przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:438/600)

Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 164

może. Nie chcę skończyć praktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka...? Za długo. Granola jest dobrym rozwiązaniem (koniecznie domowa !), ale od czasu do czasu potrzeba zmiany. Z czeluści szafki wygrzebałam więc zapomniane

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem pomarańczowy 178

mamy pełnię sezonu pomarańczowego korzystam z tego owocu, w ciepłej radosnej barwie, dodając go też do deserów. Dzisiaj na deser krem pomarańczowy, który można podawać z tymi ciasteczkami albo biszkoptami lub też wcinać zupełnie solo. Po dokładnym wystudzeniu sprawdzi się też jak masa do przekładania ciast. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE KREM POMARAŃCZOWY Składniki

Bon appetit mon amie
"Life's short...eat cookies". Ciastka kokosowo-migdałowe 114

czemu nie?  Jeść czy nie jeść?  Dieta i  figura czy przyjemność?  Z tymi ciasteczkami nie będziecie mieć takiego problemu. Są smaczne, kruche (następnego dnia przypominają biszkopty), bezglutenowe , no i bezpieczne dla figury, więc myślę, że powinny Wam się spodobać moje drogie panie. CIASTKA KOKOSOWO MIGDAŁOWE   (gluten free) Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki

Bon appetit mon amie
Placek "black & white". 123

mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru -2 łyżki kwaśnej śmietany -3 łyżki kakao -60 gram masła -1 łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody

Magia jedzenia.
Cytrynowiec 251

wody. Do gorącego budyniu dodać suchą galaretkę i sok z cytryny. i gorące zmiksować. Do wystudzonej masy dodać masło i zmiksować na masę.Wyłożyć na biszkopt. Ubić śmietankę z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem dodając również śmietan fixy i wyłożyć na masę cytrynową. Namoczyć herbatniki w alkoholu i ułożyć na wierzch na śmietanie. Wszystko polać polewą z cukru pudru

Moje Słodkie Piekiełko
domowe podłużne biszkopty 131

składniki: 50 g mąki orkiszowej lub pszennej 52 g cukru 2 jajka cukier puder o oprószania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
,, Zielona kostka z rukolą i jagodami’’ 764

nożem wierzch ciasta i kruszymy je na talerzyku. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zgęstnieje, wylewamy ją na dolnej warstwie biszkoptu. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby całkiem stężało. Następnie ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z odrobiną cukru pudru. Większą połowę ubitej śmietany wykładamy na stężałą galaretkę, po czym przykrywamy

Podróż w kulinaria
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 151

telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowiec 808

Czekoladowiec to kilka cienkich czekoladowych biszkoptów przełożonych bielutkim kremem. Ładnie wygląda i ciężko mu się oprzeć. Składniki ciasta: 6 jaj 1 margaryna 1 szkl. cukru 0.5 szkl mąki 1/3 szkl kakao 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 5 jaj 1 margaryna 5 łyżek cukru 2 cukry wanilinowe 1 łyżka mąki  1 szkl mleka Dodatkowo

Cukiernia Pychotki
Tort urodzinowy Świnka Peppa 205

Tort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym

Ciastkozercy
Tęczowa babka białkowa 159

się bez przeszkód.  A ktualna edycja fejsbukowej akcji Ciasta na niedzielę ma jako temat przewodni właśnie Wypieki z białek . Duża dowolność przepis u i formy, od babek i biszkoptów poczynając, na bezach i ciasteczkach kończąc. Po stanowiłam odświeżyć więc m oją popisową recepturę na b abkę z białek , choć w trochę bardziej kolorowej niż zwykle ods ł onie. Babka

Grunt to przepis!
Tiramisu ze słomką ptysiową 206

autorski (mój).  Tiramisu - czyli włoski deser, o którym chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od regionu - istnieje nawet kilkadziesiąt jego odmian! Z reguły składa się z biszkoptu nasączonego mocną kawą espresso i likierem oraz warstwy kremu z serka mascarpone, jajek i cukru. Całość posypana jest obficie kakao i wiórkami gorzkiej czekolady. Poniżej przedstawiam własną wersję ze słomką

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania