przekąska - 23005 przepisów (strona:632/1534)

Pasta z wędzonego twarogu i groszku 243

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ananas. Imbir. Kokos. 131

Wszystkich przeziębienie i zamiast korzystać z uroków zimy siedzimy w domu. To chyba z tego powodu zawędrowałam do kuchni i przygotowałam na szybko małą, jak dla mnie słodką przekąskę. Śnieg oglądam tylko przez okno i czekam kiedy nasze paskudztwo sobie pójdzie.  Dobrze, że lecznicze mikstury są takie pyszne... Ananas ale pina colada składniki dla 2 osób 1/2 świeżego ananasa

Przysmaki Karolki
Placuszki z serka wiejskiego 95

Instagram-ie u TysiaGotuje i od razu musiałam odszukać przepis, mało tego od razu musiałam je zrobić. I wiecie co? Były przepyszne. Takie uniwersalnie i na śniadanie i na przekąskę, z cukrem pudrem, dżemem, nutellą czy czym lubicie. Przygotowanie zajmuje kilka minut więc do dzieła ;) W sam raz na dzisiejsze śniadanie... Składniki: 250 g serka wiejskiego 2 jajka

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolka szparagowa z zasmażką 146

Fasolka szparagowa wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami, kalafiorem lub masełkiem, a podana z podsmażoną mąką czy bułką tartą to prawdziwy rarytas. Przestudzona fasolka to również świetna przekąska – zwłaszcza, że w 100 g znajduje się zaledwie 30 kalorii. Ale pamiętajcie ugotowania fasolka szparagowa powinna być miękka i krucha zarazem. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej ok 1 łyżeczki soli do wody

Życie zaczyna się w kuchni
Bób gotowany - smaki lata 143

swojego intensywnego koloru. Gdy jest młody, wystarczy gotować bób zaledwie kilka minut, potem odlać wodę i lekko schłodzić by przerwać proces gotowania..."  Cała prawda ;) Dla smakoszy bobu ta przekąska jest daniem samym w sobie, jak to mówią jednoskładnikowym ;) Myślę, że śmiało może wziąć udział w akcji Błyskawiczne Piątki;) Składniki: 1 kg bobu woda sól Przygotowanie: Gotujmy wodę solą

Życie zaczyna się w kuchni
Kampania Jogobella - relacja z testowania #porcjaradosci! 131

dodatków, sam jogurt z owocami. Uważam też, że Jogobella 8 zbóż lub Musli to idealny posiłek na II śniadanie lub podwieczorek, gdyż jest to najlepsza, zdrowa i pożywna przekąska

Życie zaczyna się w kuchni
Konkurs - do wygrania biały mak od Green Essence 182

już wiadomo w domu mam niespełna 3 letniego szkraba,który podczas zakupów sięga coraz częściej po różnego rodzaju batoniki. Waszym zadaniem będzie zamieszczenie pod postem konkursowym przepisu na fit przekąski, batoniki, placuszki. Miło będzie jeśli polubicie i udostępnicie mój post, oraz zostawicie polubienie na moim fan pagu. Konkurs trwa do poniedziałku 07/11/2016 go godziny 8.30 ;) szybko wybieram zwycięzcę i wysyłam

Życie zaczyna się w kuchni
Czekoladowo - orzechowe batony z płatkami kukurydzianymi 141

Szukając pomysłów na domowe batony, ciasteczka i w ogóle przekąski trafiłam na bloga  Grzegorza Mniam Mniam . Popatrzyłam, poczytałam i zrobiłam. Batony o smaku czekolady i  masła orzechowego z dodatkiem płatków kukurydzianych. Batony są bardzo szybkie w przygotowaniu, ale mają jedno ogromne ale są mega mega słodkie. Składniki: 3 tabliczki mlecznej czekolady 3/4 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki miodu

Życie zaczyna się w kuchni
Bliny ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią SEKO 184

warsztatach SEKO na fali smaku testuję w domowym zaciszu przepisy przekąsek śledziowych jakie przygotowywaliśmy w Akademii kulinarnej Whirlpool. Dziś na widelcu znalazły się śledzie z żurawiną i brzoskwinią. Mięso śledzia doskonale smakuje w połączeniu różnymi dodatkami na słono i słodko, mogą to być oliwki czy np.żurawina.  SEKO chwali się że ich produkty zostały nagrodzone cenionym na rynku certyfikatem

Życie zaczyna się w kuchni
Tatar ze śledzia 145

warstwę buraków ćwikłowych ( odciśnijcie wcześniej sok ).Następnie ogórki kiszone i warstewkę koperku. Całość wykończ tatarem. Ładnie dociśnij. Włóż do lodówki na godzinkę. Bezpośrednio przed podaniem zrób babkę na talerz. Przekąska idealnie się wysunie. Pokrój cytrynę w kawałki, posyp czarnuszką, zielony akcent w postaci np.listka bazylii i gotowe. Tatar podawany jest zawsze ze świeżą cytryną. Smacznego! Przepis został zrealizowany również

Z Kuchni Do Kuchni
Śledzie pod pierzynką 187

witamin i mikroelementów. Można przygotować je na wiele sposobów. Ja dzisiejszym przepisem Ameryki nie odkrywam, odgrzebuję znany i lubiany sposób na śledzia, który otulony pierzynką może być doskonałą karnawałową przekąską. Śledzie pod pierzynką to popularna na kresach wschodnich sałatka śledziowa, znana też pod nazwą  ШУБА "szuba". Ta wielowarstwowa sałatka przyrządzana jest na wiele sposobów. Tradycyjnie przygotowuje się

Smakowity Blog Kulinarny
BROWNIE Z BURACZKAMI, RICOTTĄ I BORÓWKAMI + FILMIK 132

się jemu oprzeć a buraczki to tylko zdrowy dodatek do tego ciasta. Ja podałam je z kremem borówkowym co wzbogaciło jego smak. Polecam brownie do kawki lub jako słodką przekąskę

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy cheeseburger 188

zazwyczaj na partyjkę rozmaitych gier planszowych. Ostatnio naszło nas na Kolejkę - graliście? Jeżeli nie to skuście się na nią ... Ale nie o grach mowa ... Grono iście męskie więc i przekąska w tym stylu - domowy cheeseburger w nietuzinkowej odsłonie. Tym razem w soczystym kotlecie ukryłam żółty ser, który świetnie się roztopił i nadał całemu kształtu świetny wyraz. Kanapkę podałam z klasyczną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki