Oliwki marynowane

Oliwki marynowane

Oliwki marynowane

Prosta domowa śródziemnomorska przekąska np. do kieliszka dobrego wina. Oliwki marynowane z czosnkiem, papryczką chilli  i świeżą pietruszką, którą można dowolnie zamieniać np. na oregano, tymianek, bazylię, rozmaryn lub mieszankę kilku ziół. Tak przygotowane oliwki mogą być przechowywane w lodówce do tygodnia. Składniki: 400 g oliwek z pestkami szklanka oliwy z oliwek extra vergine 2 ząbki czosnku łyżeczka płatków chilli pęczek natki pietruszki  Czosnek pokroić na plasterki, natkę drobno posiekać.&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.