przekąska - 23005 przepisów (strona:657/1534)

Nuggetsy serowe (pieczone) 154

Nuggetsy to bardzo wdzięczny obiad czy imprezowa przekąska:). Jeśli decydujemy się je piec, ich zrobienie trwa dosłownie chwilę a później pozostaje tylko czekanie aż się upieką. Serowo-pietruszkowe są naprawdę smaczne:). 2 filety z kurczaka  100g sera cheddar 5 łyżek posiekanej natki pietruszki  100g bułki tartej Marynata: 200ml jogurtu 1 jajko L 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka

Szefowa kuchni
Surowe batony Raw Bite :) 151

tylko w postaci malutkich kawałeczków a dużych, a niekiedy widać nawet całe połówki orzeszków. Orzechy są też bardzo dobrze wyczuwalne i w połączeniu ze słodką, daktylową masą tworzą pyszną przekąskę. Pychotka!  PIKANTNA CYTRYNA  owoce (61%) - daktyle, rodzynki, sok z limonki 3%  *  orzechy (39%) - orzechy nerkowca, migdały * imbir * chilli * olejek cytrusowy Do tego wariantu podchodziłam troszkę niedowierzanie

Zdrowie na języku :P
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 183

dziale znajdziecie dotychczasowe królowe polskich imienin u cioci. Faszerowane jajka na twardo, sałatkę jarzynową czy pomidory z cebulą zna prawdopodobnie każdy z was. Nie sposób nie spotkać takich przekąsek na imprezowym stole. Szybkie do wykonania, dające się przyrządzić dzień wcześniej przed zaproszeniem gości spokojnie poczekają na nich w lodóweczce. Oprócz oczywiście takich standardów znajdziemy w tym rozdziale różnego rodzaju ciekawostki

Mr. Taste
Snails Garden – wycieczka 100

jesteśmy purystami odrywamy palcami pyszną wątróbkę i gotujemy tuszkę w bulionie przez pół godziny. Jeśli nie wiemy, co ugotować ze ślimaka, mamy też książkę kucharską, gdzie znajdziemy pomysły na przekąski, dania główne ze ślimakami a nawet desery z wykorzystaniem kawioru ze ślimaka. Polecam wyprawę w okolice Pasłęka, bo jest tam sporo fajnych miejsc na turystykę kulinarną. W Pasłęku jest też

Ugotowane pozamiatane
Koktajl owocowy ze spiruliną 162

Zielono mi! :) czyli zdrowy początek dnia. Polecam na drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, szczególnie po wysiłku, gdyż spirulina jest jednym z najlepszych źródeł białka. Dodatki tak naprawdę dowolne, każdy zmiksowany owoc i w ulubionych proporcjach będzie pyszny i zdrowy w takim zielonym koktajlu. O właściwościach zdrowotnych spiruliny - niebiesko-zielonej algi możecie poczytać w Internecie, stron mówiących

Zasmakuj Kuchni
Pudding chia 217

Dziś mam dla Was prostą przekąskę/deser przygotowany na bazie nasion szałwii hiszpańskiej czyli popularnych nasionek chia :) Jego zrobienie jest naprawdę dziecinnie proste i w zależności od tego na jaką bazę się zdecydujecie, tak będą smakowały nasionka – ja wybrałam mleko kokosowe. Polecam Wam pełnotłuste (ważne, żeby na puszce nie było napisu „light”) jest dużo smaczniejsze

Ciastkozercy
Bruschetta 176

Włoska przekąska stworzona dla miłośników pomidorów oraz czosnku. Pyszna, aromatyczna i szybka w przygotowaniu. Sprawdzi się zarówno w roli lekkiego śniadania jak i imprezowej przystawki dla gości. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Muffinki z płatkami owsianymi, miodem i miechunką peruwiańską 92

Muffinki smakują i pachną rewelacyjnie. Dzięki płatkom są dość syte, lekko chrupiące i z powodzeniem mogą zastąpić pożywną oraz smaczną przekąskę. Fajnie smakują z serkiem lub kubkiem ciepłej herbaty... Możecie do nich dodać rodzynki, śliwki, czy inne ulubione owoce. Ja tym razem postawiłam na miechunkę peruwiańską i jeśli nie mieliście z nią do czynienia - polecam! Miechunka to egzotyczna roślina, której

Di gotuje
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 107

Sobczak, serowara: Gieno Mientkiewicza, tradycjonalisty wyrabiającego swojską kiełbasę: Grzegorza Russaka oraz kochającej Polskę: Grażyny Wyrwas. Książkę wzbogaciły ilustracje Andrzeja Pągowskiego. Spis treści książki, nie jest typowym podziałem na przekąski, dania główne czy zupy, ale przepisy są posegregowane ze względu na kategorie produktowe, co mi się bardzo podoba! W książce Lidla pojawiają się między innymi takie rozdziały jak KAPUSTA, ZIEMNIAKI, RYBY

Kuchnia Bazylii
Tortilla z nuggetsami 175

Tortilla przyrządzona w ten sposób jest bardzo smacznym i sycącym daniem, nuggetsy z kurczaka doskonale smakują z sosem amerykańskim i warzywami. Polecam na przekąskę lub kolację.  Składniki: 6 gotowych placków tortilli Fanex 1 sałata lodowa 1 czerwona papryka 2 pomidory 1 ogórek zielony 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 0,5 łyżeczki ostrej papryki Ciasto naleśnikowe

Bajeczna Kuchnia
Medaliony warzywne Grönsakskaka z IKEA 184

wcinał. Medaliony smakowo jeszcze lepsze niż te z naszego (chyba większości) ulubionego sklepu :-).Wyszły super, bardzo smaczne, mogą być świetnym dodatkiem do mięsa, zamiast tradycyjnych ziemniaków lub po prostu przekąską na ciepło. Z podanego przepisu wychodzi 12 sztuk. Zachęcam do zrobienia :-). Miłego dnia :-) Składniki: 5 dużych ziemniaków 1/2 brokuła szczypiorek 1 mała cebula czerwona 1/2 pora 2 jajka

kruche babeczki
Paprykowy ser z orzechów nerkowca (paleo, bez laktozy) 146

Orzechy nerkowca to jedna z moich ulubionych przekąsek. Tylko dzięki mojej supermocnej sile woli, powstrzymuje się przed wyjedzeniem całego swojego zapasu :-). Taka ciekawostka – wiecie, że ich bliskim “kuzynem” jest mango? Co do ich właściwości zdrowotnych: Mają niski indeks glikemiczny oraz jak wykazały ostatnie badania, jedzenie orzechów nerkowca chroni nas przed rozwojem cukrzycy typu drugiego. Zapobiegają rozwojowi chorób serca

PaleoLife
Grzybki marynowane 75

Grzybki marynowane są doskonałym dodatkiem do tatara, jak i świetną przekąską podczas spotkań towarzyskich, imienin czy świąt. Idealne według mnie są grzybki ostrzejsze, z wyczuwalną ilością octu. To właśnie na takie podaję proporcje Przepis na grzybki marynowane Drukuj przepis Porcji: 3-4 słoiczki Czas gotowania: 1 godzina Składniki 1 kg grzybków 2 szklanki wody 1 szklanka octu łyżka gorczycy

Kuchnia Bazylii
Sałatka z tuńczyka, rzodkiewek i ogórka z musem z makreli 103

dodatkiem świeżych warzyw i suszonych pomidorów. Jeśli akurat nie macie zielonego ogórka (lub nie przepadacie) spokojnie i ze smakiem możecie go zastąpić ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia, na kolację czy świąteczny stół. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym mała wędzona makrela obrana ze skóry i z ości mały pęczek rzodkiewek 1 zielony świeży

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania