przekąska - 23005 przepisów (strona:641/1534)

Ciasteczka "stempelki" bez masła i cukru 203

trakcie pieczenia iście niebiański. Zmielony na mączkę ksylitol zastąpił cukier, upieczone w całości z pełnoziarnistej mąki orkiszowej - oto najzdrowsze kruche ciasteczka przed Wami, voila! Świetne do kawy i jako przekąska do pracy lub szkoły idealna. Poprzez wzorki duszków i dynii na stempelkach idealnie wpisują się w halloweenowe klimaty. Ciasto jest bardzo elastyczne, świetnie się formują i łatwo odwzorować stempelkowe wzorki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Miotełki wiedźmy na Halloween 224

Jeśli poszukujecie fajnych przekąsek na imprezę Halloweenową to mamy dla Was idealną propozycję. Miotełki wiedźmy wyglądają zjawiskowo, fajnie smakują zwłaszcza w towarzystwie sosu czosnkowego i niezwykle uatrakcyjnią imprezę! Polecamy! Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Słone paluszki Plasterki sera żółtego Szczypiorek Szczypiorek zalewamy wrzątkiem i po chwili wyciągamy z wody. Plasterki sera tniemy wzdłuż na pół i na dłuższej połowie

Kolizje Smaków
Sałatka caprese inaczej 177

całość polewamy kilkoma kroplami octu balsamicznego oraz dobrej jakości oliwy z oliwek. Taką sałatkę na ciepło możecie podać do zwykłego pieczywa, kanapek czy zjeść w ciągu dnia jako zdrową przekąskę. Ja swoją sałatkę podałam z focaccią i plastrami parmezanu. Było pysznie

Cooking Monster
Testowanie Zott Primo 223

już rozdałam :) książeczkę do badania opinii A czym są same jogurty ? "Każdemu z nas zdarza się zaspać, zapomnieć śniadania lub najzwyczajniej zgłodnieć między posiłkami – wtedy najczęściej sięgamy po przekąski. Na szczęście Zott Natur przychodzi nam z ratunkiem. Nie musisz już wybierać między jogurtami z dodatkiem cukru, a klasycznym jogurtem naturalnym! Jogurt Naturalny Zott z dodatkami to zupełna nowość na polskim

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa Inka z pazurem 155

czekoladowa Inka z pazurem, czyli szczyptą chili. Do tego prawdziwa gorzka czekolada. Brzmi pysznie, prawda? Do tego przygotujcie jakieś ciasteczka, dorzućcie coś z motywem dyni i obejrzyjcie np. horror. Przekąski „w klimacie” również się przydadzą.     Składniki: 250 ml mleka 2 łyżeczki Inki Klasycznej 5 kostek gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki chili 1 łyżeczka brązowego cukru   Wykonanie: Do garnuszka

Pasja Smaku
Chlebek pszenny, ziołowy z cebulą i serem 208

Taki ziołowy chleb jest pyszną przekąską. Pachnie i smakuje wyśmienicie. Pokrojony w grube kromki można zajadać tak po prostu bez żadnych więcej dodatków. Może być też wsparciem do kremowej zupy jarzynowej lub pieczonych warzyw czy gulaszu. Dobrze smakuje z wędliną lub pomidorami. To Wy decydujecie jak go podać i z czym zjeść. Najważniejsze żeby smakował, prawda? Zamiast chleba możecie upiec

Smaczna Pyza
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 194

stopni C. Grzanie dół + termoobieg przez 50 minut. Do suchego patyczka. Ciasto studzimy całkowicie. To ciasto może pełnić rolę drugiego śniadania bądź podwieczorku. Jest idealnym rozwiązaniem jako zdrowa słodka przekąska. Jeśli chcielibyście poszerzyć swój zestaw kuchennych przedmiotów o kilka ciekawych pozycji zapraszam Was tutaj: #Ambition   Życzę Wam smacznego i udanego weekendu

SMYKWKUCHNI
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 416

nabierze gęstej konsystencji. Można dodać do smaku odrobinę soku z cytryny oraz soli. Tutaj trzeba się pobawić trochę własnym smakiem ;) Kotleciki smakują dobrze podane na ciepło, jak i jako przekąska w podróży lub w pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne

Calzonella.com
Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip, do chleba lub słonych przekąsek. 195

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na błyskawiczną i szybką pastę z kurczaka do chleba lub słonych przekąsek. Mi taka pasta bardzo smakuje ze słomką ptysiową firmy  BRZEŚĆ którą mam przyjemność testować, powiem Wam że jest wyśmienita z siemieniem lnianym, sezamem,słonecznikiem i czarnuszką. Przepis dodaję do akcji  Błyskawiczny Piątek . Zapraszam :)   Składniki : 2 upieczone udka z kurczaka 1 duży

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 167

bardzo smaczne i pożywne. Zawierają dużo cennych składników takich jak płatki owsiane bogate w błonnik oraz żurawin, która zawiera dużo cennych witamin. Ciasteczka idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy. Ich przygotowanie zajmuje chwilę a w smaku rewelacyjne.  Do ciastek wykorzystałam żurawinę liofilizowaną od  Dieta OXY . Składniki: na 16 ciastek * 200 g płatków owsianych * 80 g żurawiny

Zrób to smacznie
Słodkie kulki owsiane 205

Kulki owsiane to słodka przekąska z płatków owsianych, kakao i mleka w proszku, obtoczona posiekanymi orzechami, bądź wiórkami kokosowymi. Taka mała przegryzka zamiast ciasteczek, gdy mamy ochotę na coś pysznego, co poprawi nam humor w tą słotną, wietrzną pogodę :) Składniki na ok. 25 szt.: (inspiracja: " Przyślij przepis ") 65 g masła 5 łyżek cukru 0,5 szklanki mleka

Simply Food
Przekąska na Halloween - kotleciki mumie 278

Straaaasznie dobra przekąska na Halloween! Kotlety mielone zawinięte w boczku :) Składniki:  ( na 24 szt. o średnicy orzecha wloskiego ) 300 g mięsa drobiowego mielonego jajko kilka gałązek natki pietruszki średnia cebula 5 łyżek bułki tartej pieprz do smaku ok 12 czarnych oliwek ok 8 plasterków wędzonego boczku keczup wykałaczki Wykonanie: 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, zarumienić na rozgrzanym oleju

Atlas Smaków
imprezowe miotełki 392

składniki: 10 szt paluszków 5 plasterków żółtego sera szczypiorek wykonanie: Plasterki żółtego sera przekrawamy na pół i ostrym nożem nacinamy do połowy. Każdy paluszek owijamy serkiem

Domowy Smak Jedzenia
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia 247

Powoli mam już dość słodkiego. Strasznie dużo przez całe moje życie przewijało się smaków słodkich i z upływem lat coraz większa nachodzi mnie ochota na sięgnięcie po wytrawne pasty, przekąski i śniadania, ale te batoniki z amarantusa musiałem/bardzo chciałem zrobić. Niesamowicie proste i pyszne. Poza tym amarantus z paczki od Dobrej Kalorii zmarnować się nie może Amarantusa samego

Blendman
Sarah Britton: My new roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku. 189

zbóż, instrukcję jak wyhodować kiełki. Książka podzielona jest na pory roku: WIOSNA WCZESNE LATO PÓŹNE LATO JESIEŃ ZIMA Każdy z głównych rozdziałów podzielony jest dodatkowo na podrozdziały: PORANKI PRZEKĄSKI DANIA GŁÓWNE SŁODKOŚCI Książka jest niezwykle poręczna. Oprawiona w twardą oprawę. Ma przeszło 250 stron. Przeglądając książkę, uwagę przyciągają piękne fotografie. Nie można od nich oderwać wzroku. Na widok dosłownie każdego

Moja pasja smaku