wedle przepisu na opakowaniu, po wymieszaniu wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki i wstawiamy do lodówki Upieczone ciasto dzielimy na dwie równe części, przekładamy kremem w biszkopcie wycinamy dziurki kieliszkiem, układamy na samej górze naszego ciasta, dziurki uzupełniamy oczkami z galaretki
Luźna Kuchniaciasto powstało w mojej głowie już jakiś czas temu, ale dopiero niedawno nabrało realnych kształtów. Połączenie ciemnego kakaowego biszkoptu i aksamitnego musu czekoladowego dało wspaniały efekt i wizualny i, oczywiście, smakowy. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki maki pszennej 2 pełne łyżki kakao Czekolada: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 6 łyżek
Ciasteczkowy Potwórjagodzianka" Smaczne, orzeźwiające ciasto. Nie można go robić w pośpiechu, bo smaki mogą się zmieszać. Porcja na blachę o wymiarach 28×36 … Przeczytaj cały artykuł Post Biszkopt czekoladowo-truskawkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne, chrupiące i szybkie biszkopciki – doskonałe do kawy i herbaty. Szybkie do zrobienia, upieczenia i zjedzenia. Porcja na … Przeczytaj cały artykuł Post Biszkopty z Novary pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerciasto jest pyszne, chyba nie trzeba nikogo o tym przekonywać, choć wizualnie na to nie wygląda. Biszkopt, masa z serka mascarpone, czy może być lepsze połączenie? Jak dla mojej familii to nie!!! Uwielbiają wszyscy bez wyjątku, dlatego i ja Wam polecam ten niezwykle smaczny deser :) Składniki: 6 jajek 12 łyżek cukru 3 łyżki maki pszennej Masa: 500 g serka mascarpone
Ciasteczkowy PotwórDziś mam dla Was przepis na kolejne pyszne ciasto! To jedno z tych niezwykle tanich, łatwych i szybkich, które wykonamy w mgnieniu oka! Delikatny biszkopt z dodatkiem maku , kakao i kisielu truskawkowego pokryty lekką, puszystą truskawkowo-cytrynową pianką. Takie domowe ptasie mleczko! Wspaniale orzeźwia i jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ja zrobiła piankę truskawkową i cytrynową – wy śmiało
Ostra na Słodkotort. U mnie w wersji orzechowej, ale możecie wybrać sobie kawę, którą preferujecie najbardziej. Dodatkowo ja nie robiłam tortu jaki się normalnie podaje, tylko zwykły biszkopt przełożony masą, chociaż tort też miałam przyjemność zrobić, ale to było bardzo dawno temu i nie posiadam żadnych jego zdjęć. Więc musicie zadowolić się zdjęciem pół-tortu:) Składniki
Ciasteczkowy Potwórstole gościło tak dawno, że nie pamiętam dokładnie kiedy :D Dlatego pora najwyższa by o nim wspomnieć. Tym bardziej, że ciasto jest pyszne i ładnie się prezentuje. Składniki na biszkopt: 5 jaj 10 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 kopiasta łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1/2 litra śmietany 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie
Ciasteczkowy Potwórciasto upatrzył sobie mój syn, a ja, jako dobra mama musiałam je upiec :) Proste, smaczne i efektowne ciasto, które poleca jedna z najlepszych kucharek, czyli siostra Anastazja :) Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki 1 łyżka kakao Masa kokosowa: 1/2 litra mleka 1 kostka masła 5 żółtek 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ciasteczkowy Potwórupichcę im coś słodkiego:) Na blogu Oli znalazłam przepis na ciasto, które Kusiło już sam nazwą "Monte". Okazało się dość łatwe w przygotowaniu i naprawdę smaczne:)) Chłopacy byli zachwyceni! Biszkopt: 3 jajka, 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka oleju rzepakowego. Białka ubić na sztywno z dodatkiem
Z miłości do słodkościorzechowe blaty nie tylko do tortu. Nie bardzo wiem skąd ten przepis pochodzi bo znalazłam go w starym przepiśniku. Bardzo często z tego przepisu korzystała moja babcia. Biszkopt z mocno wyczuwalnymi orzechami, niezwykle aromatyczny, i bardzo mięciutki. Idealnie skomponuje się z większością tortowych kremów czy ciast. Polecam;) Składniki: 6 jajek 6 łyżek orzechów
Krakowskie smaki AniDodać obie mąki i delikatnie wkręcić w masę białka. Piec 20-30 minut w dowolnej formie nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ja wybrałam okrągłe naczynko żaroodporne. Krok 2 Biszkopt przeciąć w dwóch miejscach na 3 poziome płaty. Nasączyć wodą z miodem. Krok 3 Mascarpone i śmietanę ubić. Dodać kajmak i ucierać. Jeśli uważacie, że masa jest zbyt płynna, można
CoolinarniePLubiegłą sobotę moja przyszła teściowa obchodziła swoje 18- naste plus Vat urodziny. Z tej też okazji została obdarowana tortem który miałam przyjemność własnoręcznie przygotować i ozdobić;) Białe biszkopty przełożone truskawkowym kremem. Przepis znajdziecie tutaj
Krakowskie smaki AniUrodzinowy tort mojego Narzeczonego;) Biszkopt przełożony masą wiśniową, obłożony masą plastyczną;) Przepis na krem wiśniowy pochodzi ze strony Moje Wypieki . Krem wiśniowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 800 gram wiśni 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek cukru 8 łyżeczek żelatyny około 100 ml wody Wykonanie: Wiśnie umieścić w ganku dodać cukier, sok z cytryny
Krakowskie smaki Aninajlepsza za niego zapłata. Swoją drogą chyba jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką reakcją ;) Uwielbiam takie chwile;) Środek tortu to masa czekoladowa z dodatkiem wiśni i czekoladowe biszkopty. Przepis na tort tutaj: Tort czekoladowy z wiśniami
Krakowskie smaki Ani