sałatka - 51777 przepisów (strona:1830/3452)

Sałatka owocowo-warzywna z indykiem 143

Sałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza, porzeczki

nietadieta
Słoneczna sałatka z quinoa i ciecierzycą 217

Dziś zapraszam Was na aromatyczną letnią sałatkę z ciecierzycy, komosy ryżowej, pomidorów, papryki, z dodatkiem rozmarynu, szczypiorku i pieprzu kajeńskiego. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle.   Dla 4 osób Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 140

świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku

Mienta blog
SAŁATKA CURRY Z TUŃCZYKIEM 182

Ryż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku :) Wartość energetyczna* porcji (1/4 sałatki): 210 kcal 12 g białka 4 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 5 g błonnika IG** = 50 (niski górna granica) Ładunek glikemiczny porcji

Vroblewska-fitlife
SAŁATKA Z SERKA WIEJSKIEGO 166

kosteczkę. Cebulkę drobno posiekać. Połączyć z serkiem. Popieprzyć, soli nie dawałam z racji, że sam serek wiejski jest już słony. SMACZNEGO ! Polecam z pełnoziarnistym chlebkiem posmarowanym oliwą :) Wartość energetyczna* sałatki: 154 kcal 18 g białka 4,5 g tłuszczów 9 g węglowodanów ogółem 2,1 g błonnika WAPŃ 137 mg FOSFOR 213 mg POTAS

Vroblewska-fitlife
SAŁATKA OWOCOWA DO LUNCHBOX'A 203

pół, a następnie w plasterki. Z połowy jabłka usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na pół, a następnie w plasterki. Plasterki ogórka również możemy przepołowić. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatkę skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny oraz posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym. SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 251 kcal 5,2 g białka  15,2 g tłuszczy

Vroblewska-fitlife
Sałatka z surowego kalafiora i sera blue 166

ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Kalafior, ser oraz koperek szatkujemy na drobne kawałki. Śmietanę łączymy z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast sałatki równie dobrze smakuje jako pasta na kanapkach. Wystarczy wszystko zmiksować przy użyciu blendera

Qchnia po prostu
Sałatka ryżowa Roberta 232

sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać płatkami migdałowymi

Camilla w kuchni
Ekspresowa sałatka z jajem 192

zrobić na śniadanie, głowiłam się i wpadł mi pomysł do głowy- no tak zrobię sałatkę z jaja i coś dorzucę :) Składniki: jaja 4 szt ziemniaki 3 szt ogórki kiszone 4 szt papryka czerwona  połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej

Różowa kuchnia
Sałatka z pieczonym kurczakiem 177

Dziś mam dla Was prostą, ale za to bardzo smaczną sałatkę :-) świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie zabrane do pracy czy jako przekąska na pikniku. Jedyne w niej utrudnienie to kurczak, którego trzeba wcześniej zorganizować po za tym zrobienie jej zajmuje dosłownie kilka minut.  SKŁADNIKI 1 sałata masłowa lub paczka mieszanki sałat 2 pomidory 2 ogórki 1/2 cebuli

Czary - gary w kuchni
Taboulleh z ciecierzycą 192

Dziś proponuję Wam sałatkę idealną na lato, sycącą i lekkostrawną, świetnie nadającą się jako przekąska na grilla, do zabrania na piknik czy do pracy. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle.   Przygotowanie 15 min Chłodzenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z anchois, twarogiem i oliwkami posypana parmezanem 168

charakterem. Do tego pięknie wygląda i je się ją oczami. Anchois mają charakterystyczny smak. To tłusta rybka o ostrym zapachu i smaku, dlatego najlepiej niewiele jej dodawać do sałatek. Powinna być wyczuwalna, ale nie dominować. Dlatego dodałam do niej delikatnego półtłustego twarożku i jajka. Składniki: 60 g roszponki 100 g puszki filetów anchois garść czarnych oliwek garść zielonych oliwek

Zasmakuj Kuchni
Caprese - sałatka z pomidorów i sera mozzarella 212

syci. Dodatek oliwy z oliwek, odrobiny octu balsamicznego, pieprzu i soli sprawia, że danie jest niemalże idealne. Nie będę zachwalać, gdyż sam wygląd zachęca do jedzenia. Zdrowa i lekka sałatka, doskonale się u mnie sprawdza w porze kolacji. Proste połączenia są najsmaczniejsze. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 g sera mozzarella (2 kulki) 3 - 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka

Kuchcik gotuje
Najprostsza sałatka makaronowa z ciecierzycą 425

Taka szybka i łatwa sałatka to najlepszy sposób na zrobienie czegoś smacznego i pożywnego dla niespodziewanych gości. Można ją urozmaicić innymi dodatkami, np. szyn ką, ugotowanym jajkiem, domowym gyrosem z kurczaka. co kto lubi. Czytaj całość

Anioszek w kuchni
Lekka sałatka z papryki igołomskiej i awokado 136

Błyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom:) Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki

Zasmakuj Kuchni