Nachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko Składniki: – 200g mąki pszennej – 200g mąki kukurydzianej – 120g masła – 1 szklanka wrzątku – 1 łyżeczka soli Połączyć obie mąki i wymieszać z solą, dodać masło pokrojone w kostkę i szklankę wrzątku, wymieszać dokładnie i zagnieść ciasto. Kiedy ciasto trochę przestygnie, rozwałkować, pokroić na paski, z pasków wykroić trójkąty i wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do piecz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...