przekąski - 40822 przepisów (strona:1289/2722)

Ekspresowy sos do pizzy 145

Chciałam podzielić się z Wami błyskawicznym przepisem na sos do pizzy. Sos również można stosować jako dip do innych przekąsek. Mam nadzieję, że posmakuje Wam tak jak mnie.   Ekspresowy sos do pizzy Składniki: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek ketchupu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. Wykonanie: Do miseczki wlewamy ketchup, majonez i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz

paapilotkaa
Sałatka z sałaty lodowej z sosem czosnkowym 289

Lekka, smaczna sałatka na śniadanie, kolację lub przekąskę. Zamiast typowego sosu sałatkowego - sos czosnkowy, który fajnie podkręca smak warzyw.   SKŁADNIKI: (na 2-3 porcje) 1/3 główki sałaty lodowej 1 mozzarella (lub 1 op. mini mozzarelli) 10 pomidorów koktajlowych 1/2 papryki czerwonej kilka łyżek kukurydzy kawałek czerwonej cebuli sos czosnkowy SOS CZOSNKOWY: 1/2 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu

Kto ugości moich gości?
Fit ciasteczka owsiane 206

Ostatnio w modzie jest zdrowe jedzenie i bycie FIT, więc czas na przepis na pyszne ciastka owsiane :). Niektórzy z Was rozpoczęli akcję "Bikini 2015", są one dla Was idealną przekąską lub szybkim śniadaniem. Ja je jem pomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki płatków

cooklife
Jajka faszerowane awokado 164

Prosta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu. Składniki: 4 jajka dojrzałe awokado łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku łyżka majonezu lub jogurtu greckiego łyżeczka soku z cytryny 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka

wyzwania kuchenne
Ciasto do kawy 152

pomysłowe, orginalne, pyszne. Kawałek, zresztą niejeden, mojego ciasta zjadłam delektując się niepowtarzalnością smakową ,jaką daje Żurawina Kresowa z Gruszką od  ETERNO Połączenie miękkiego ciasta z jabłkami, z tą przekąską od Eterno..woła o...kawę! I to kawę nie byle jaką. Jako, że dzisiaj popiłam troszkę za dużo mojego ukochanego espresso...zrobiłam sobie kawę rozpuszczalną, zbożową Nadzwyczajną z melisą

Z Kuchni Do Kuchni
Jaja Faszerowane Pastą z Szynką 227

Jaja faszerowane pastą z szynką to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu przekąskę oraz element śniadania.  Pasta bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak w połączeniu z jajkami jest zaskakująco dobry i z pewnością warto ją przygotować w naszych domach. Jaja faszerowane pastą z Szynk ą - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jaj 100 g szynki

Słodka Strona
Jajka grzybki z niespodzianką 186

Urocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie efektowne :) Tak podanymi jajkami wzbudzicie na pewno zachwyt gości :) SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo mocny wywar z herbaty (ja użyłam 3 saszetki na 1 szkl wrzątku) 2 rzodkiewki 2 plasterki szynki majonez

Kto ugości moich gości?
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 162

Kruche babeczki w wersji mini, to świetna propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Taka słodka przekąska sprawdzi się podczas każdej domowej imprezy. Babeczki nie dość, że smakują wspaniale, to jeszcze stanowią świetną dekorację stołu.   Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej

kolorowotorcikowo
Tropikalna przekąska 179

się zrobi tropikalnie... Niezwykle zielony akcent pomelo kandyzowanego, wymusi na pogodzie odrobnę słońca... Co dalej? Nie patrzeć, chrupać, jeść, delektować się bez końca.. To lekka, naturalna, pełna słońca przekąska...wołająca o..pogodę do nieba! Tego nam dziś trzeba! Optymizmu, uśmiechu, dobrego samopoczucia, kolorów, słońca, muślinowego wiatru... Smacznego dla każdego

Z Kuchni Do Kuchni
Ślimaki z ciasta francuskiego 278

nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego sera 130g salami

Pełny talerz
Grzanka z pomidorami, czyli bruchetta al pomodoro 102

wrócić do normalności i do blogowania również oczywiście. Na początek jednak coś łatwego i szybkiego, żeby nie było szoku ;) Bardzo proste grzanki, które zyskały światową sławę. Bruchetta jest znaną przekąską/ przystawką goszczącą nawet na bardzo eleganckich stołach i w wykwintnych restauracjach. Narodziła się jednak jako codzienne danie włoskich rolników - plantatorów oliwek. Podobno opiekali oni pajdy chleba polewali oliwą i doprawiali

Pełny talerz
surówka z sałaty do obiadu 179

Witajcie! Dzisiaj przychodzę do was z pyszną surówką do obiadu lub jako przekąskę na kolacje z witaminkami. ;] Składniki: - 1 główka sałaty - 3 rzodkiewki - 1 pomidor - mały surowy ogórek - szczypiorek - odrobina kiełek do smaku - sól, pieprz, cukier do smaku - 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Myjemy warzywa, porwać liście sałaty palcami, rzodkiewkę i ogórka kroimy w słupki, pomidora w kostkę. Mieszamy

Tanio szybko zdrowo
Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka 189

Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania. Każdemu amatorowi tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie. Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jajek ok. 180 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 łyżki majonezu ok. 40 g żółtego sera

Słodka Strona
ROLADKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ 176

Możecie podchodzić niechętnie do tego przepisu, ale szczerze polecam. Bardzo fajny smak ma połączenie żółtego sera z żółtkami jajek. W szynce stanowi fajna przekąską nie tylko na święta   Składniki: 20 plastrów szynki konserwowej  10 jajek  25 dag żółtego sera w kawałku  szczypiorek- z cebulki dymki- do przewiązania  sól,pieprz do smaku  majonez 3 łyżki

Z Majeczką w kuchni
Humus z suszonymi pomidorami i ziarenkami Słoneczne pola 114

ciecierzyca ) – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich . Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej . Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem pita , ale zasadniczymi składnikami są zawsze ciecierzyca , ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek , tahini (pasta sezamowa ), oliwa i sok z cytryny , przyprawy , niekiedy pietruszka oraz kmin rzymski , dokładnie

Sama słodycz i szczypta chili