Sezon na dynię trwa już od jakiegoś czasu, więc zapraszam Was dziś na muffinki dyniowo-marchewkowe. Są smaczne, zdrowe i idealnie nadają się na drugie śniadanie lub szybką przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Muffinki dyniowe Składniki 250 g startej dyni 50 g startej marchewki 100 g mąki pszennej lub żytniej (ja użyłam żytniej) 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
To co lubię - gotuję i polecampeperoni, które niezmiennie co roku przygotowuję w zalewie miodowo-octowej. Papryka w zalewie jest aromatyczna i bardzo smaczna, delikatna i nie kwaśna. Idealna na kanapki, koreczki lub jako samodzielna przekąska. Jest jędrna i soczysta. Składniki: Papryka, najlepiej kolorowa Nie podaję określonej ilości papryki. U mnie słodka oraz strąki pikantnej peperoni. Strąki ostrej papryki układałam w słoikach w całości
W garach u Gosigrudniowej edycji konkursu Mąki Basi, w którym biorę udział jest- MLECZNA KANAPKA Sprężysty, czekoladowy biszkopt z cudownie mlecznym wnętrzem. Idealna do kawy czy herbaty a przede wszystkim zdrowa przekąska dla naszych pociech. Składniki, biszkopt: 50g mąki Basia extra Wypiek 6 jajek 100g cukru 50g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli
W garach u Gosipyszne ciasteczka owsiane, idealny na wspólne gotowanie z maluchami. Robi się je bardzo prosto i szybko, a do tego są zdrowe i naprawdę smaczne. Świetnie pasują także jako przekąska. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasteczka owsiane Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 20 min Łączny czas 35 min Składniki 2 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki mąki pszennej
To co lubię - gotuję i polecamSezon na rabarbar trwa, dlatego jeśli macie godzinkę wolnego to zachęcam do zrobienia smacznych babeczek z rabarbarem i orzechami włoskimi. Szybka, smaczna przekąska. Idealna na piknik, drugie śniadanie czy po prostu kiedy mamy ochotę na małe co nieco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babeczki z rabarbarem i orzechami włoskimi Porcje 15 Składniki 2 szklanki pokrojonego rabarbaru około 240 g ½ szklanki mąki
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam dzisiaj na pyszną fasolkę szparagową z dodatkiem marchewki i pomidorów. Super pomysł na danie obiadowe lub na szybką przekąskę. Robi się ją całkiem szybko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Fasolka szparagowa z marchewką i pomidorami Składniki 1 kg fasolki szparagowej (może być żółta lub zielona) 2 średnie cebule (np. cukrowa) kilka marchewek (około 20 g) 1 łyżka masła
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj zapraszam Was na pyszne pieczone skrzydełka. Ja przygotowałam je w wersji łagodnej, ale po dodaniu chilli czy ostrej papryki powstaną ogniste skrzydełka idealne na piłkarski wieczór czy jako przekąska. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone skrzydełka z kurczaka Składniki 1 kg skrzydełek Marynata: sól 1 ząbek czosnku 30 dag masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego (lub ketchup, ja dodałam ketchup
To co lubię - gotuję i polecamPaszteciki ze szpinakiem, idealne jako przekąska do pracy, szkoły czy na imprezę. Smaczne, proste w wykonaniu, potrzeba dosłownie kilku składników. Smakują nawet tym, którzy na co dzień nie przepadają za szpinakiem. Spróbujcie koniecznie, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki ze szpinakiem Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 opakowania szpinaku mrożonego lub 1 opakowanie świeżego szpinaku
To co lubię - gotuję i polecamdziś proponuję. Jeśli nigdy ich nie robiliście sami to zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Zapewniam, że od tego czasu będą gościły na Waszym stole, idealnie sprawdzają się także jako przekąska na wieczór piłkarski ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Nuggetsy z kurczaka Składniki Składniki na marynatę: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (najlepiej zagrodowego) – świetnie smakuje również indyk 1 łyżeczka papryki
To co lubię - gotuję i polecamSezon na cukinię w pełni, szykując przetwory z cukinii warto przygotować cukinię panierowaną. Idealna na szybką przekąskę, świetnie smakuje sama lub z dodatkiem sosu czosnkowego. Najlepiej smakują małe cukinie, które nie mają dużych nasion. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia panierowana Składniki 1 średnia lub 2 małe cukinie 1-2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na mini kanapeczki imprezowe, idealne na przyjęcia zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. To także świetny pomysł na małą przekąskę w takie upalne dni jak dzisiaj. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mini kanapeczki imprezowe – biedronki Składniki 1 opakowanie krakersów 1 opakowanie pomidorów koktajlowych 1 garść liści młodego szpinaku 1 opakowanie serka kanapkowgo smak dowolny, ja użyłam śmietankowego kilka
To co lubię - gotuję i polecampojawił się problem właśnie z dekoracją: jest niedziela i nie miałam kompletnie nic w domu co mogłoby nadawać się na jakąkolwiek dekorację .Na szczęście z pomocą przyszła mi moja przekąska, słomka ptysiowa cynamonowa , którą Sara pokruszyła na polewie tworząc chrupiącą i delikatną warstwę ! Sernik jest przepyszny ,wykwintny i mokry. Dodam tylko, że jeżeli robi go po raz czwarty 12-letnia
Z Kuchni Do KuchniPomysł na nieco zdrowszą przekąskę - śliwki zapiekane pod kruszonką. Ciasto na kruszonkę składa się z mąki orkiszowej, pszennej, płatków owsianych górskich, amarantusa ekspandowanego oraz masła. Do kruszonki nie dodałam ani grama cukru. Uwierzcie mi na słowo, że śliwki z poniższą kruszonką były idealne w smaku. Moje dziecko zjadło to danie na podwieczorek i...nie pozostawiło ani jednego okruszka :D Jeśli
Ugotowaćlodówce przez 1-2 dni *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Malinowa rolada bezowa z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemchrupiące. Podałam je z dwoma sosami: najbardziej znanym, klasycznym sosem rybnym ( nước chấm ) oraz słodkim sosem chili. Oba są pyszne Sajgonki świetnie sprawdzą się jako danie główne lub przekąska na imprezę. Bardzo polecam! Składniki: papier ryżowy 600 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 100 g makaronu sojowego lub ryżowego (nitki) 1 marchewka 1/2 szklanki suszonych grzybów mun 1 cebula
Oryginalny smak