Migdałowe ciasteczka wielkanocne Kruche, maślane oraz przepyszne ciastka, które wykonamy w łatwy i szybki sposób, oczywiście z pomocą dzieci. Składniki: 200g mąki pszennej 50g zmielonych migdałów 70g cukru pudru 125g zimnego masła 1 jajko szczypta soli *** Przygotowujemy kruche ciasto. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone migdały i masło pokrojone w kostkę. Mieszamy wszystko rozcierając palcami, do czasu, aż powstanie coś w formie kruszonki *** *** Dodajemy cukier, sól i jajko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...