przekąska - 23005 przepisów (strona:641/1534)

FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 136

smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie

Z Majeczką w kuchni
Śledzie w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 179

Śledzie są rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane na różne sposoby – z olejem, marynowane, z cebulką, jabłkami, orzechami, rodzynkami, warzywami czy korzenne. Na ostro, słono, kwaśno, słodko – dla każdego jakiś śledzik się

To co kocham
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 174

Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki

Be Fit Be Strong
Recenzja książki i KONKURS „Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” 151

łatwych w przygotowaniu przepisów na każdą porę dnia, które również sprawią się idealnie jako posiłek dla małych niejadków. Wszystkie podzielone są na kategorie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, przekąski i kolacja, a w każdej z nich mnóstwo smakowitości. Wiele przepisów w książce oznaczonych jest pieczątką „Polecane dla dzieci”, stąd możemy być pewni, że danie jest dla naszych maleństw

Be Fit Be Strong
A’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy z sosem balsamicznym 153

glikemiczny i poleca się ją cukrzykom, a ponadto ma działanie antyoksydacyjne. Tym razem chciałabym zaproponować wam a’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy, który może być świetną przekąską do pracy lub szkoły, czy jako dodatek do obiadu. Składniki: – 150g komosy ryżowej – 150g soczewicy czerwonej – 70g nerkowców – 2 czerwone papryki – 40g rodzynek – 40ml

Be Fit Be Strong
Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes 201

bardzo łatwa, szybka i zdrowa przekąska którą chce zaproponować Wam na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie batoników to dosłownie 2 minuty pracy a efekt jest naprawdę smakowity. Bożonarodzeniowe batoniki można nafaszerować ulubionymi bakaliami. Słodzimy je tylko miodem więc są też ciekawą opcją na świąteczny przysmak dla dbających o linię... Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes 1/2 szklanki płatków orkiszowych

sierotka maRysia w kuchni
Jaglane kuleczki kokosowe 201

Zdrowa i szybka słodka przekąska, nie tylko na święta. Bez cukru i bez glutenu. Podczas przygotowania jaglanki na śniadanie, bądź kaszy do obiadu, warto ugotować trochę więcej . Wtedy przygotowanie tych kuleczek zajmie nam niewiele czasu. Kuleczki przygotowywałam na szybko i „na oko”, więc nie podam Wam proporcji co do grama. Jeśli masa będzie za rzadka dodajcie więcej wiórków

Mienta blog
Jamie Oliver „Świąteczne przepisy” – Pomysł na gwiazdkowy prezent 229

Jamie poleca co zrobić z resztkami ze Świątecznego stołu. Doskonale Świąteczne desery. Popołudniowa herbata i łakocie – to takie angielskie Śliczne i smaczne prezenty Popisowe sałatki Dipy, zagryzki i przekąski Idealne drinki – coś dla ducha Poradnik pieczenia mięsa – każdemu przydadzą się wskazówki wprawionego w boju kucharza:) Jak widać każdy znajdzie coś dla siebie:) Wszyscy, którzy liczą kalorie mają

Ania i Marcin gotują
Miękkie pierniczki 190

Cudownie pachnące i mięciutkie pierniczki, które od razu nadają się do jedzenia. Doskonała przekąska dla najmłodszych, jak również piękna dekoracja świątecznej choinki. Mogą być też słodkim prezentem dla kogoś bliskiego. Z tych proporcji wychodzi kilka dużych blach ciasteczek. 1 kg mąki 8 żółtek 3 białka 1 szkl cukru 3 łyżki kakao 200 ml gęstej śmietany 18% 3 łyżeczki sody

Smakołyki Asi
Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem 130

Przedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem. To doskonała propozycja na Święta , i nie tylko! Składniki gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was gotowana na parze  fasola mung gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka tuńczyk z puszki w kawałkach łyżka

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche miodowe ciasteczka 176

Ciasteczka miodowe super wkomponują się do przekąsek Świątecznych. Zostawicie je dla Mikołaja ze szklanką mleka jako poczęstunek, a na pewno będzie więcej prezentów pod choinką. :) To taka anegdota z amerykańskich filmów, kiedy zostawiamy ciasteczka na kominku. Kto wie może rzeczywiście Mikołaj się częstuje.  Porcja na 40-50 ciasteczek (zależy od wielkości foremek) Składniki: 450 g mąki 2 żółtka

Niezły Młynek
Dżem dyniowy z pomarańczą 156

kwaśnymi owocami - pomarańcza, cytryna - oraz dużą ilością cukru, gdyż nie nadaje się na samodzielne przetwory, ze względu na niską kwasowość nie należy wyrzucać pestek z dyni! - są wyjątkowo zdrową przekąską po uprażeniu lub zwykłym wysuszeniu Miąższ z dyni zetrzeć na drobnych oczkach tarki - ja posłużyłam się tu elektryczną szatkownicą, bo nie wyobrażam sobie tej męki ręcznie... Leniwiec kuchenny może zastępczo

Grunt to przepis!
Babeczki z masą kajmakową 206

Pyszna, słodka przekąska Składniki 40 dkg mąki, 1 kostka margaryny, 15 g cukru pudru, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany masa: 3/4 puszki masy krówkowej, 1 kostka masła, 1 kieliszek … Czytaj dalej Babeczki z masą kajmakową

czarrna od kuchni
Warstwowa sałatka śledziowa z papryką 323

Szybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse 173

idelnie sprawdziło się w jarzynowej zupie. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. 1,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 por (biała część) 2 marchewki Kawałek korzenia selera 1 korzeń pietruszki ½ pęczka natki pietruszki ½ główki kalafiora

VioletoweKucharzenie