zobaczyłam ten przepis tutaj to wiedziałam, że muszę go wypróbować. Był to strzał w dziesiątkę . Sałatka wygląda świetnie a jeszcze lepiej smakuje. Składniki: - 18 sztuk krakersów - 1 puszka szprotek w pomidorach - 3 jajka - 50 g żółtego sera - ok. 5 łyżek majonezu - sól ,pieprz - czerwona papryka w proszku - szczypiorek do posypania Wykonanie: Ser trzemy na tarce
magiczna kuchnia Kasipaseczki, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki wrzucamy do miski (bez jajek) skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Całość wymieszać.Obrane jajka kroimy na ćwiartki i układamy na sałatce. Smacznego
magiczna kuchnia KasiBardzo prosta sałatka bazująca na zaledwie kilku składnikach. Wędzona ryba świetnie komponuje się z delikatnym smakiem młodych ziemniaczków, a dodatek suszonych pomidorów świetnie podkręca całość. Składniki: 500g małych młodych ziemniaczków ½ słoiczka suszonych pomidorów wędzony dorsz pęczek dymki oliwa z suszonych pomidorów sól, czarny pieprz, czarnuszka Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy lub delikatnie oskrobujemy nożem. Myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie
Pyry na Gazmacie podobnie, to zajrzyjcie na stronę Westwing , znajdziecie tam wiele pomysłów na wakacyjne i wypełnione słońcem wnętrza. Tymczasem na lato polecam Wam "bogatszą" o dwa składniki wersję popularnej sałatki Caprese niż jej wersja tradycyjna. Tutaj znajdziecie jeszcze kilka wakacyjnych inspiracji. składniki: (dla 2 osób) 125 g mozzarelli (1 kulka) 2 średnie pomidory sałata garść pestek dyni
bistro mamakasza jaglana. Przyznam, że nie jadam jej codziennie (a tęgie umysły twierdzą, że powinno się jak najczęściej). Zwykle jadam ją na słodko, za to nigdy nie próbowałam w formie sałatki. Okazja nadarzyła się, kiedy trafiłam
Zofianaoknem jeszcze zimno, ale przyroda zaczyna budzić się do życia. Sałatka wiosenna to taki powiew świeżości w jeszcze chłodne dni. Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak lub kaszy bulgur 2 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1/3 opakowania sera feta 1 łyżka majonezu pęczek koperku pieprz sól Wykonanie; Kaszę gotujemy z przepisu na opakowaniu. Do wystudzonej kaszy dodajemy pokrojone w kostkę
Apetyt na Zielonepokroić w cienkie paski i dodać do bobu. W szklance połączyć ocet z musztardą a następnie z oliwą, cały czas energicznie mieszając. Pod koniec dodać miód i zmiażdżony czosnek. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuokoło pół godziny aby zmiękła. Do kapusty dodać startą na tarce marchew (na dużych oczkach) oraz poszatkowany koper. Majonez połączyć z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Sałatkę zalać sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostuNajprostsza i najsmaczniejsza! Sałatka z mozzarellą! Świeże, dojrzałe i soczyste pomidory malinowe, kulka mozzarelli, świeże oregano i bazylia, wszytko oprószone różową solą ( od www.skworcu.pl ), i skropione oliwą z oliwek tym razem włoską. Pyszota! Na kolację, na obiad a nawet na śniadanie. Rozpływa się w ustach! Pychotka! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIPyszna sałatka z kurczakiem, pikantną czerwoną cebulą, słoną fetą oraz kwaskowymi owocami - pomarańczą i granatem, zwieńczona chrupiącymi płatkami migdałów. Pychota! Świetnie nadaje się do lunchboxa jako drugie śniadanie. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka z obiadu, to nawet nie zastanawiajcie się nad jego innym wykorzystaniem :) SKŁADNIKI (2-3 porcje) pieczone mięso z kurczaka (pierś, udko bez skórki) 1 pomarańcza
DefinicjaSmakujedna z tych sałatek, które zawsze znikają ze stołu bardzo szybko. Polecam ją szczególnie na nadchodzące Święta Wielkanocne, na pewno będzię mocnym punktem w menu :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 duża czerwona papryka 1 średnia puszka kukurydzy 300g szynki drobiowej 1 duża łyżka majonezu 2 łyżki posiekanej pietruszki świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Paprykę i szynkę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę
DefinicjaSmakuSoczewica daje w kuchni nieskończoną liczbę możliwości - zupy, pasty, pasztety, potrawki - do wyboru do koloru. Ja wybrałam najprostrzą wersję jej przygotowania, czyli sałatkę, ale nie byle jaką, bo ognistą z chilli, gorgonzolą i pieczonymi pomidorkami ;) Całość smakuje wybornie, a przy tym świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Polecam! SKŁADNIKI (2 porcje) 1 puszka brązowej soczewicy gotowanej na parze
DefinicjaSmakuPożywna sałatka z dodatkiem majonezu. Są jajka, soczewica i tuńczyk. Wszystkie składniki, które bardzo lubię i które razem świetnie smakują. składniki: 6 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach, u mnie w oleju 1 puszka soczewicy 2-3 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski.Do jajek
Monia miesza i gotujeCzas jeszcze spożytkować szparagi i zacząć sezon na szparagową fasolkę oraz bób i ta sałatka jest pysznym połączeniem właśnie tych 3 smacznych warzyw. Fantastycznym dopełnieniem jest dressing, który dostarczy Tobie ogromną dawkę zdrowych kwasów omega-3, gdyż oparty jest na orzechach włoskich oraz dodatkowo na klarowanym maśle (w wersji dietetycznej można użyć oleju bądź oliwy) czosnku oraz miodzie (podobny
Kraina Miodem Płynącastarsza Pani zwykle dzieli się tym, co ma w zamian na miłą rozmowę i chwilę wytchnienia, co mogę jej podarować ze swojej strony. Tak było z tą młodą kapustą. SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI ZIELONYMI /własny; współpraca z Winiary;/ 2 szklanki poszatkowanej młodej kapusty 1 łyżka majonezu Delikatnego Winiary 1 mała cebulka dymka wraz ze szczypiorem
W kuchni Karmel-itki