przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:409/600)

Rolada biszkoptowa 107

kremem śmietanowym. Rolada wbrew pozorom jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Ja użyłam do zrobienia mojej mąki pszennej tortowej od Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A.  Polecam Składniki: biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka oleju 6 łyżek mąki pszennej tortowej od PZZ S.A. 1 łyżka kakao naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli krem: 250 ml śmietanki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto czekoladowo-bananowe 130

Zachęcam do przygotowania ciasta, które ma nieco inną strukturę niż tradycyjny biszkopt czy babka. Poniższe ciasto jest miękkie i ma lekko musową konsystencję. Do jego przygotowania będziecie potrzebować lekko dojrzałe banany, które należy zblendować. Ciasto jest szybkie do przygotowania i idealne dla osób, które są na diecie bezglutenowej.  Składniki na keksówkę o średniej długości: 4 średniej wielkości, lekko dojrzałe

Ugotować
ANANASEK CYTRYNOWY 124

Dawno nie było ciasta więc się postarałam i jest. Ciasto,w którym skrywa się mnóstwo smaków - delikatny biszkopt na białkach z makiem i kokosem, pyszna masa, ananas,delicje i wszystko oblane galaretką. Zapraszam bo wyszło smacznie.     Użyłam foremki o wymiarach 20 x 30 cm. Ciasto: 5 białek  20 dag cukru 20 dag maku sparzonego i zmielonego

Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopt nieopadający 123

Najlepszy biszkopt do ciast i tortów. Warto go zrobić jeśli zależy nam na puszystości ciasta i idealnie prostej powierzchni do dekorowania. Wyrasta bardzo równiutko. Najważniejszą jednak jego zaletą jest to, że nie opada.5 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octu1 łyżka soku z cytrynyszczypta soliopcjonalnie 2-3 łyżki kakao Oddzielamy białka

Krokusowy Dom
Mleczny chleb ze szpinakiem, sezamem i orzeszkami pistacjowymi 137

czerwonym burakiem  Kolor zielony warzywa zawdzięczają chlorofilowi, który jest mało odporny na środowisko kwaśne i długość pieczenia w wysokiej temperaturze. Dlatego sok ze szpinaku inaczej się zachował w biszkopcie, gdzie widać jego intensywny kolor a inaczej w chlebie na zakwasie. To zakwas spowodował zmianę koloru jak i długość pieczenia w dość wysokiej temperaturze. Piekłam dość dawno chleb ze szpinakiem

Leśny Zakątek
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 109

żelatynę. Przelej do misy blendera dodaj banany, mleko, serki i ser biały zmiksuj dokładnie.  Do średniej wysokiej tortownicy lub dużej niższej, na dno włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw do lodówki na godzinę. - 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek i wiśni (użyj dowolnych owoców mogą być mrożone) -1/4 szklanki mleka

SMYKWKUCHNI
ZDROWA DOMÓWKA 161

słodyczy. Słodkie ciastka w różnych smakach do wyboru (jabłko z granatem, kakao, wanilia, anyż). Zawierają w swoim składzie błonnik, który wspomaga trawienie. Sycące i pełne wartości odżywczych.   2) Biszkopty sezamowe FIBROKI  w swoim składzie zawierają otręby pszenne, drożdże, siemię lniane, serwatkę, kwas askorbinowy. Świetnie smakują z przygotowanymi wcześniej kulkami z kurczaka. Otręby pszenne cechują się wysoką zawartością błonnika

Kuchnia MagdaLeny
Sernik Oreo 297

I kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śmietanowiec z galaretką 3113

Jeśli jesteście nią zainteresowani kliknijcie TUTAJ . 5 różnokolorowych galaretek 600 g śmietany 18% (ja wybrałam gęstą, kwaśną) 600 g kefiru 9 łyżek cukru 25 g żelatyny 1 op. okrągłych biszkoptów Kefir i kwaśna śmietana powinny być w temperaturze pokojowej. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej w dużych, płaskich naczyniach). Gdy galaretki stężeją, kroimy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Karmelek 502

się nim z Wami. Nadrabiam zaległość, bo ciasto pyszne! Ciasto Karmelek jest słodkie, bo to przysmak dla wielkich łasuchów. Dodatek kajmaku do obu kremów i cukier trzcinowy użyty do biszkoptu nadaje całemu ciastu karmelowy smak. Kajmak łatwo zrobić w domu, bo wystarczy puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. W sprzedaży są też gotowe kajmaki

Smaczna Pyza
ciasto mleczna kanapka 660

Pyszne, delikatne ciasto na różne okazje, doskonale sprawdzi się również na wielkanocnym stole. Ciemny  biszkopt przełożony mlecznym kremem po prostu rozpływa się w ustach. Dzieci je uwielbiają :-) składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu 1 szklanka

babka w formie
Deser z mango i domową kruszonką 156

smakuje bosko, bo mango i serek mascarpone zadbały o super smak. Możesz go jednak przygotować z samym jogutrem greckim lub twarożkiem i dowolnymi owocami. Zazwyczaj do pucharkowych deserów używamy biszkoptów, herbatników lub bezików. Dzisiaj kupnym ciasteczkom nafaszerownych tłuszczami trans i syropem glukozowo-fruktozowym dziękujemy. Zamiennie użyj domowej kruszonki. Możesz jednorazowo przygotować jej więcej, przechowywać w zamkniętym pojemniku i używać według

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Jajko sadzone 199

zwłaszcza, że w tym roku Wielkanoc wypada 1 kwietnia, czyli w Prima Aprilis 🙂 Rok temu moja ciocia uwierzyła, że to żółtko 😉     Składniki /blacha ok. 24×35/: Biszkopt: 4 jajka 50 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru Czytaj dalej... Artykuł Ciasto Jajko sadzone pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Ciasta na Święta Wielkanocne 5024

kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51.  Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52.  Ciasto pyszna delicja 53.  Ciasto banoffee na biszkopcie 54.  Ciasto pyszny Michałek 55.  Babka Cafe Latte 56.  Ciasto kokosowo - chałwowe 57.  Sernik mozaika 58.  Ciasto Marysieńka 59.  Keks 60.  Ciasto czekoladowo

kruche babeczki
SLONECZNIKOWIEC Z KREMEM ADVOCATOWYM 796

złoto, studzimy, odkładamy 3 łyżki do dekoracji. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie: Ciasto smarujemy kremem kajmakowym, smarujemy lekko dżemem, przykrywamy drugim biszkoptem, przekładamy jasnym kremem, smarujemy czekoladą

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania