Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja na pyszną kolację albo śniadanie. Twarożek możemy przygotować praktycznie o każdej porze roku, jednak chyba najlepiej smakuje późną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Gdzieś widziałam jak specjaliści od kuchni azjatyckiej właśnie takie prażynki robili i teraz ten sposób wypróbowałam. Prażynki są niezmiernie delikatne i chrupiące. Pyszne, na jutrzejszy Dzień
Moje Małe CzarowanieNa takie kulinarne olśnienia właśnie czekam prowadząc tego bloga. Pieczony kalafior z sosem tahini i granatem to mistrzowskie połączenie smaków i w 100% w moim guście
Cooking for EmilyIdealna sałatka do pracy, dodatkowo z sezonową botwinką. Ze składnikami możecie kombinować, możecie zmienić rodzaj sera, zamiast cebuli dodać szczypiorek, inne orzechy, itd. Polecam zamienić także
KardamonovySzaszłyki to doskonałe danie nie tylko na grilla. Można je przyrządzić także w piekarniku. Mięso z łopatki doskonale sprawdza się w tym przepisie. Po upieczeniu jest
Dieta bez mlekaWitajcie kochani, na wstępie chciałam wyjaśnić kilka słów o mojej nieobecności i być może następnych również. Latem życie rodzinne pochłania mnie znacznie bardziej niż jesienią czy
Życie zaczyna się w kuchniOgraniczyłam mięso, ale oczywiście o nim nie zapominam! Na zmianę jem produkty z roślin strączkowym. W tym wydaniu tofu z cukinią i makaronem! Składniki: 1/2 kostki
Truskawkowa FiestaCiasto z truskawkami i rabarbarem Ciasto z truskawkami i rabarbarem -to moja propozycja na szybkie ciasto. Proponowane prze zemnie ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i
Pomysłowa kuchniaCo powiecie na to, że twaróg w kostce może smakować tak pysznie jak kremowy serek na kanapki typu Almette? To zdecydowanie obniży koszta, polepszy jakość spożywanych
MamaOskarkaTakie mięsko lubią chyba wszyscy. Jeśli ktoś twierdzi, że nie przepada, to najprędzej musi trzymać dietę i tylko udaje ;) A poważnie, faktycznie jest to jedno z
Pichceniomaniaszparagi, plastry szynki dojrzewającej (tyle plastrów ile mamy szparagów), olej lub oliwa, Szparagi umyć, odłamać końce (końce zawsze zostawiam i dodaję do zupy...). Każdego szparaga owinąć
królestwo garówCzęsto robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach
Czerwień i błękitPrzystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do
Wino Francja Kuchnia