przekąska - 23005 przepisów (strona:655/1534)

PLACUSZKI Z CUKINII 186

chrupiące placuszki z cukinii to pyszna przekąska   SKŁADNIKI 2 małe cukinie, 1 cebula, 2 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 1 ząbek czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego WYKONANIE Cukinie myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy. Odstawiamy na 10 min, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty

słodki bratek
Gofry 179

Opis: Gofry, słodka przekąska uwielbiana przez wszystkich. Najlepsze gofry są chrupiące i lekkie. Idealne jako deser dla łakomczuchów. Gofry możemy przyrządzać na wiele różnych sposobów. Najlepsze są ze świeżymi owocami z dodatkiem bitej śmietany. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka szczypta soli 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CHLORELLA – ZIELONY SPOSÓB NA ZDROWIE 215

rozwoju i wzrostu. Pamiętajmy, że nawyki wyniesione z domu rodzinnego powielane są w późniejszych latach życia. Jeżeli dziecko będzie nauczone, że warto jeść owoce, warzywa, kasze czy zdrowe przekąski zamiast słodyczy, w dorosłym życiu przekaże te jakże ważne zasady kolejnym pokoleniom. Zdrowa dieta może zdziałać cuda! Korzystajcie, próbujcie, testujcie! Może chlorella albo jej "siostra" spirulina, na stałe zagoszczą w waszym

Kuchcik gotuje
Zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym) 209

Dziś zapraszam Was na przepis na zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym). Pysznie, szybko, słodko i… zdrowo. Batoniki są idealne do popołudniowej kawy, jaka słodka przekąska do ulubionej książki lub filmu… nic tylko jeść. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, więc warto po nie sięgnąć od czasu do czasu. Spróbujcie, polecam. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu

Słodkie okruszki
Sałatka z borówkami, figami i kozim serem 270

Sierpień to miesiąc, w którym wykorzystujemy wszystkie owoce późnego lata!... Artykuł Sałatka z borówkami, figami i kozim serem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Grillowana cukinia w oleju 174

słoika. Pomiędzy plastry cukinii włożyć czosnek pokrojony na pasterki. Całość zalać olejem tak aby dobrze przykrył cukinię. Odstawić do lodówki na ok 24 godziny. Taka cukinia jest pyszna na przekąskę lub jako dodatek do kanapek. Tak przygotowaną cukinię można przechowywać w lodówce

Monia miesza i gotuje
Back to school - Owocowe szaszłyki z dipem 168

Już za kilka dni dzieci wracają do szkoły. Przygotowałam kilka propozycji na pyszne śniadanie bądź przekąskę by choć troszkę umilić powrót do szkoły i wstawanie przed ósmą. Dzisiaj kolorowe szaszłyki z owoców.  Składniki : * ulubione owoce * łyżka jogurtu greckiego  * kilka mrożonych truskawek  Przygotowanie : Owoce ponabijać na patyczki od szaszłyków. Jogurt zblendować z truskawkami. Podawać jako dip do szaszłyków

Magiczne Życie Marty
Roladki wołowe mini z bekonem i kiszonym ogórkiem 244

jest naprawdę wyjątkowy. Po zaledwie 5 minutach gotowania mięsa w szybkowarze i przy minimum wysiłku powstaje fantastyczna potrawa, doskonała czy to na starter, czy jako danie główne, na przekąskę, albo też jako dodatek białkowy do kolacji. Kruche i niesamowicie aromatyczne roladki smakują wyśmienicie na gorąco - ostrożnie z degustacją zaraz po ugotowaniu, bo zacząć znikać w zatrważającym tempie

Szybko Szybkowar
PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA 145

Pain perdu czyli « odzyskany chlebek », to jeden z moich ulubionych francuskich deserów, który może również stanowić świetną przekąskę na podwieczorek. Słodziutki i rumiany, podany z konfiturą lub smażonymi owocami, palce lizać! Można go również podać na śniadanie. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a w domu nie mam akurat odpowiednich składników do przygotowania jakiegoś deseru lub ciasta, robię

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 230

myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu z lodówki lub po podgrzaniu w mikrofali. Fantastyczne na pierwsze śniadanie, przekąskę między posiłkami albo pyszny podwieczorek. Nie ma w nich masła i cukru, za to są płatki owsiane i miód. Jest pysznie! :) Muffinki: 5-6 mniejszych lub 4 duże dojrzałe banany 400 g jogurtu

Cooking Monster
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 263

fajnego zapachu i smaku. Podstawową nutę smakowo - zapachową  daje oregano i czosnek. Tak przygotowana cukinia stanowi dla mnie pełne danie obiadowe. Jest to również doskonała ciepła przekąska na imprezki. Składniki (obiad dla 4 dorosłych osób): 2 kg małych cukinii 500 g mielonej łopatki 100 g kaszy jaglanej 2 duże cebule 4 łyżki oliwy 6 ząbków czosnku 3 czubate

Smak mojego domu
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 285

Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej

Humanistka w kuchni
Bananowe „sushi” dla dzieci 181

metrykę) nie jestem, ale robiąc i później zajadając bananowe sushi cieszyłem się potwornie. Ręce troszkę ulepione masłem orzechowym, ale co z tego? Przecież zlizać można! Super prosta i fajna przekąska, która sprawdzi się na kinder party i będzie sprawiała radość nie tylko tym małym, ale również dużym dzieciom To co mnie najbardziej urzeka w tym przepisie to prostota. 3 składniki

Blendman
Zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym) 257

Dziś zapraszam Was na przepis na zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym). Pysznie, szybko, słodko i… zdrowo. Batoniki są idealne do popołudniowej kawy, jaka słodka przekąska do ulubionej książki lub filmu… nic tylko jeść. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, więc warto po nie sięgnąć od czasu do czasu. Spróbujcie, polecam. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu

Słodkie okruszki