przekąska - 23005 przepisów (strona:629/1534)

Lekka sałatka z serem pleśniowym i ziarnami 151

dodatkiem sera pleśniowego i tu wybór padł na na niebieski ser. Całość smaku uzupełniłam ziarnami, dodatek sezamu, pestek dyni, słonecznika oraz suszonej żurawiny jest świetnym połączeniem w tego typu przekąskach.  Lekka sałatka z serem pleśniowym i ziarnami  Składniki : 1 garść sałat - mix z rukolą 100 g sera pleśniowego blue  1 papryka czerwona 1/2 ogórka zielonego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chleb bez mąki Melvit 147

mnie ten chleb nie jest chlebem codziennym i na pewno nie jest chlebem do wszystkiego (trudno mi wyobrazić, żebym zajadała go np. z leczo czy zupą). Ale jako zdrowa przekąska na drugie śniadanie albo do pracy sprawdzi się doskonale. Mam też kilka innych pomysłów, jak można jeszcze inaczej wykorzystać tę mieszankę. Myślę, że byłaby idealna do tradycyjnego chleba wieloziarnistego albo

Obiad gotowy
Myszka Franciszka (z jajka) 141

wyjątkowi smakosze. I choć Dzień Dziecka za nami, warto nasze pociechy rozpieszczać daniami, które nie tylko pysznie smakują, ale też pięknie wyglądają. Niech to będą proste i smaczne przekąski, zdrowe słodycze, które w dodatku kuszą niebanalnym wyglądem i kolorami. Pozwólmy dzieciom pomóc sobie w kuchni. Te nieco starsze mogą same pokroić warzywa, młodsze chętnie ułożą ulubione składniki na kanapkach. Samochód

Obiad gotowy
Keks marcepanowy z bakaliami 134

przypadły na weekend. Cały ten zgiełk przygotowań minął, teraz można planować Sylwestra. Siedzę więc z herbatą i kawałkiem makowca (z niemiłosiernie dużą ilością maku:) i się zastanawiam nad przekąskami. Ciasto też jakieś będzie. Chodzi za mną tort makowy, wiec może się porwę na upieczenie. Ale dziś przychodzę do Was z keksem marcepanowym, który po kilku dniach leżakowania smakuje jeszcze lepiej

Obiad gotowy
Karnawałowe róże z krakowską suchą i serem 120

Karnawał sprzyja małym i większym biesiadom, a my często jesteśmy bardzo zabiegani więc chcemy przygotować coś na szybko, więc mam dla Was efektowne i bardzo smaczne przekąski. Karnawałowe róże robiłam już na słodko, a dzisiaj zapraszam do mojej kuchni na wersję wytrawną. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 25 dag sera żółtego, polecam ser o wyrazistym smaku np.wędzony lub zwykły

Apetyczna babeczka
Kabanosy w cieście francuskim z sezamem 148

rację, że lubicie szybko?, a nawet ekspresowo?, a więc ta przekąska jest dla Was, kilka minut i gotowe, a goście właśnie pukają do drzwi... Karnawałowo, wytrawnie do alkoholu i nie tylko.... Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 50 dag kabanosów wieprzowych z Polskiego Dwora od Hańderek - sezam - 1 jajko do posmarowania ciasta  1. Ciasto kroimy w cienkie plastry na szerokość

Apetyczna babeczka
Syryjskie placki z natki pietruszki 158

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Syryjskie placki z natki pietruszki nauczyłam się przygotowywać na warsztatach zorganizowanych w Muzeum Azji i Pacyfiku przez Muzeum, Wiktorię z …

My Blueberry Corner
Jajka faszerowane pastą z łososia 194

Opis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na przekąskę na wielu imprezach. Składniki: 5 jajek 100 g łososia wędzonego 2 łyżeczki masła 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z tortilli z łososiem 153

Długo mnie nie było, ale teraz postaram się nadrobić nieobecność :) Dziś chciałam polecić pyszne roladki z tortilli z łososiem. Bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska, a znika poprostu w mgnieniu oka. Składniki: 2 tortille 150g serka śmietankowego typu Philadelphia 200g wędzonego łososia w plastrach kilka liści sałaty lodowej Tortille smarujemy serkiem. Na serek nakładamy warstwę sałaty poszarpanej na kawałki

kuchnia doski
Sałatka z pomidorkami, papryką i dressingiem 161

dzień warto przygotować sobie kilka razy w tygodniu takie kolorowe pyszności, są nie tylko zdrowe, ale także jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa i innych warzyw są świetnym pomysłem na przekąskę w ciągu dnia czy na śniadanie. Miłego i smacznego dnia Wam życzę!:-) Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 150 g, w którym są: sałata strzępiasta, roszponka, czerwone radicchio (użyłam Fantasia Dell

Zasmakuj Kuchni
Paluchy dyniowo- serowe 253

rolujemy. 6. Paluchy wrzucamy na średnio rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor. 7. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Zimne oprószamy cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: dla niejadka , dynia , na szybko , pure , ser , smak dzieciństwa , soda , Tłusty Czwartek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Roladki z szynki ze szparagami w galarecie 277

Takie roladki stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach, ładnie się prezentują i w dodatku są proste do przygotowania i smaczne. Składniki: 5-6 plastrów szynki 1 słoik marynowanych szparagów 150 gram serka naturalnego 2 łyżeczki chrzanu tartego Fanex Sól, pieprz Galareta: 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalewamy niewielka ilością wody, pozostawiamy na kilka minut

Bajeczna Kuchnia
Pasta z czarnych oliwek 111

Pasta o bardzo wyrazistym smaku. Na kanapki lub mini przekąski na imprezę nadaje się znakomicie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 250 – 300 g Składniki: 90 g oliwek (33 sztuki) 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki pieprzu cayenne (papryki chilli) ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ½ łyżeczki soli

KuchniaWeDwoje.pl
Majonez domowy 178

Należy do grupy sosów zimnych. Majonez spełnia się nie tylko w sałatkach, szczególnie jarzynowej, z tuńczykiem czy kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi

Zasmakuj Kuchni
Gozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą 178

Pyszny, płaski nadziewany chlebek, który jest popularną przekąską w Turcji i z stamtąd też się wywodzi. Tradycyjnie jest on pieczony na dużej kracie, ale można ją z powodzeniem zastąpić zwykłą teflonową patelnią. Polecam, bo jest rewelacyjny w smaku! Klasycznym nadzieniem gozleme są tłuczone ziemniaki z kozim lub owczym serem. U mnie wersja zmieniona, ale myślę, że ta tradycyjna również pojawi

Passions hobbies life