przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:429/600)

Ciasto Czekoladowe Twix 221

karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni   Biszkopt : 280 g mąki pszennej 80 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g cukru kryształu 90 g cukru brązowego 240 ml maślanki

Made By Mom And Son
MOJE HOBBY - MOJA PASJA 140

dobrym słowem piekłam te torty już dla kilku koleżanek.  Choć skromna z natury jestem, uwierzyłam we własne umiejętności. Poszłam o krok dalej i zaczęłam robić torty na biszkopcie. Początki nie były łatwe, bo wszystkiego uczyłam się niezawodną metodą "prób i błędów". Raz było lepiej, a raz gorzej. Ciągle zagrzewana do działania przez koleżanki nie poddawałam się. Zaczęłam częściej szukać inspiracji

Kuchnia w opałach
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 126

Pyszny i lekki sernik na zimno z truskawkami - u mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy)  250 g śmietanki kremowej 30%  4 łyżki cukru pudru  30 g żelatyny  200 g truskawek

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jogurtowy z ricottą i malinami 278

średnicy 18 cm  250 g serka ricotta 300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody  kilka herbatników lub biszkoptów na spód 100g malin Frużelina malinowa : 300g malin  pół szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo ew maliny do dekoracji. Wykonanie

Malinowa Kawiarenka
Ciasto biszkoptowe z pianką z bitej śmietany i kiwi w galaretce 352

Spód tego ciasta to biszkopt , środkowa warstwa to pianka zrobiona z bitej śmietany wymieszanej z zieloną galaretką. Ciasto zalane jest galaretką, w której zatopione są plastry kiwi. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
ciasteczka z amoniakiem w kształcie łabędzi, amoniaczki PYSZNE :-) 138

Dziś przychodzę do Was z przepisem na jedne z najlepszych ciasteczek,jakie  kiedykolwiek robiłam :-) Wspaniałe, kruchutkie i bardzo pyszne, muszę przyznać,że trochę przypominają mi w smaku sklepowe biszkopty,ale zdecydowanie lepsze :-)  Przepis jest bardzo prosty i BAAAAARDZO wydajny. Z tej proporcji wychodzi masa ciasteczek. oprócz przepisu,pokażę Wam jak bez użycia foremek można zrobić ciasteczka w kształcie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
rozpływające się w ustach ciasto chałwowe, chałwowiec 176

chałwę waniliową. Szczerze powiedziawszy nie byłam pewna jakie to ciasto wyjdzie, czy nie będzie za słodkie itd, ale muszę przyznać, że jest to jedno z najlepszych ciast jakie próbowałam :-) Biszkopt nasączony kawą, oraz masa świetnie się komponują. Masa jest puszysta, kremowa, nie za słodka, idealna. Bardzo polecam to ciasto, b jest genialne :-) SKŁADNIKI  *przepis na dużą blaszkę CIASTO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowy tort dla dzieci 461

swobodę w przygotowaniu. W zależności od preferencji – misie żelki można zastąpić wieloma innymi słodkościami. Mogą to być cukiereczki,małe batoniki, czekoladki, połamane wafelki itp. Zamiast murzynka możecie upiec biszkopt czekoladowy, na który przepis znajdziecie: tutaj . Zapraszamy do przepisu i Życzymy Smacznego!!! SKŁADNIKI NA MURZYNEK : 1 margaryna 250g. pół szkl. mleka 1 i 3/4 szkl. cukru 4 łyżki gorzkiego kakao

Domowe Torty
Idealny tort czekoladowy! 2342

kolejne 2 min. Do masła przesiewamy cukier puder i ubijamy na najwyższych obrotach na gładki krem. Pod koniec ubijania dodajemy mleko. Za pomocą noża do chleba równamy wierzch przestudzonych biszkoptów. Pierwszą połowę ciasta równomiernie smarujemy 1/4 kremu. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pozostałym kremem dekorujemy wierzch i boki ciasta wg własnego uznania. Ja po prostu wyrównałem boki i wierzch tortu

Kuchnia Łukasza
Kopiec kreta + film 198

kakaowego biszkopta i bananów z pysznym kremem śmietankowym i czekoladą. Przygotowany samodzielnie z pewnością zachwyci najbardziej wymagające kubki smakowe wszystkim miłośnikom słodkości.     składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao masa 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru

Smakowite Dania
Tort Śmietankowy z Pistacjami 117

Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję serek mascarpone ,następnie wcześniej rozpuszczoną czekoladę delikatnie wlewam do masy śmietanowej oraz pistacje i wszystko dokładnie mieszam aby składniki się połączyły . Przekładamy biszkopty masą śmietanową i ozdabiamy truskawkami i malinami ,na koniec posypujemy orzechami mielonymi i odstawiamy na noc do lodówki

Mój Smak
Ciasto Kilimandżaro 643

proszek do pieczenia, 1 łyżkę wody, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 równe części.  Masa jabłkowa: jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć, dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę

Aromatyczne Podróże
Muffinki Wielkanocne 139

razem połączyć.  Przestudzone babeczki , dekorować powstałym kremem. Zielony kokos wsypać do szerokiej miseczki i obtaczać w nim babeczki , tak by cała powierzchnia kremu utworzyła zielone zajączki. Z podłużnych biszkoptów zrobić uszka każdemu zajączkowi , a następnie na małe kawałeczki pokroić suszoną śliwkę i zrobić z nich oczka i nosek. Z podłużnych cieniutkich kawałków czekolady zrobić wąsy. A z rodzynek mordkę

Aromatyczne Podróże
Ciasto Jamajka 440

mąki 2 łyżki kakao 2 suche budynie czekoladowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 2 galaretki cytrynowe 500g śmietany kremówki 1/3 szkl cukru 150g mascarpone dżem brzoskwiniowy Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijam z cukrem pudrem. Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia,  budynie i kakao ubijam mikserem na gładką masę. Na koniec dodaję delikatnie pianę z białek. Mieszam do uzyskania jednolitej

Tagebuch po polsku
Chlebek bananowy 134

pojawić się także tutaj :) Użyłam mąki jaglanej, tak zachwalanej na wielu blogach, ale powiem szczerze, że mojego serca nie skradła. Ma charakterystyczny smak, nieco wyczuwalny w ciastach (również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka

Chocolate Muffin Blog