Beza ze śmietaną i malinami (Pavlova)

Beza ze śmietaną i malinami (Pavlova)

Beza ze śmietaną i malinami (Pavlova)

Pavlova to australijski deser, który charakteryzuje się tym, że składa się z bezowego spodu i bitej śmietany, a całość udekorowana jest świeżymi owocami. Związku z tym, że jest luty, a miałam ochotę na ten deser - użyłam mrożonych malin, które wyśmienicie pasują do słodkiej bezy. Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L) 210 g cukru pudru (tj. 12 dosyć sporych łyżek) 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem 1 szklanka śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru maliny do de... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

maliny, krem, deser, desery, bez pieczenia, bita śmietana, przekąska, deser z malinami, przekąski, deser z owocami

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.