przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:437/600)

Babka z likierem kawowym 191

tego lepiej niż inne. Do takich należą babki z gęstego, ciężkiego ciasta, do którego używa się dużej ilości masła oraz ciasta, które się krótko pieką, takie jak lekkie biszkopty. Dzięki wewnętrznej tulei ciepło jest rozprowadzane do środka ciasta, zapewniając równomierne pieczenie. To samo ciasto w zwykłej formie często pozostaje niedopieczone w środku, podczas gdy brzegi zaczynają się już przyrumieniać. Książka

Grunt to przepis!
Rafaello inaczej 143

takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej, a efekt..pycha..zwłaszcza dla smakoszy kokosu..w oryginale  była tylko jedna porcja i biszkopty , ja zrobiłam z podwójnej i użyłam dwóch innych galaretek i krakersy...kombinować można ile się da.U mnie w domu to chyba tylko ja jestem takim smakoszem kokosu..i zjadałbym wszystko

Moje domowe kucharzenie
BANANOWY SONG 141

zagotowujemy. Biała masa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż na 2 części, układamy na zielonej masie, smarujemy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Zalewamy tężejącą zieloną galaretką

słodki bratek
Cappuccino z kokosem Siostry Anastazji. 227

ciastem kokosowym. Przepis znalazłam w Wielkiej księdze przepisów Siostry Anastazji jednak troszeczkę go zmieniłam. Ciasto jest bardzo pyszne, mięciutkie i nie za słodkie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 szklanka cukru 170 g mąki pszennej typ 550 Młynomag 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kawy cappuccino orzechowe Białka ubić z cukrem na sztywną pianę

Sama słodycz i szczypta chili
Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 104

mój alfabet produktów, których wg mnie nie może zabraknąć w kuchni u żadnego cukiernika-amatora :) A - amoniak i amaretto (wystarczy syrop - nie musi być alkohol) B - biszkopty i budyń (wiadomo - lepiej zrobić domowy, ale awaryjnie budyń śmietankowy czy waniliowy na pewno się przyda), bakalie - wszystkie jakie lubicie C - cukier waniliowy oczywiście domowej roboty, a także cukier biały (najlepiej drobny), puder

Mania Wypiekania
Przesyt. I zielone ciasto z czerwonymi pomarańczami 142

może ktoś z Was odkryje w sobie chęć do haftowania...? Na osłodzenie tych szokujących wieści mam dla Was jeszcze jedno ciasto. Zupełnie wyjątkowe, zielono-czerwone. Niesamowicie wilgotny biszkopt z herbatą matcha nie tylko wygląda wspaniale, ale tak też smakuje. Soczyste, krwiste pomarańcze na jego tle wyglądają niczym kwiaty na łące. I tu muszę nadmienić, że pierwsze podejście mnie rozczarowało. Użyłam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto ze szpinakiem 187

godzinę. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Rolada z kremem kawowym. 174

Rolada z kremem kawowym ,oblana czekoladą , bardzo delikatna i apetyczna .Dodatek wody i oleju w biszkopcie sprawia,że jest wilgotniejsza i łatwo się zwija i nie łamie .Mało cukru,ale o to przecież chodzi. Składniki:na blaszkę dużą ,tę w piekarniku 5 jajek oddzielnie białka i żółtka 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 5 łyżek cukru 2 łyżki wody

Ladylaura.
Babeczki z parowaru 131

deser przygotowany w parowarze – był to debiut, ale na pewno na tym nie poprzestanę, bo uważam to za fajne urozmaicenie, a w najbliższym czasie pojawi się przepis na biszkopt z parowaru i babeczki na wytrawnie :) Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki szklanka wody jabłkowej 1 jajko 1 jabłko starte na dużych oczkach 2 łyżeczki kakao 3 łyżeczki cukru waniliowego

NiePieprz.pl
Sernikowa zebra 176

Myślałam, że ciasto będzie miało bardziej wyraziste kolory, w sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że  nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy

Moje domowe kucharzenie
Ajerkoniak - domowy likier jajeczny 411

próbowaliście zrobić go w domu, to może zbliżająca się Wielkanoc będzie dobrą ku temu okazją. Poza oczywistym przeznaczeniem, można go także wykorzystać jako polewę do lodów, do nasączenia biszkoptów do tiramisu czy przygotowania kremów do ciast. Z całą pewnością się nie zmarnuje;)   Składniki: 6 żółtek 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 1 laska wanilii 200 ml wódki

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta biszkoptowa z granatem 165

Składniki (na 8 porcji) na biszkopt: - 2 jajka (ok. 120 g), - ¼ szklanki cukru ok. (50 g), - pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 65 g), - łyżka mąki ziemniaczanej (ok. 20 g), - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,   na nadzienie:   - serek President (ok. 350 g), - 2 łyżeczki cukru pudru (ok. 10 g) , - łyżeczka agaru, - ziarenka laski wanilii, - ziarenka granatu

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Leśny mech na bogato - na dzień świętego Patryka 557

zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując. Pod koniec połączyć z odsączonym szpinakiem. Ciasto przekładamy na dużą blachę do pieczenia i pieczemy około godzinę w 170 stopniach. Upieczony biszkopt studzimy. Z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch i rozdrabniamy na okruchy. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia (można to zrobić dzień wcześniej), następnie kroimy w kostkę

Ewusiowe Smaki
Ciasto Mleczna Kanapka 630

Mleko podgrzewamy, dosypujemy cukier i mieszamy do jego rozpuszczenia. Masło ucieramy, wlewamy ostudzone mleko i miksujemy na małych obrotach. Następnie wsypujemy mleko w proszku i ucieramy. Ciasto Mleczna Kanapka: Biszkopt kroimy w poprzek i wykładamy na 1 placek, krem mleczny,przykrywamy drugim plackiem. Polewamy rozpuszczoną czekoladą 50 g z mlekiem ok. 5 łyżek. Robimy esy floresy i zajadamy się

Słodkości i nie tylko
Torcik z bezą 122

wiem jak Wy sądzicie ale ja uważam, że ciasta upieczone tak bez konkretnego planu wychodzą najsmaczniejsze. I taki własnie jest ten torcik. Biszkopt, domowy dżem jeżynowy ( przetarty ) co dało nam super galaretkę, masa budyniowa i beza. Cóż może być lepszego. Ciasto jest najlepsze na drugi lub trzeci dzień więc śmiało na weekend można zrobić je już w piątek. Oczywiście jeżeli

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania