Pasta o bardzo wyrazistym smaku. Na kanapki lub mini przekąski na imprezę nadaje się znakomicie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 250 – 300 g Składniki: 90 g oliwek (33 sztuki) 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki pieprzu cayenne (papryki chilli) ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ½ łyżeczki soli
KuchniaWeDwoje.plNależy do grupy sosów zimnych. Majonez spełnia się nie tylko w sałatkach, szczególnie jarzynowej, z tuńczykiem czy kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi
Zasmakuj KuchniPyszny, płaski nadziewany chlebek, który jest popularną przekąską w Turcji i z stamtąd też się wywodzi. Tradycyjnie jest on pieczony na dużej kracie, ale można ją z powodzeniem zastąpić zwykłą teflonową patelnią. Polecam, bo jest rewelacyjny w smaku! Klasycznym nadzieniem gozleme są tłuczone ziemniaki z kozim lub owczym serem. U mnie wersja zmieniona, ale myślę, że ta tradycyjna również pojawi
Passions hobbies lifeSurówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja. 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 biała cebula Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki
VioletoweKucharzeniepysznie i egzotycznie. Usmażone na chrupko mięso mielone, dodatek świeżych, chrupiących warzyw, odpowiednie sosy i dodatek skórki z limonki sprawiają, że danie jest naprawdę ciekawe. Można je podawać jako przekąskę (np w liściach cykorii) lub jako danie obiadowe - jak tutaj - z ryżem
Milion SmakówRóżyczki kalafiora smażone w panierce z bułki tartej i parmezanu. W środku idealnie miękkie, na zewnątrz chrupiące. Dobre dla dzieci i dla dorosłych. Mogą stanowić idealną przekąskę lub dodatek do dań. Najlepiej smakują z hummusem lub dipem majonezowym. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 małego kalafiora podzielonego na różyczki 3-4 łyżki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki mleka 1 czerstwa bułka
cool and mintymizerii). Wybieraj ciemne pieczywo, które daje poczucie sytości. Białe pieczywo jest szybko trawione. Przyzwyczaić się do jedzenia ciemnego pieczywa wcale nie jest trudno Zamiast słonych czy słodkich przekąsek podjadaj warzywa. Zacznij od tych, które lubisz. Ja zaczęłam od rzodkiewki i marchewki, które na stale goszczą w mojej diecie. Jedz śniadania. To porcja, która daje nam energię na cały dzień
Kuchnia BazyliiNajlepszą przekąską do piwa jest czeski hermelin, czyli marynowany w oleju i przyprawach serek pleśniowy typu camembert. Można go zjeść w każdej czeskiej knajpie, ale bardzo łatwo jest go zrobić w domu. Domowa wersją sałatkowa jest też zdrowsza, chrupiąca i bardziej sycącą. Idealna sałatka, kiedy bierze nas przeziębienie. Składniki na każdą porcję: połówka marynowanego camemberta (tutaj przepis) garść pestek słonecznika
Ugotowane pozamiatanechwili, gdy podejmiemy decyzję o jego pieczeniu, do czasu gdy możemy się już rozkoszować tym ciachem nie minie więcej niż pół godziny:D Takie ciacho będzie ciekawą dekoracją i przekąską na każdym stole podczas zabaw karnawałowych. składniki: gotowy płat ciasta francuskiego ok 2 łyżki nutelli ok 2 łyżki masła orzechowego ponadto: białko ew. cukier puder do posypania Płat ciasta rozciągnąć
6nieboszpinaku. Zwijaj w rulon. Każdy przekrój na pół. Jeśli ma być efektownie i równo, odetnij również brzegi roladki tak ,aby powstały "paczuszki". Każdą paczuszkę przewiąż szczypiorkiem. Podawaj schłodzone ,jako przekąska samodzielna lub z pieczywem,krakersami czy grissini. Udanego imprezowania! Smacznego świętowania
Z Kuchni Do KuchniŚwietnie zastępuje masło. Sama zawsze mam w domu puszkę ugotowanej ciecierzycy i słoik tahiny, aby w każdym momencie, w ekspresowo krótkim czasie, móc przygotować tę pyszną i zdrową przekąskę. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko amatorom zdrowej żywności i kuchni wegetariańskiej. SKŁADNIKI 1 puszka (400 g) ciecierzycy / odsączonej 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku
cool and mintyRolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów. Składniki : 400 gr sera żółtego 250 gr pieczarek 200 gr szynki 100 gr serka topionego (smakowego np. paprykowego) natka pietruszki łyżka masła sól pieprz Przygotowanie : Wszystko opisane w filmie
Mechanik w kuchniKarnawałowo sylwestrowe przekąski sprawdzają się przez cały rok na różnych imprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je podać na ciepło ale na zimno również są smaczne. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: chleb tostowy mozzarella tarta paróweczki z szynki Hańderek jajka sól, pieprz biały bułka tarta olej kokosowy
Ala piecze i gotujeprzepyszne danie ,przekąska,ciepła kolacja, jak również każdy inny posiłek! Dość proste do wykonania.Cieniutkie ciasto i masa ...pycha składniki Ciasto tutaj 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 mała cebula sól ,pieprz czarny do smaku 1 / 4 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie 100-150g koziego sera ,lub ricotty-może byc więcej 1 szklanka śmietany light 1 / 2 filiżanki sera parmezan Druga była
w mojej kuchniwielbicieli parówek, pizzy, ciepłych kolacji czy przekąsek to danie jest rewelacyjne! wspaniale smakuje, ładnie wygląda, proste w wykonaniu, sami spójrzcie i spróbujcie! Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka drożdży świeżych 2 łyżki letniego mleka łyżeczka cukru 4 łyżki oleju szklanka letniego mleka sól, przyprawy ulubione tak jak do pizzy - zależy czy się lubi - można bez 4 szt parówek 4 plastry
kgwjanczewo