruje się nią placuszki lub chleb. Smakuje wykwintnie, a oprócz tego ma same zalety. Placuszki zaś podczas smażenia nie przywierają do patelni i szybko się robią.  Danie jako całość prezentuje się elegancko, a zarazem skromnie

Kuchnia Paulettes
Smarowidło z fasoli 177

Składniki: 1 szklanka białej fasoli (u mnie Jaś karłowy); 2 średnie cebule; 1 średnie jabłko; 1 ząbek czosnku; 2 - 3 łyżki oleju; 1 łyżeczka majeranku; Szczypta

Gospodyni Miejska
STRANGOLAPRETI – GNOCCHI SZPINAKOWE Z CZERSTWEGO CHLEBA 266

tarty parmezan – 1 garść * mąka pszenna – 1 garść + do podsypania * jajko – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczony szpinak gotujemy na małym ogniu, odcedzamy, odsączamy, blendujemy. Chleb namaczamy w mleku ( musi zmięknąć ), odsączamy. Dodajemy ugotowany szpinak. jajko, ricottę, starty parmezan oraz odrobinę soli i pieprzu – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy / blendujemy. Po zblendowaniu dodajemy mąkę i zagniatamy

Ostra na Słodko
Masełko bazyliowe przepis 134

Wyobrażacie sobie z nim chrupiący chleb albo rybę? Pachnie świeżością. Mnie zachwyciło. Polecam do wypróbowania. I jak zawsze zachęcam do własnych inspiracji. Dodajcie co chcecie. Tu jest tylko masło i bazylia z dodatkiem soli. Składniki: masło 1 kostka bazylia świeża 1/2 doniczki sól morska lub z dodatkiem potasu 1 łyżeczka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej pokrój w dużą kostkę, włóż

AZgotuj!
Środa Popielcowa... Poradnik 163

zgryzienia... Co jeść? Zwyczaj nakazuje: 2 posiłki lekkie i 1 do syta. Dziś, tak jak  Wielki Piątek obowiązuje post od pokarmów mięsnych. Niżej krótki poradnik: TO MOŻNA JEŚĆ: CHLEB: to symbol nie tylko ciała Chrystusa, ale także pojednania.  RYBA: powinna znajdować się przede wszystkim w każdy piątek, ale w Wielki Piątek i dziś (Środa Popielcowa) szczególnie. Ryba

Gotuję Testuję
Tosty z karmelizowaną cebulą, dżemem i brie / Caramelised onion, jam and brie toasts 205

down for recipe in English Tosty z karmelizowaną cebulą, dżemem i brie (4 porcje) Składniki: 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki 1 łyżeczka octu balsamicznego 8 małych kromek chleba 1 łyżka oleju dżem figowy (lub inny ulubiony, nie za słodki) 1 ser brie sól i pieprz Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj olej, cebulę i ocet balsamiczny

karmelowy
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 103

ciągle rodzą się nowe pomysły) przeznaczonych zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Oprócz możliwości zakupu takich produktów jak: warzywa, owoce, sery, soki tłoczone na surowo, wędliny, kawa, herbata, pyszne chleby i ciasta, tarty, desery i wiele innych, oczywiście możemy zakupione dobroci spożyć na miejscu. Organizatorzy udostępniają stoły, można także pożyczyć koce i usiąść na trawie, co oczywiście sprawia, że śniadanie

Moja Mama Gotuje
Warzywa z kaszą jaglaną i jajkiem 150

bogatego w składniki odżywcze produktu? Odpowiedź jest całkiem prosta: z powodu ciągłego braku czasu i zabiegania. Przygotowanie kaszy jaglanej jest bardziej czasochłonne niż położenie sera i wędliny na kromkę chleba. Aby nie miała goryczki, trzeba ją odpowiednio przyrządzić - przed ugotowaniem obficie przelać najpierw zimną, a potem gorącą wodą. Można też wrzucić kaszę do wrzątku, po chwili odcedzić i jeszcze

Moja Mama Gotuje