jesteśmy w domu, zrelaksujmy się przy ulubionym winie i zagrajmy. Na pewno macie w domu gry, o których już zdążyliście zapomnieć. Przy okazji podrzucam Wam swoje pomysły na pyszne przekąski . ZAPISZ SIĘ NA KURS Obecnie w internecie znajdziecie mnóstwo kursów, które można przejść online! Począwszy od tych związanych z hobby, aż do bardziej zaawansowanych. Kiedy będzie lepsza okazja
Pasja SmakuSprawdź przepis na skrzydełka z piekarnika, z intensywną marynatą. Doskonała propozycja na: obiad, kolację oraz przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi. Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 50 min Całkowity czas: 13 godz 16 min Ilość porcji: 5 osób Składniki: 1 kg skrzydełek 6 łyżek przyprawy w płynie (typu magi) 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego pół łyżeczki świeżo mielonego
ugotuj-przepis.plktórą osobiście preferuję najbardziej. Można pić samą ale można też zagryźć ją ulubionym ciastem wielkanocnym, kawałkiem mazurka lub ciasteczkiem. No cudo! Gotowe w Ze zdjęć polecają się na słodką przekąskę do kawy ekspresowe ciasteczka brownie , a z bardziej wielkanocnych wypieków, które tak samo wspaniale chrupną do kawy polecam kruche jajeczka z lemon curd , serowe ciasteczka
Kuchnia w Słońcu Skąpana[Głosów: 5 Average: 5/5] składniki: 10-12 plastrów szynki 2 jajka, ugotowane na twardo 200 g białego serka kremowego 1-2 łyżki
Domowy Smak Jedzeniaroku b ę d ą to jajka z podsmażonymi porami i wędzonym łososiem. Jajka zapiekane w kokilkach s ą znakomitym pomysłem na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski, któr ą można przygotować w niezliczonej liczbie wersji. Na blogu znajdziecie przepis na zapiekane jajka z anchois , z szynk ą parmeńską , z groszkiem i szynk ą oraz
La grande e la piccola cuocapomocą słodzika. Budyń jest bardzo smaczny, producent poleca robić go na mleku i słodzić cukrem trzcinowym lub miodem. Ja oczywiście zrobiłam po swojemu - użyłam mleka owsianego (przekąska 100% owies 😂) i ksylitolu. Wyszło naprawdę super! Myślę, że taki budyń będzie jednak troszkę lepszą alternatywą na słodki deser niż tradycyjny budyń z mąką ziemniaczaną i kukurydzianą oraz słodzony zwykłym cukrem. W każdym
Z notatnika dietetykabezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców. Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika. Doskonałe źródło błonnika! Świetna przekąska w ciągu dnia! A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne! Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste. U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe! Koniecznie wypróbujcie! #ScharBio #ScharBezGlutenuBio SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoPrzepyszna pasta na bazie zielonych oliwek i sera pleśniowego z dodatkiem czosnku, cytryny, bazylii i oliwy. Jest fantastycznym smarowidłem do kanapek, ale również dodatkiem farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 120 g zielonych oliwek 50 g sera pleśniowego 1 ząbek czosnku 5 świeżych liści bazylii
karolgotujeJajka faszerowane tuńczykiem Dziś dzielę się z Wami kolejnym przepisem na faszerowane jajka, tym razem w wersji z tuńczykiem. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę wiele
Słodkie okruszkiŁatwiejszego farszu do jajek już chyba być nie może – to cząstki żółtek zmiksowane z serkiem kanapkowym, niewielką ilością majonezu oraz wędzonym łososiem. Eleganckiego efektu nadaje
Smaki Na TalerzuPopcorn cynamonowy to moj pomysł na niesamowicie smaczna przekąskę – idealną do oglądania filmów, czytania książki, na imprezy i posiadówki. Wszyscy, którzy lubią słodko słone smaki będę zachwyceni. To również przysmak dla amatorów cynamonu i korzennych smaków. Uwaga jest uzależniający! Jest tez bardzo prosty do przygotowania. Wystarczy uprażyć ziarno kukurydzy, swoim ulubionym sposobem – zobacz poradnik Jak uprażyć popcorn
Dorota Smakujejabłkowe muffiny owsiane. Bardzo proste i całkiem zdrowe. Idealne do wspólnego pieczenia z dziećmi. Nie można ich zepsuć A pasują zarówno na deser, jak i na śniadanie czy zdrową przekąskę. Mam nadzieję, że Was nie zniechęcę, jeśli dodam, że nie ma w nich ani cukru, ani oleju, ani nabiału, a można zrobić je w wersji z glutenem lub bez Polecam
Lamarida.plpomylić z pasztetem mięsnym, jednak jego forma, sposób przygotowania i podania oraz pasujące dodatki sprawiają, że nazwa pasztet pasuje do tego dania. Można go podawać do chleba, jako zimną przekąskę, ale można też go podgrzać i podać z sosem grzybowym na kolację. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianka” z Komorowa koło Kolbuszowej. Pasztet z fasoli z grzybami - kuchnia podkarpacka
Trzeci talerz