kaczka, sól, butelka czerwonego wytrawnego wina, nadzienie: 300 g mięsa z kaczki – pierś, nogi – ze skórą, 50 g orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 40 g
królestwo garów150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 łyżka kaparów, 2 korniszony, 1 szalotka, 1 duże żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, szczypta rozgniecionego czosnku
królestwo garówPorcja na 1 osobę 150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 duże żółtko , 1 łyżeczka musztardy dijon, oliwa lub olej, sól, pieprz świeżo
królestwo garów1 kg szprotek, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, bardzo zimna gazowana woda mineralna, szczypta soli , olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki
królestwo garów2 mozzarelle*, 2 łyżki posiekanych pomidorów suszonych w oliwie , 2 łyżki posiekanych kaparów, 1 łyżka kaparów, 3 plastry szynki serrano, oliwa Całe kapary osączyć na ręczniku
królestwo garów200 g serka mascarpone, 300 m l śmietany 30%, 15-20 g czosnku niedźwiedziego , sól, sok z cytryny, 1 łyżeczka cukru pudru, 8 g żelatyny, 50
królestwo garów16 g czosnku niedźwiedziego , 60 g miękkiego masła, 5 jajek ugotowanych na twardo, sól, pieprz, chrzan Masło zmiksować z jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko
królestwo garówNie taki diabeł straszny jak go malują. Tak wyglądała moja pierwsza szynka z szynkowara, która powstała już jakiś czas temu. A po niej kilka kolejnych, bo
Szefowa kuchniBiała kiełbasa w pysznej marynacie jest idealna na grilla, ale równie dobrze można ją upiec w piekarniku. Składniki: biała kiełbasa papryka wędzona czosnek granulowany 3 łyżki
e-PrzepisyKulinarneOstatnio mocno strajkowałam w kuchni. Stwórca obiadu nie chciał, co mnie niezmiernie cieszyło. Jedynie co chciał to tak na ząb coś lekkiego. Tak przekąsić. To mu
bastalenaPieczarki bardzo lubię i często używam w swoich potrawach. Mają mało kalorii i można je dodawać do bardzo wielu dań. Ostatnio będąc na zakupach trafiłem na
Parowar FacetaNareszcie upragniony piątek i weekend :) A jak weekend to obowiązkowo musi być imprezowa przekąska. Doskonała do piwa ;) Przepis na 10 sztuk placków tortilli, ja robiłam
Czerwona PorzeczkaZielone koktajle to niewątpliwie jeden z hitów tej wiosny. Każdy ma swoją wersję tego wynalazku. Z jarmużem, z chia, z brokułami... Nasz zielony napój witaminowy to
Kulinarne InspiracjeSzybka przystawka Bardzo smaczna i lekka :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaZastanawiałem się, co też to ja mogę dziś na obiad zrobić. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem racuchy; chyba moja babcia ostatnio mi racuchy robiła, lat temu
BaRepas