przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:340/600)

Malinowa pianka 181

Lekkie, orzeźwiające ciasto z wyczuwalną nutką kwaskowatych malin. U mnie na biszkopcie, można je jednak zrobić na gotowych biszkopcikach, wtedy nie trzeba włączać piekarnika, co przy tych upałach ma swoje plusy ;) Dla wielbicieli malin i nie tylko, polecam, bo smakuje naprawdę fajnie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)suchego patyczka. Wystudzić. Dwie galaretki rozpuścić we wrzątku i odłożyć do wystudzenia. Konfitury wymieszać tak,by miały jednolitą konsystencję, wlać do nich galaretkę. Lekko tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pozostałe galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, wystudzić, aż będą całkiem zimne. Mleko zmiksować ze śnieżkami, aż będą miały konsystencję ubitej kremówki, dodać

Domowa cukiernia Ewy
Sernik wiśniowy z nutką kawy 178

biszkopt - spód tortowy kawa rozpuszczalna - 3-4 łyżeczki cukier- 3 łyżeczki żelatyna -  1 duże opakowanie twaróg sernikowy - 800g. wiśnie mrożone (bez pestek) -  300g. cukier puder -  100g. śmietanka 36% -  0,5 l. masa krówkowa - 300g. 1. Kawę zaparzyć w 0,5 l. wody, dodać 3 - 4 łyżeczki cukru (według upodobań) i rozpuścić w niej 10g. żelatyny. Biszkopt

Lubię to gotuję
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 169

mnó twa czasu, pieniędzy, wymyślnych składników ani talentu. Każdy jest w stanie przygotować go w krótkim czasie. By poszł o jeszcze sprawniej, b iszkopt można upiec dzień wcześniej.  Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru(...)drewnianą łyżką do połączenia składników. 2. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 21 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 165 stopni. Upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu z piekarnika, w blaszce zrzucamy z wysokości około 1 m (ja rzucam go na ręcznik ułożony na kafelkach). Studzimy. Wystudzony wyjmujemy z formy i przekrawamy

Szefowa kuchni
Mus jabłkowy z brzoskwiniami 145

jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką taką bazę. Można zrobić szarlotkę (taką nietypową, bo przełamaną brzoskwinią). Albo po prostu szybki biszkopt, przesmarować tym musem, na górę drugi biszkopt i ciasto gotowe. To tak na wypadek niespodziewanych gości. Zresztą ogranicza Was tylko wyobraźnia. Podzielcie się z nami w komentarzach do czego Wy byście

Marder&Marder Manufacture
Malinowe trufle 150

białej czekolady; 50 g + 20 sztuk malin; 2 łyżki cukru kryształu; 1/2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny; 50 ml śmietany 30%; 30 g masła; 100 g biszkoptów; kilka kropli aromatu malinowego (opcjonalnie); cukier puder do obtoczenia pralin; Czekoladę połamać na małe kawałki, dodać śmietanę i masło i wszystko razem podgrzać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając do uzyskania(...)schłodzić do temperatury pokojowej.  50 g malin, cukier i sok z cytryny zmiksować i zagotować, następnie przetrzeć przez sito, by usunąć pestki. Przetarte maliny, aromat malinowy i zmielone biszkopty dodać do przestudzonej masy czekoladowej, wymieszać i odstawić do lodówki, by masa delikatnie stężała i zrobiła się lekko plastyczna.  W dłoniach uformować trufle wkładając do każdej jedną malinkę

In my kitchen
maślankowy sernik na zimno z malinami i galaretkami na biszkoptach... 182

Składniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować

W Mojej Kuchni Lubię
Kostka alpejska 578

ciągnące się w środku. Dżem powinien być lekko kwaśny, aby przełamał słodycz masy. Ciasto smakuje najbardziej na drugi dzień. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania(...)mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 80 g startej mlecznej czekolady Składanie ciasta biszkopt dżem masa kajmakowa masa śmietanowa starta czekolada kostka alpejska

O kuchni z uczuciem
zdrowy deser dla niemowlaka i na dietę 151

duże  dojrzałe awokado 2-4 łyżki mleka kokosowego 1½ łyżki miodu surowego 1 łyżka proszku  kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii  4 biszkopty okrągłe ,lub jakie są  w domu.    Wykonanie Umyte i obrane  połączyć z  mlekiem kokosowym , miodem , olejem  kokosowym, kakao w proszku i wanilią . Zblendować(...)przez minute do uzyskania jednolitej masy. Wkruszyć  biszkopty i wszystko odstawić do lodówki na około 25-30 minut. Po tym czasie możemy cieszyć się zdrowym deserkiem... Mmm .. po prostu pyszne! Awokado  budyń , może zrównoważyć hormony, zwiększyć metabolizm i walczyć  z chorobami ,a co najważniejsze smakuje świetnie--- Smaczny budyń z pewnością będzie jednym z twoich ulubionych deserów. Przygotowuje

w mojej kuchni
Wykwintny tort z malinami 176

Składniki na biszkopt: -  6 jajek - 100g cukru - 100g mąki pszennej - 1/2 szklanki gorzkiego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 160 mielonych migdałów Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzej do 170stopni C. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2 . Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia. 3 . Ubić białka, dodawać po łyżce cukier cały czas miksując(...)połączą. 5 . Na koniec dodać zmielone migdały i wymieszać łyżką. 6. Masę wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika, piec przez 30 min( do suchego patyczka) 7. Po ostudzeniu biszkoptu pokroić go na 3blaty. Składniki na masę z malinami: - 600g śmietany 36% - 100g cukru pudru - 200 g świeżych malin - 1łyżeczka żelatyny Przygotowanie: 1 . Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić

Coś z niczego
Sernik jogurtowy na zimno 124

śmietany kremówki 30-36 % 1 galaretka truskawkowa Masa waniliowa: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym 100 ml śmietany kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: Galaretka wiśniowa Biszkopty do wyłożenia tortownicy Sposób wykonania: Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy   na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serki(...)koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki.   Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały

Smaki Natalii
Sernik pieczony z serków homogenizowanych 253

Zachęcam do wypróbowania przepisu! :)    Sernik pieczony z serków homogenizowanych   Składniki: 4 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g) 3 jajka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru biszkopty do wyłożenia blachy Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier i ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać po jednym serku ciągle miksując. Następnie wsypać proszek budyniowy. Pod koniec(...)dodać pianę ubitą z białek i delikatnie  wymieszać( już bez użycia miksera). Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na to wylać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp. 180 st i piec około 50 min. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem

Smaki Natalii
Sernik dwukolorowy na śmietanie 146

dwukolorowy na śmietanie Masa śmietanowa: 3 x 400 g śmietany 18% 5 białek 1/2 szkl. cukru  1 budyń śmietankowy  1 budyń czekoladowy  1 łyżka kakao paczka biszkoptów Sposób wykonania: Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka ubijamy(...)sztywno z cukrem, połowę wlewamy do masy śmietanowej drugą połowę do czekoladowej. Tortownice wykładamy biszkoptami. Następnie wylewamy po kolej masę śmietanową-masę czekoladową-masę śmietanową- masę czekoladową aż do momentu skończenia się mas. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st i pieczemy około

Smaki Natalii
Sernik na zimno z truskawkami 155

serniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach.  Znika w tempie ekspresowym i połowy już nie ma :) Gorąco polecam! Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa: 5 serkow homogenizowanych (po 150g) 2 galaretki(...)następnie dalej miksując dodać (na dwie tury) serki homogenizowane. Masę serową podzielić na dwie części. Do jednej części powoli dodawać pierwszą tężejącą galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki żeby się trochę ścieła. Do drugiej części masy serowej dodawać drugą galaretkę i również dokładnie zmiksować. Wylać na pierwszą warstwę i schłodzić w lodówce. Górę sernika

kuchnia doski
Sernik z jogurtów z truskawkami 184

rozstać się z truskawkami, stąd jeszcze to ciasto... Składniki na masę jogurtową: 2 naturalne jogurty 400 g 2 galaretki - cytrynowe plus 1 na wierzch ciasta truskawki Składniki na biszkopt : 2 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej i ziemniaczanej (pół na pół ) płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesiane i zmieszane mąki pszenną(...)masę jogurtową możemy wylać rozpuszczoną,  już tężejącą galaretkę. Moja foremka,  okazała się za mała i nie zmieściła się w niej cała galaretka rozpuszczona w szklance wody :( Biszkopt piekłam w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Jeśli upieczemy ciasto w większej foremce to będzie niższe i wtedy zmieści się nam 3 galaretka

Proste Potrawy
Smakołyk śmietanowo jagodowy 164

smakołyki z jagodami póki się nie skończą.Po jagodach przerzucę się na następne owoce sezonowe hihi .Dobrze, że robię w różnej postaci bo by się szybko znudziły. Składniki na biszkopt: jaja 6 szt mąką pszenna typ 500 1 szklanka proszek do pieczenia 1 szczypta ksylitol 1/3 szklanki Masa śmietanowa: serek danio 1 kg żelatyna 5 płaskich łyżeczek Dodatkowo: jagody(...)lekko przestygła, a następnie dokładnie miksujemy z serkami (można najpierw rozrobić w niewielkiej ilości serka, a później powoli wymieszać z jej resztą).Wykładamy zmiksowany serek na ostudzony biszkopt i kładziemy jagody lekko dociskając w serek.Wkładamy do lodówki. Krok 3 Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczam litrze wrzątku i zostawiam do ostudzenia.Ostudzoną galaretkę wkładam do lodówki do stężenia.Zalewam serek

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania