Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z jaj. Jest ona rewelacyjna dla wszystkich miłośników jajek. Świetnie pasuje do pomidorów i oliwek. Składniki: 5 jaj ½ małej cebuli
Mama GotujeNadziewane jajka są pyszne i ładnie się prezentują. Za każdym razem mogą wyglądać i smakować inaczej, ilość kombinacji składników jakie możemy wykorzystać do nadzienia jest ogromna
Mama GotujeJajko przygotowane w ciekawy sposób doskonałe nie tylko na świąteczne poranki. Łatwo je zrobić, jest ciekawie doprawione i pyszne. W przepisie składniki na 2 porcje. Polecam
Mama GotujeKanapeczki idealne na nie tylko na niedzielne leniwe poranki. Aby je zrobić wystarczy odrobinę dobrego humoru, chęci i kreatywności. Nieduże, kolorowe, posypane rzeżuchą i co najważniejsze
Mama GotujePomidory kisi się przede wszystkim na Ukrainie. Wyglądają ciekawie, więc postanowiłam spróbować jak smakują i ukisić kilka. Ich smak ciężko określić. Są lekko pikantne i zupełnie
Mama GotujeBardzo lubię czarną porzeczkę a kisiel z niej zrobiony pamiętam z dzieciństwa. Moja wersja tego deseru jest bardziej kwaśna ale równie pyszna Składniki: 1 szklanka czarnej
Mama GotujeDo Islandzkich smaków wrócę za jakiś czas. Dziś podam przepis na roladę z ciasta zrobionego ze szpinaku, faszerowanego serkiem chrzanowym i szynką. Rolada jest prosta w
Mama GotujeW zeszłym roku zamieściłam kilka przepisów na faszerowane jajka . Dziś zachęcam do wypróbowania jajek faszerowanych pastą z kurkumy. Kurkuma ma specyficzny smak, który może, niektórym osobą
Mama GotujeTym razem postanowiłam wypróbować przepis na faszerowane jajka, które zapieka się na maśle. Tak przyrządzone jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne
Mama GotujeKilka dni temu tata wykopał dla mnie kilka korzeni chrzanu. Na początku chciałam zetrzeć go na tarce, ale po zastanowieniu postanowiłam tarkę zamienić na blender. Okazało
Mama GotujeSałatka ta jest nie tylko bardzo dobra ale i łatwa w przygotowaniu. Wszystkie składniki można przygotować wcześniej i połączyć je przed samym podaniem. Składniki: ¼ arbuza
Mama GotujeNie przepadam za ziemniakami ale czasem nie mam czasu na przygotowanie czegoś innego, lub inne dodatki nie pasują dodania. Dlatego właśnie ostatnio zrobiłam ziemniaki w postaci
Mama GotujePo wydrążeniu dyni zostało mi sporo pestek. Aby dobrze się łuskały i można je było trochę dłużej przechować, warto je wysuszyć. Ja suszyłam pestki w piekarniku
Mama GotujeCzekolada plastyczna rewelacyjnie nadaje się do dekorowania tortów, ciast i babeczek, a przy tym jest łatwa do wykonania. Ja do tej pory wykorzystałam ją do zrobienia
Mama GotujeLikier kawowy potrzebowałam do nasączenia tortu. Ponieważ nie jest on trudny do wykonania postanowiłam go sama zrobić. Likier jest słodki i mocno kawowy. Jeśli ktoś lubi
Mama Gotuje