sałatka - 51094 przepisów (strona:1826/3407)

Sałatka z grillowanych warzyw, z wędzoną makrelą i sosem z pomidora 197

posypane ziołami. Gdy pomidor zmięknie, zdejmujemy go na deskę, usuwamy skórkę. Wkładamy go do kubka i blendujemy z kilkoma listkami bazylii, solą, pieprzem i łyżką sosu Worchestershire. Sos do sałatki gotowy.   Rybę oczyszczamy ze skórki i jak najdokładniej – z ości. Dzielimy na mniejsze fragmenty. Na dużym talerzu rozkładamy liście szpinaku. Zgrilowane warzywa kroimy na mniejsze kawałki, rozkładamy na szpinaku

Karo in the Kitchen
Quinoa – komosa ryżowa – sałatka tajska z orzechowo-imbirowym sosem 215

oczkach. Ogórka obieramy, pozbawiamy go nasion i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę bardzo drobno siekamy, na mgiełkę. Wszystko razem mieszamy. Orzechy kroimy drobniej i podprażamy je na suchej patelni. Sałatkę chłodzimy, przed podaniem posypujemy podprażonymi orzechami, ozdabiamy pietruszką lub kolendrą. SKŁADNIKI 1 mała marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 długi ogórek ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki posiekanej natki pietruszki, lub pół

Karo in the Kitchen
Arbuzowa sałatka z fetą 142

Połączenie soczystego i słodkiego arbuza z odrobiną słonawej fety posmakowało mi bardzo. Orzeźwiająca mięta i szczypta pieprzu idealnie podkręcają smak tej sałatki. Polecam!  Składniki : * szklanka pokrojonego w kostkę arbuza bez pestek  * pół kostki fety  * kilka listków świeżej mięty * łyżka oliwy z oliwek * łyżeczka miodu * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Miętę posiekać, wymieszać z oliwą i miodem. Przyprawić

Magiczne Życie Marty
Sałatka z kurczakiem w migdałach 180

Miałam smaka na sałatkę. Chodziła za mną od kilku dni. Cóż począć takiej sytuacji? Należy takową niezwłocznie zrobić. Wymyśliłam, że mięso ma mieć niebanalny smak, co udało sie uzyskać poprzez marynowanie i później smażenie w mielonych migdałach. Warto, na prawdę warto :) Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Pomidory suszone - przepis na aromatyczny przysmak z domowej spiżarni. Po prostu łał! 208

dużej mierze będzie zależeć od jakości samych pomidorów oraz dobrego ich wysuszenia. Pyszne. Już nie raz gościły w Kuchni po mojemu, bo stanowią pyszne uzupełnienie różnego rodzaju dań. Od sałatek począwszy na zapiekankach i roladkach mięsnych skończywszy. Ich smak urzekł również moją Teściową. Bardziej zachwalać nie będę - sprawdźcie sami

Kuchnia po mojemu
Sałatka ogórkowa z selerem i papryką 184

Czas zrobić zapasy na zimę, by chociaż trochę stały się wspomnieniem lata. Dzisiaj polecam przepis na sałatkę z ogórkiem selerem i papryką. Robiona pierwszy raz przeze mnie, ale wypróbowałam i polecam. SKŁADNIKI : 2 kg. ogórków 2 czerwone duże papryki 1 duży seler 4 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki soli Zalewa: 3 szklanki wody 2 niepełne szklanki octu 2 niepełne szklanki

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka makaronowa z łososiem i papryką 206

łyżek majonezu, 6 łyżeczek chrzanu, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przepłukać zimną wodą. Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory pokroić w kostkę. Składniki sałatki wymieszać z majonezem i chrzanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Pobite gary Barbary
Sałatka z łososiem i sosem miodowo-musztardowym 335

pół. Łososia kroimy w cienkie paski. Wyciskamy sok z dwóch cytryn. Dodajemy do niego miód, musztardę i oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy przygotowanym sosem. Inspiracja: http://www.tesco.pl/smaczna-strona/salata-z-wedzonym-lososiem-pomidorkami-koktajlowymi-i-sosem-miodowo-cytrynowym/

Pobite gary Barbary
Sałatka z suszonymi pomidorami i sezamem 201

kroimy w półtalarki a cebulę w piórka. Odsączamy kukurydzę. Ser trzemy na tarce. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa mieszamy. Posypujemy koperkiem i sezamem. Składniki sosu mieszamy razem. Sałatkę polewamy sosem krótko przed podaniem

Pobite gary Barbary
Sałatka z pierożkami i gorgonzolą 121

paseczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce. Sałatkę polewamy sosem na krótko przed podaniem

Pobite gary Barbary
Sałatka niemiecka 322

kroimy w kostkę. Kiełbasę, paprykę w podłużne paseczki a pora w półtalarki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki sosu mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy ze składnikami sałatki

Pobite gary Barbary
Sałatka z kabanosem 360

ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę i fasolę odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem, ketchupem i czosnkiem. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Mieszamy ze składnikami sałatki

Pobite gary Barbary
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią 160

przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Sok z brzoskwiń zachowujemy. Piersi z kurczaka smażymy na patelni na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy razem. Wszystkie składniki sałatki łączymy razem i mieszamy z przygotowanym sosem

Pobite gary Barbary
Sałatka zacierkowa z porem 209

wrzątku i gotujemy  ok 2-3 minuty od momentu wypłynięcia.  Por kroimy w półplasterki, szynkę w podłużne paseczki. Natkę drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Pobite gary Barbary
Sałatka kus-kus z ziołami prowansalskimi 270

bulionem i odstawiamy aby napęczniała. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie aż warzywa zmiękną. Paprykę, ogórki również kroimy w kostkę. Por drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Pobite gary Barbary