przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:414/600)

Sernik truskawkowy obłoczek 151

Bardzo delikatny, truskawkowy sernik dla łasuchów :-) - zaskakująco mało składników - bez pieczenia - na spodzie z biszkoptów - z mascarpone i białą czekoladą

AniaGotuje.pl
Suflet cytrynowy – deser w 15 minut 116

Coś do kawy? Na szybko? Tadam i jest Ten suflet w konsystencji przypomina trochę biszkopt, trochę pianki – te dla dzieci. Bardzo przyjemny w smaku deserek   Składniki: 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sok z 1/2 cytryny 1 łyżka startej skórki z cytryny cukier puder do podypania trochę masła do wysmarowania kokilki lub filiżanki. Bułka

MojaQchnia.pl
Ciasto z jeżynami i jagodami 138

minut. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do zamrażarki (aby lekko stężała, ale była jeszcze płynna ... trzeba wyczuć ten moment 😋 Na wystudzony biszkopt wykładamy połowę owoców i zalewamy galaretką - wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie - mieszamy i odstawiamy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę i ubijamy na sztywną masę

Alutka-Gotuje
Masa z białym makiem do rogali 174

poszukiwania białego maku warto poświecić trochę czasu. Ja kupiłam biały mak w sklepie internetowym, dokupując od razu migdały i rodzynki. Jeśli zdecydujecie się na biszkopty kupione w sklepie, to nie gwarantuję, że masa Więcej... Artykuł Masa z białym makiem do rogali pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Tort orzechowo-karmelowy 172

roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta: 100 ml wódki lub koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 100 ml przegotowanej wody  Pierwszym krokiem jest przygotowanie biszkoptu. Klasycznie więc, białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sok z cytryny i szczyptę soli zaczynamy ubijać, stopniowo dodając cukier aż do momentu powstania gładkiej, lśniącej i sztywnej piany

Kuba Gotuje
Torcik z jabłuszkiem, śmietaną i Chia 156

dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500 5 łyżek mąka ziemniaczana 3 łyżki cukier 4 łyżki   Masa jabłkowa z chia: jabłka 1.1/2 kg chia 3 łyżki sok z cytryny

Różowa kuchnia
Brownie z Buraka z Malinami 211

ciasta zdrowych odpowiedników ciast nie potrafię się przekonać, rzadko wyrastają tak jak klasyczne słodkie wypieki i są dość ciężkie i zbite. To dlatego, że jestem przyzwyczajona do klasycznych leciutkich biszkoptów, ciast ucieranych, drożdżowego czy parzonego ciasta. Wszystkie na mące pszennej, a w tych zdrowych używa się cięższych mąk (kokosowa, orzechowa, jaglana,pełnoziarnista itp.). Ale to brownie naprawdę jest niezłe

Blondynka Gotuje
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 149

sobą łączymy, miksując na niskich obrotach.  2. Masę serową przekładamy do reszty i miksujemy do połączenia składników.  3. Formę do babki  posmarować tłuszczem i wysypać pokruszonymi biszkoptami lub po prostu bułką tartą, wylać  masę.  4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku

vaniliowoczekoladowa
Shrek 135

piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez 25-30 minut. Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki soku. Pozostały sok zagotować. Wlać budynie. Ponownie zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na ostudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć delicje. 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawić aż lekko stężeje. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną galaretkę.  Masę wyłożyć na delicje

Zielona Kuchnia
Delikatny serowy torcik na zimno 183

tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka poziomkowa 500 ml wrzątku opakowanie biszkoptów – u mnie bezcukrowe Mamut kilka bezików do dekoracji – u mnie Mamut chipsy kokosowe do dekoracji opcjonalnie kilka malin (najlepiej świeżych, ja dziś nie miałam więc moje są wyłącznie

Słodkie okruszki
Torcik czekoladowy ( walentynkowy ) 147

temu foremki w kształcie serca, na którą dość długo polowałam, a której jakoś wcześniej nie miałam okazji wypróbować. Torcik jest intensywnie czekoladowy; to prawdziwa gratka dla wszystkich czekoholików :). Tradycyjny biszkopt zastąpiłam cięższym ciastem czekoladowym, a dolny blat posmarowałam cienką warstwą dżemu z czarnej porzeczki - aby nie było nudno i aby nadać torcikowi ciekawy charakter. Powiem szczerze - nie da się zjeść

Opowieści z piekarnika
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 272

Można by rzec, że klasyka jest nudna. Ile to już razy jedliśmy sprawdzony sernik mamy czy babci, ulubiony biszkopt z owocami i galaretką, tartę czekoladową czy szarlotkę z rodzynkami. Lubię eksperymentować, ale cenię też sobie powroty. Do klasyki właśnie.    Tym bardziej, kiedy są to spotkania na łonie natury, w gronie najbliższych, ze szklanką mleka prosto od krowy

W kuchni Karmel-itki
Babeczki Czarny Las 261

okazji jej urodzin, jako słodki dodatek do prezentu. Długo szukałam idealnego przepisu, który zasługiwałby na taką solenizantkę ;). Wszystkie babeczki, które znalazłam były zwykłym czekoladowym biszkoptem lub ciastem, a Ja chciałam czegoś więcej! W końcu, na kilka dni przed imprezą znalazłam idealną recepturę u Doroty Świątkowskiej. Nie żebym wcześniej u Niej

Słodki Pomysł
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 183

tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech

Mała Cukierenka
Grubiutkie Placuszki Z Borówkami 114

takich placuszków, bardzo miałka i sprawia wrażenie puszystości (jak by była przesiana przez sito). Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp. Składniki na około 16 placuszków: 2 jajka 100 ml mleka 125 g  mąki pszennej uniwersalnej Polskie Młyny 3 łyżki cukru około 150 g borówek kilka kropel esencji waniliowej olej

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania