przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:420/600)

Mini torcik z kwiatami z kremu 149

Mały torcik dekorowany kwiatami ze słodkiego kremu na bazie bezy szwajcarskiej swobodnie mieści się na spodku od filiżanki do kawy. Średnica biszkoptów użytych na tort to zaledwie 6 cm. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Przepis na sernik czekoladowy 181

jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka  50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć

Proste Potrawy
Wuzetka Czekoladowa 153

Wuzetka czekoladowa to przepyszne ciasto z czekoladowym biszkoptem przełożone masą czekoladowo-śmietanową oraz śmietanową. Bardzo puszysta, delikatna, rozpuszczająca się w ustach wuzetka czekoladowa to smakowite ciastko, które z pewnością warto przygotować w naszych domach. Wuzetka Czekoladowa - Składniki: Ciasto: 4 jajka 8 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Krem

Słodka Strona
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 125

cukier. Finalnie powinny stać się prawie białe.  Do mleka przekładamy ubitą pianę z jajek i delikatni mieszamy drewnianą lub silikonową łyżką.. Powoli dosypujemy mąki. Traktujemy ciasto jak biszkopt, starając się je napowietrzać przy każdym ruchu łyżki. Kiedy dodamy całą mąkę wsypujemy proszek do pieczenia i bułkę tartą. Na końcu dorzucamy pokrojoną czekoladę. Gotową masę przelewamy ostrożnie do formy

Kuchnia od dwojga
Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami 181

najniższych obrotach miksera). Masę równomiernie rozkładamy na dużej blasze (tej od piekarnika) wyłożonej papierem. Od razu wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10-12 minut. Uważamy, aby nie przepiec biszkoptu – inaczej będzie suchy. Jeśli brzegi zbytnio się przypiekły – odkrawamy je. Upieczoną, jeszcze gorącą roladę musimy zwinąć tzn. kładziemy na wierzch ciasta bawełnianą ściereczkę, nakrywamy stolnicą lub drugą blaszką

Poezja smaku
Ciasto Cassata 203

drobno posiekać. Ciepły syrop cukrowy stopniowo wlewać do ricotty, ciągle mieszać. Owoce odsączyć z alkoholu, morele lub śliwki posiekać. Bakalie, czekoladę i pistacje dodać do masy serowej, wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy blat ciasta nasączyć odrobiną alkoholu, rozsmarować 3/4 masy serowej, przykryć drugim blatem ciasta, również nasączyć alkoholem i rozsmarować pozostały krem. Całość wstawić do lodówki

Domowa cukiernia Ewy
Różowo-czekoladowy torcik 154

kremówkę, masło, jajka, galaretkę, domowy sok z wiśni i oczywiście czekoladę. Czekoladę mam w domu zawsze, bo ponad wszystko kocham właśnie czekoladę.  Torcik dla odmiany nie jest na biszkopcie a na cieście, które wydaje sie być idealne do tego rodzaju wypieków.  Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera.  Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasteczka cytrynowo – czekoladowe 152

obtaczać je w cukrze pudrze skoro można je po prostu na końcu nim posypać. Odpowiedź po upieczeniu była oczywista: ciasteczka bez cukru pudru są gładkie i wyglądają jak biszkopty, a te z cukrem pudrem pięknie popękały tworząc bardzo fajną strukturę. Zdecydowanie polecam opcję z cukrem pudrem. Pieczemy ciastka w 170 stopniach około 10-12 minut. Pod koniec pieczenia obserwujemy

Relaxtime
torcik waniliowy z ananasem i truskawką... 154

Składniki: BISZKOPT: jajka 4 sztuki "L", cukier 150 gram, woda gorąca 5 łyżek, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 100 gram, mąka ziemniaczana 100 gram, proszek do pieczenia - szczypta KREM BUDYNIOWY: mleko 1 litr, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, mąka tortowa 2 łyżki, masło 250 gram, cukier puder 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie DODATKI: dżem 250 ml/aroniowy

W Mojej Kuchni Lubię
KAWOWE DELICJE 117

cukru 5 łyżek maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem,dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Tak przygotowane ciasto wylać na biszkopt posypany mieloną kawą. Piec ok 30-40 min 1 180 st C. Masa:   1 kostka masła ok 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru  3 łyżki kakao 1 łyżka

Niespełnione zdolności kulinarne
Czekoladowo-malinowy naked cake 156

torcika. To połączenie gorzkiej czekolady, śmietanki wysoko procentowej, malin i orzechów, które dały nasz czekoladowo-malinowy naked cake oczywiście w wersji bezglutenowej :) Połączenie kremu z gorzkiej czekolady, z kakaowym biszkoptem, z musem z malin

Kuchenne Wariacje
Przekładaniec cytrynowy 179

cytryn, startą na drobnych oczkach oraz masło, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/3 szklanki wody, dodać do gotującego się płynu, mieszać aż kisiel zgęstnieje. Gorący kisiel wylać na biszkopt, musi być na tyle gęsty, by nie spłynął z ciasta. Na kisiel poukładać herbatniki, całość odstawić do wystudzenia.  Pianka cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa (u mnie agrestowa) 500 ml śmietany kremówki

Domowa cukiernia Ewy
M jak MĄKA 213

spalania jej w wysokiej temperaturze, tym więcej substancji wartościowych dla naszego organizmu. TYP 450: (mąka tortowa) dobra do lekkich ciast. Szybko pęcznieje, dobra do ciast francuskich, ucieranych lub na biszkopty. TYP 500: (mąka wrocławska, poznańska) idealna do ciast kleistych, np. do klusek i pierogów. Zagęszcza zupy i sosy. TYP 550: (mąka luksusowa) dobra do wyrobów smażonych, np. pączków, a także

Gotuję Testuję
torcik waniliowy z truskawkami... 156

proszkiem, na średnich obrotach miksować z 1 minutę, tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki nie smarowane, do formy wlać ciasto biszkoptowe piekarnik nagrzany na 170 C, biszkopt piec około 40 minut, wystudzić, zimne ciasto przekroić na dwie części, każdą część nasączyć herbatą owocową wg opisu na kremie waniliowym ubić krem z mlekiem zimnym na sztywno do kremu

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto chałwowo brzoskwiniowe 151

może dlatego, że przywodzi na myśl smak i aromat soczystych pomarańczy, sama nie wiem. Tak czy siak w tym cieście nie znajdzie pomarańczy, ale jest za to orzechowy biszkopt, pyszna galaretka na soku brzoskwiniowym, która równoważy słodycz masy śmietanowo chałwowej. Co tu dużo pisać, kolejne ciasto, które po prostu musicie wypróbować :)     Ciasto: 4 jajka 50 g startych orzechów

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania