przekąska - 23005 przepisów (strona:637/1534)

Kiełbaski ze śliwką i szynką szwarcwaldzką 156

Soczysta kiełbaska nadziana musztardą i słodką, suszoną śliwką, otulona plastrami szynki 😋 W zależności od okoliczności taka kiełbaska może stanowić ciekawy i błyskawiczny obiad lub szybką, imprezową przekąskę- może właśnie karnawałową? Przy wyborze kiełbasy proponuję sugerować się jej grubością i wybrać tę cienką- kroi się ją na 'jeden kęs', tym samym jest dużo wygodniejsza w jedzeniu 😉 2-3 porcje: * cienka, ulubiona

Kraina Miodem Płynąca
Jajka nadziewane pastą z makreli 122

Pyszna przekąska z farszem z makreli. Nie tylko na świąteczny stół! Składniki: 5 jajek 1 mały słoik dzwonków makreli w oleju  1 mała czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól do smaku świeża bazylia lub pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem wraz

Ze smakiem i z pasją
BOCZKOWE ZAWIJASKI 119

Lubicie boczek? Można w niego zawinąć różności, stwarzając przy tym szybka i świetną przekąskę. Ja robię tak. A Wy jak byście podali boczek? Lubicie go w ogóle? Składniki: 10 plastrów boczku wedzonego 10 suszonych pomidorów lub ew. suszonych śliwek, fig 10 kostek sera feta  ulubione zioła Wykonanie: Pokrojony w kostkę ser feta obtaczamy w ulubionych ziołach. Na każdy suszony

Z Majeczką w kuchni
Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 132

musi być wyraźne, aby fajnie się komponowało ze słodką morelą. Kotlety wybornie smakują w towarzystwie buraczków z jabłkiem, ale także nieźle się prezentują na zimno, pokrojone w plasterki jako przekąska na kanapce

Dieta moja pasja
Sałatka w makaronowych muszelkach 110

posiekanym szczypiorkiem, solą, pieprzem i czosnkiem. Doprawiamy nieco bardziej niż normalną sałatkę, gdyż musimy dodać smaku także makaronowi. Porcję sałatki nakładamy łyżeczką to każdej muszli i w zasadzie gotowe. Przekąskę dobrze jest lekko schłodzić, ale nie serwujcie jej prosto z lodówki. Smacznego

Pichceniomania
Tosty z Pieczoną Papryką i Serem 104

podejścia do odżywiania się mam ochotę na takie smaki od czasu do czasu. To idealne połączenie kruchego pieczywa i aromatycznego farsz. Tosty z pieczoną papryką i serem wykorzystałam jako przekąskę w ramach drugiego śniadania, która sprawdziła się wspaniale! Nie wiem czy zaważyliście, ale te kanapeczki mają coś ekstra. Nie są jak zwykłe tosty. Ten dodatek diametralnie zmienia ich smak

rabarbarowo
Majówkę czas zacząć....... 107

zatraciłam na chwilę spokój i harmonię ducha..... Jeśli najdzie Was głód to polecam kilka swoich przepisów: do porannej lub popołudniowej kawy rozmarynową tartę z truskawkami ( klikaj tutaj ), na małą przekąskę warto w lodówce mieć małe pâté ( klik ), natomiast na duży głód bezapelacyjnie pieczeń w sosie barbecue ( tutaj ). Jeśli jednak będziecie potrzebować dodatkowej dawki energii na dobrego dnia początek polecam energetyzujące

Słodki Kompromis
Róże z jabłkami z ciasta francuskiego. 89

ciasta francuskiego można wyczarować przeróżne przekąski słodkie i wytrawne. Dziś upiekłam słodkie róże- szybko, ładnie i słodko! SKŁADNIKI: 2 rolki ciasta francuskiego 3 winne, kwaskowe jabłka mały słoiczek dowolnej konfitury owocowej(około 100 ml) gorąca woda łyżka masła  WYKONANIE: jabłka dzielimy na pół, wykrawamy nasiona i kroimy w cienkie paski, zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły, ciasto francuskie kroimy

Kuchnia Beaty
Migdałowo-kajmakowe kuleczki 135

Coś dla osób lubiących krówki 🙂 Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy wszystkie ciasta nam się już przejadły, a mamy ochotę na coś słodkiego 🙂 Trufle robi się bardzo szybko i prosto, każdy jest je w stanie wykonać w niecałe 30 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Carpaccio z kiszonego buraka, oscypka i pestek dyni 124

można z takich buraków zrobić. Mianowicie - carpaccio! Kiszony burak jest dość twardy, ale ma bardzo ciekawy i aromatyczny smak. Pokrojony w cienkie plasterki znakomicie nadaje się na przekąskę, przystawkę lub sałatkę do obiadu - jak kto woli. W mojej wersji carpacccio z buraka jest połączone z oscypkiem, który nadaje słoności oraz pestkami i olejem z dyni, które nadają typowo polskiego smaku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Podsumowanie 2016. 164

farszem. Przepis wyświetlany był niemal 200 tysięcy razy, co daje naprawdę wysoki wynik, zważywszy, że przeciętny wpis ma około 10 tysięcy odsłon. Polubiliście go zdecydowanie :-) Taka pizza to idealna przekąska do pracy, do szkoły, na imprezę. Smaczna i na zimno, i na ciepło :-) Zawsze chętnie też zaglądaliście po słodkości, bo na drugim i trzecim miejscu stanęły dobroci, które podajemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Roladki nadziewane 150

Świetny sposób na podanie plastrów wędliny na stół. Niebanalna przekąska ze składników, które posiadamy w lodówce, proste wykonanie, pięknie się prezentuje i dobrze smakuje, spróbujcie sami! Składniki: 8 plastrów szynki  lub schabu  (umożliwiającego rolowanie) 1 opakowanie serka naturalnego 1 łyżka chrzanu 3 żółtka jaj ugotowanych na twardo  sol i pieprz do smaku 2 ogórki konserwowe Wykonanie

kgwjanczewo
SPRELLE – słodkie, włoskie przegryzki 195

Dziś zabieram Was do Włoch na coś słodkiego. Nie będzie klasycznego tiramisu, które wszyscy tak uwielbiamy, ale będzie coś fajnego do chrupania, a mianowicie Sprelle . Są to słodkie, smażone przekąski idealne na drugie śniadanie albo sodki podwieczorek. Robi się je błyskawicznie i niesamowicie uzależniają! Gwarantuję, że będziecie chrupać jedno za drugim. Świetnie smakują oprószone cukrem pudem albo np. moczone

Ostra na Słodko
Recenzja "Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem" Karoliny i Macieja Szaciłło 116

dzień przynależy do kuchni z innego kraju. Znajdziemy tu dania tureckie, izraelskie, hawajskie, gruzińskie, hiszpańskie..., czyli tak naprawdę kolorową kuchnie z całego świata. Przepisy są podzielone na śniadania, obiady, przekąski, kolacje i desery. Książka jest okraszona przepięknymi i bardzo smakowitymi zdjęciami wykonanymi przez autorów "Jedz i pracuj". Przepisy, co jest bardzo ważne, nie są zbyt skomplikowane i ich przygotowanie

Kulinarne przygody Gatity
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 193

Szukacie pomysłu na oryginalną i smaczną przekąskę? Wystarczy gotowe ciasto francuskie, ser, szynka, ulubione zioła..i piekarnik. Po paru minutach ślimaczki gotowe. Pyszne na ciepło jak i na zimno.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania