sałatka - 51035 przepisów (strona:1822/3403)

Sałatka ziemniaczana z burakiem 191

Prosta sałatka z burakami. Smaczny sposób na przemycenie do diety buraków, które mają wiele wartości odżywczych i leczniczych. Składniki: 6 średnich ziemniaków 3 buraki 4 jajka mała cebula 6 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 3 łyżki jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki i buraki gotujemy osobno w mundurkach (można również upiec w folii, ale to trochę dłużej trwa

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 166

zdrowotne doceniły już plemiona Nahua (Azteków) w środkowym Meksyku. Nasiona chia były, zaraz po fasoli i kukurydzy, trzecią najważniejszą dla Azteków uprawą. Można je dodawać do deserów, koktajli, pieczywa, sałatek, surówek… i nie tylko. Nie zawierają glutenu, spowalniają przemianę węglowodanów złożonych w proste. To tylko ułamek z tego, co jest w internecie. Te małe nasionka ze swoimi walorami odżywczymi

mojewypiekiinietylko
Sałatka ze szprotkami na krakersach 260

Pyszna sałatka podana w nietypowy sposób. Jakiś czas temu była hitem internetowym, moja wersja jest trochę zmodyfikowana. Składniki: 27 krakersów 4 jajka puszka szprota w pomidorach mała cebula 2 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu 150 g sera żółtego pęczek szczypiorku sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szprotki z sosem

e-PrzepisyKulinarne
KOMOSA RYŻOWA - SAŁATKA 206

racji, że wieki temu była głównym pożywieniem Inków. Zawiera bardzo dużo wapnia, fosforu, żelaza oraz drogie Panie witaminy E. Może być zamiennikiem ziemniaków do obiadu czy składnikiem pysznych sałatek, a ja właśnie dzisiaj taką przygotowałam - na momencie  :-))) Składniki:   szklanka komosy ryżowej  1 duży pomidor 2 ogórki zielone 1 czerwona papryka 1 duże awokado  dwie garście rukoli

pieprzny smaczek
sałatka kalafiorowa z lubczykiem 185

Sałatka kalafiorowa z lubczykiem idealnie pasuje do grillowanych mięs, ale nie tylko. Można ją podawać jako lekkie danie na lunch, a także jako przystawka do obiadu. Jest prosta do wykonania i jednocześnie wartościowa. Składniki : 1 mały kalafior 2 duże pomidory pół szklanki kukurydzy konserwowej garść liści lubczyku 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz Sposób

zobacz ich smak
sałatka z cukinią i prażonym słonecznikiem na gorąco 206

sałatkę" możemy przygotować szybko jako przystawkę do innych dań lub jako właściwą potrawę, gdy wieczorem, po pracy nie mamy za wiele czasu i przede wszystkim nie wypada się już zbytnio najadać. Warto czasami zrobić taki mix warzyw, które pozostały nam w lodówce. Składniki : 1 mała cukinia 1/2 średniej cebuli 1/2 czerwonej papryki 3-4 suszone pomidory z zalewy kilkanaście pomidorów

zobacz ich smak
Sałatka z szynką szwarcwaldzką, szczawiem, pomidorem i z orzechami z nerkowca 156

Sałatka z szynką szwarcwaldzką, szczawiem, pomidorem i z orzechami z nerkowca Składniki: - plasterki szynki szwarcwaldzkiej (mocno wędzona, surowa, dojrzewająca) - mały pomidor odmiany Bawole Serce - listki szczawiu - olej z awokado - orzechy z nerkowca prażone, solone (u mnie: Kresto) - suszona bazylia Przygotowanie: Pomidora i szczaw dokładnie myję. W małej miseczce układam listki szczawiu. Każdy plaster szynki przekrawam w poprzek na pół

Kuchnia co dnia
Czy figi są zdrowe? Jak je jeść? Prosta sałatka z figami i jarmużem. 136

skórką). 2. Posyp borówkami i orzechami. 3. Przygotuj sos - składniki wymieszaj dokładnie łyżeczką lub w małym słoiczku. W razie potrzeby modyfikuj ilość miodu i soku z cytryny. 4. Polej sałatkę. Smacznego! Energia (całość) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 509 kcal 7,5 g 28,7 g 60 g 8,8 g GDA - % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej (2000 kcal

Powiedz dietom nie
Zaskakująco dobra sałatka z wędzoną rybą, makaronem i żółtym serem 196

przeszłam w blogowy niebyt. Ale nic z tych rzeczy! Mam nadzieję, że wypoczęliście na wakacjach ode mnie również;), ponieważ wracam! Uwielbiam ryby pod każdą postacią, ale nigdy nie jadłam sałatki, w której królowałaby wędzona makrela. No i przyszedł taki dzień, że wzięłam sprawy w swoje ręce, a efekt moich poczynań poniżej. SKŁADNIKI makaron

Zofiana
Surówka z kalarepy 156

mielony pieprz czarny. Dobrze rozetrzeć i wlać do surówki. Dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , kalarepa , marchewka

https:KKuchniaMniam
Sałatka z makaronu razowego z sosem czosnkowym 142

zalewy groszek i kukurydzę, oliwki   i ogórki kiszone pokroić w plasterki oraz   cebulkę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polać sosem sałatkę, wymieszać i odstawić na pół godz. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik

Camilla w kuchni
Jeżyny i chrupiący boczek 107

apetyczne przepisy (w roli głównej jeżyna i grzyby), Domowa piekarnia (tym razem rogaliki wjeżdżają na stół) oraz smaki kuchni dolnośląskiej. Z mojej strony znajdziecie szybką i ciekawą w smaku sałatkę

Pink Envelope
Sałatka z pieczonymi warzywami, soczewicą i łososiem 229

podany na opakowaniu przez producenta. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny, tahinę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W miseczkach nakładamy warstwowo wszystkie elementy sałatki, na koniec wykładając łososia i polewając całość sosem jogurtowym. Smacznego

Plate of Joy
Sałatka z makaronem spaghetti 219

Przepis na szybką i trochę nietypową sałatkę, bo z makaronem spaghetti. Składniki: 150 g makaronu spaghetti 150 g szynki konserwowej długi ogórek puszka kukurydzy mały por 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz łyżka oleju Przygotowanie Makaron łamiemy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Por kroimy w kostkę

e-PrzepisyKulinarne
tradycyjne tabbouleh 237

Zielona sałatka" - nazwa, którą zawdzięcza znacznym ilościom siekanych liści świeżych ziół - pietruszki, mięty i kolendry, to najlepsza wizytówka tak rzadko spotykanej w naszym kraju kuchni libańskiej. Prostota tabbouleh - tej bliskowschodniej potrawy z pewnością przypadnie Wam do gustu przez aromat świeżych ziół przepleciony smakiem surowego ogórka i pomidorów. Składniki : 1 szklanka drobnej kaszy bulgur 1 ogórek szklarniowy 1/2 cytryny 2 dojrzałe

zobacz ich smak