kaszy jaglanej kryją się truskawki, których smak delikatnie podkręca nuta świeżego majeranku. Do zagęszczenia soczystych truskawek użyłam nasion chia. Całość jest bardzo lekka, w sam raz na letnią przekąskę. Składniki na 3 deserki: Warstwa truskawkowa: 150g truskawek 1 łyżeczka nasion chia gałązka majeranku miód/dowolny cukier wg uznania Krem jaglany: 70g kaszy jaglanej 3/4 szklanki wody pół szklanki dowolnego
Wrzosowa PolanaTurcja na pierwszym miejscu kojarzy mi się z jednym - wielkim bazarem owoców i warzyw. Pachnące słońcem owoce, mnóstwo pysznych przekąsek i stoisko ze świeżymi sokami. Przemiły Pan wycisnął nam sok pomarańczowy, wypiliśmy go tak szybko (był pyszny!), że skusiliśmy się na kolejne kubeczki. Świetnym połączeniem był sok pomarańczowy i owocami granatu. Składniki: 3 pomarańcze 1 duży granat kilka kostek
Gotowanie i blogowaniedanie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło się już na blogu tutaj . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikChrupiąca i zdrowa SAŁATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO I JABŁKA to... Artykuł Sałatka z kopru włoskiego i jabłka pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEaromatu, niż te kupowane zimą. Owoce te nie tylko świetnie smakują zerwane prosto z krzaczka, ale również nadają niepowtarzalny smak deserom. Orzeźwiające owocowe desery idealnie nadadzą się na przekąskę w letni upalny dzień. Dzisiaj pokażemy wam prosty przepis na truskawkowe tiramisu. Przepis Składniki: 3 płatki żelatyny (lub 3 łyżeczki) 5 jajek 100 g cukru 250 g mascarpone 100 g śmietany
KasiaiKrzysiu.plBatony to zawsze fajna opcja przekąski, kiedy jesteśmy w biegu. Idealnie sprawdzająsię w trasie, na wyjeździe, w pracy, szkole. W pośpiechu. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Ci z Was, którzy zaglądają na mojego bloga wiedzą, że szukam i korzystam z szybkich, łatwych i zdrowych opcji związanych z przygotowywaniem posiłków. Nie inaczej jest w przypadku owsianych batonów. Co fajne, składniki można
Tetiisherikoniec czerwca i na początku lipca wcinam bób. Jako że kilogramowy woreczek to trochę za dużo, aby zjeść na przekąskę, to staram się wykorzystywać go także do innych dań np.: sałatek . Ostatnio zrobiłam hummus z bobu – jednak nie podpasował mi tak bardzo jak ten tradycyjny. Potem zdecydowałam się na pastę z bobu i awokado inspirowaną przepisem Yotama Ottolenghiego. Przepis
Poezja smakuzakupy i pomaga w odnalezieniu konkretnych produktów. Jest tu estetycznie, przejrzyście, "naturalnie". Oferta jest obszerna , zawierająca bardzo dużo różnych produktów, jak np. bezglutenowe, dla dzieci, zbożowe, bakalie, słodycze i przekąski, herbatki ziołowe, napoje. przyprawy, a także suplementy, kosmetyki czy książki oraz wiele wiele innych. Koniecznie zerknijcie na stronę Bio Lovers . W związku z współpracą z owym sklepem otrzymałam mnóstwo
Zdrowie na języku :PKolorowa sałatka z cieciorką podana z grillowaną cukinią, która idealnie wkomponowała się w całość, nadając sałatce intensywny smak i aromat. Doskonała na letnią przekąskę ;) Po inne ciekawe inspiracje zapraszam na stronę Warzywnych Inspiracji :) Składniki: 1 puszka Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 1 cukina 2 ogórki 2 pomidory 2 marchewki 2 laski kabanosa pieprz, sól, ostra papryka, mieszanka ziół
Kulinarna (nie)codziennośćprzepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comdobie pościgu za awansem i dobrami konsumpcyjnymi, kwestia przygotowywania posiłków zeszła na dalszy plan. Zapracowane osoby mają często złe nawyki żywieniowe, pomijają śniadania, w godzinach pracy podjadają niezdrowe przekąski lub gotowe dania. Oprócz samej kwestii czasochłonnej pracy zawodowej, istotne są również zmiany społeczne, jakie zaszły w ostatnich latach. Coraz później zakładamy rodziny, w związku z tym, 26% dorosłych osób prowadzi
Kuchcik gotujePizza jest bardzo smaczna i aromatyczna, uwielbiam połączenie suszonych pomidorów i kaparów, nadają pizzy fajnego smaku. Stanowi doskonałą przekąska na kolację lub na spotkanie ze znajomymi. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej 3/4 szklanki letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów Dodatkowo: 100 gram salami w plasterkach 150 gram
Bajeczna KuchniaZielone batony to źródło zdrowej i mocnej energii. Przygotowane z suszonych owoców i masła orzechowego stanowią pożywną przekąskę. Zielony kolor zawdzięczają sproszkowanemu jarmużowi, który jest tutaj wyczuwalny dosłownie leciuteńko :) Batony są słodziutkie i mocno orzechowe. Składniki: 100 g daktyli suszonych 100 g rodzynek 100 g masła orzechowego "active" 100% (Primavika) 2 łyżki sproszkowanego jarmużu Przygotowanie
Zdrowie na języku :Pwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krokiety są błyskawiczne w przygotowaniu i idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Jest to doskonała propozycja na szybką, sytą i smaczną przekąskę. Możecie je podawać z ulubionym dipem/sosem lub w wersji solo - takie najbardziej lubię! 4 kromki chleba tostowego 4 plastry sera żółtego 4 plastry dowolnej wędliny 4 plastry pomidora
Di gotujeKlasyczna i pyszna przekąska ze szparagów. Połączenie tych zielonych pyszności z szynką jest po prostu obłędne. Składniki: pęczek cieniutkich szparagów szynka surowa dojrzewająca oliwa z oliwek szczypta soli Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Bierzemy po 3-5 szparagów, owijamy je dwoma plasterkami szynki i układamy na blaszce. Gotowe szparagi posypujemy szczyptą soli (dosłownie szczyptą, bo szynka również odda sól), skrapiamy
Gotowanie i blogowanie