Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cebulką, to bardzo prosta w wykonaniu przystawka lub przekąska. Wystarczy pokroić filety na kawałki, cebulkę w piórka i zamarynować w oleju z dodatkiem kolorowego pieprzu. Takie śledzie w oleju możesz przygotować o wiele wcześniej i bez problemu postoją w lodówce nawet kilkanaście dni. Śledzie konserwuje nie tylko olej, ale również pieprz. Co najważniejsze
Kuchnia Na WypasieRacuchy drożdżowe z jabłkami i daktylami, pachnące cynamonem - na podwieczorek lub na przekąskę w ciągu dnia! Może nie zachwycają równym kształtem, ale smakują pysznie! Składniki: 250g mąki, ok 220 ml mleka, 2 łyżki cukru pudru, 30 g cukru wanilinowego (opakowanie), łyżeczka cynamonu, 5 g suchych drożdży, jajko, średniej wielkości jabłko, 5 suszonych daktyli, olej do smażenia Przygotowanie: Do mąki
Lena Gotujeodmrożeniu jest równie smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej zaprezentuję Wam mój ulubiony przepis na zawijaki z makiem , które będą idealną opcją na święta, a także sprawdzą się jako słodka przekąska do kawki. PRZEPIS NA ROLADĘ MAKOWĄ Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 500 g mąki pszennej 150 g masła 6 żółtek 180 ml mleka 40 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 1 łyżeczka
Przepiski.plSałatka śledziowa na krakersach – warstwowa to sprawdzony przepis na klasyczną sałatkę w efektownej formie. Doskonała opcja na przystawkę, przekąskę oraz popisowe danie na rodzinnym spotkaniu. Śledzie oraz krakersy idealnie ze sobą współgrają, a pozostałe dodatki uzupełniają te smaki. Sałatka śledziowa na krakersach zaskoczy z pewnością niejednych gości i zniknie ze stołu jak świeże bułeczki. Przy wykonaniu tej sałatki należy
Kuchnia Na WypasieŚledź w zalewie octowej Taką rybkę można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała, pyszna przekąska na różne uroczystości lub święta. 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 ½ kg śledzi świeżych niesolonych · 4 szklanki wody · 1 szklanka octu
Kulinarna Chwilagranoli czekoladowej. Pracy z ty tyle co nic, a wiadomo, że domowa jest najlepsza, bez dwóch zdań! Jest to znakomity dodatek do jogurtu, ciepłego mleka lub po prostu jako przekąska do pochrupania. Delikatnie słodka, bardzo chrupiąca z dużą ilością orzechów i dobrej jakości czekolady. W żadnym sklepie takiej nie znajdziecie. Mój patent na szybkie i pyszne śniadanie, które pozytywnie nastraja
Smakowity Blog Kulinarnypieczemy kruche ciasteczka najczęściej pozostają nam białka, szkoda ich wyrzucać, więc polecam upiec bezy. Trochę ubijania, suszenie i mamy bardzo słodką przekąskę. Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki. Urozmaicone przyprawą do piernika będą idealne na świąteczny stół. Polecam :) Potrzebujemy: 3 białka 175 ml cukru 1 łyżka przyprawy do piernika Wykonanie pysznych bezików: 1. Zimne białka ubijamy
IzabelawkuchniPierożki z farszem tak pysznym, że mógłby stanowić osobne danie, świetnie nadają się jako dodatek do świątecznego barszczu. Ale możecie je też podać w zwyczajny dzień, jako kolację lub przekąskę. Około 30 sztuk Ciasto: 350g mąki 120 ml ciepłego bulionu warzywnego lub grzybowego 3 łyżki miękkiego masła ¼ łyżeczki soli Farsz: 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej Sonko 2 łyżki oleju Czerwona
Mienta blogSałatka Caprese to klasyka włoskiej kuchni. Jest pyszna, pożywna i bardzo prosta w przygotowaniu. Potrzebujemy zaledwie kilku składników, by wyczarować jedno z najbardziej charakterystycznych i flagowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Piernikowe kulki mocy to małe ciasteczka, które zrobicie bez pieczenia i bez problemu a które umilą wam dni lub staną się pyszną przekąską na imprezy np. na Boże Narodzenie czy Sylwestra. Robi się je w kilka chwil, z kilku prostych składników! Są wegańskie, smaczne i zdrowe. Tym razem postawiłam na piernikowy smak i użyłam do ich przygotowania płatków z owsa
Dorota Smakujelubiane dodatki w pysznym sosie oraz pod rzodkiewkową pierzynką. Pierś możesz ugotować, podsmażyć na patelni lub wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Sałatka Samba doskonale się sprawdzi jako pyszna przekąska lub przystawka na spotkaniu rodzinnym lub domówce. Znakomicie uzupełni drugie danie, śniadanie, oraz nudne czasem kanapki. Wygląda całkiem dobrze, smakuje znakomicie, a więc zapraszamy na przepis. Mamy nadzieję, że zwróci Waszą
Kuchnia Na WypasieDzień dobry :-) Tym razem nie słodkości, ale szybkie przekąski na wytrawnie. Ciasto francuskie z pesto z bazylii, do tego szynka parmeńska, mozzarella i ja dałam kukurydzę, bo musiałam już wykorzystać. Rogaliki pyszne, polecam i życzę wszystkim miłej środy :-) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 - 2 opakowania szynki parmeńskiej 1 słoiczek pesto z bazylii starta mozzarella kukurydza (niekoniecznie) 1 jajko
kruche babeczkiBardzo prosta i szybka przekąska, która może trochę urozmaicić świąteczne menu. Delikatne, rozpływające się w ustach roladki sprawdzą się idealnie. składniki: 4 -5 placków tortilli pełnoziarnistej 600 g serka kanapkowego naturalnego 150 g serka koziego do smarowania 6 pomidorów suszonych papryka czerwona szpiczasta 30 g sera cheddar połowa papryczki chili Serek kanapkowy mieszamy razem z serkiem kozim
noteskulinarnyfigaktóre po przegryzieniu kryją w sobie kremowe wnętrze z całą pewnością posmakują wszystkim wielbicielom słodkości. A dla tych, którzy liczą kalorie i dbają o sylwetkę staną się świetną, zdrowszą przekąską w ciągu dnia! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * krem NUTLOVE ALLNUTRITION Choco Hazelnut – dostępny TUTAJ! * zmielone drobno migdały ( lub mąka migdałowa ) – 110 g * mąka kokosowa – 40 g * cukier
Ostra na Słodkonajczęstsza przekąska w Hiszpanii, Portugalii i pewnie jeszcze kilku innych miejscach. Sardynki tak podane są chrupiące, pyszne na dwa kęsy, idealne na Sylwestra, karnawał i jeszcze inne przyjęcia. Idealne na przyjęcie z przyjaciółmi, na spotkania towarzyskie, polecam. Sardynki - tapas. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie