przypadło do gustu, że za punkt honoru postawiłam sobie odtworzenie tego dania w warunkach domowych. Efekt, jaki udało mi się uzyskać był równie dobry i dlatego rybna przekąska na stałe wpisała się w moje imprezowe menu. Składniki: 200 g wędzonego łososia (w plastrach) 150 g serka śmietankowego (Almette, Philadelphia lub inny tego typu) 2 łyżki soku z cytryny pęczek szczypiorku
zadanie-gotowaniePaluchy są bardzo mięciutkie, zioła prowansalskie nadają im wspaniałego smaku i aromatu. Stanowią doskonałą przekąskę, możemy je rónież zabrać do pracy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej na pizzę włoską Młyny Stoisław 1,5 szklanki letniej wody 4 łyżki oleju 40 gram świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 łyżki ziół prowansalskich Dodatkowo: 200 gram sera żółtego
Bajeczna Kuchniasame imprezy na koniec roku… Andrzejki, Barbórka ( przynajmniej na Śląsku ją obchodzimy ponieważ Barbara jest patronką górników ) i Sylwester. Tak pomyślałam, że może niektórzy będą szukać inspiracji na przekąski. Proponuję wam pikantne koreczki. Tanie, szybkie i efektowne! Na ostatniej imprezie u mnie zeszły w tempie ekspresowym. SKŁADNIKI : ( na około 20 koreczków ) boczek – 20 dkg słoiczek papryczek jalapeno – 10 sztuk
kuchniabellissima.wordpress.comsłyszałam, a szkoda, bo oferta jest bardzo zachęcająca. Amisa to brytyjska marka zajmująca się produkcją żywności organicznej i bezglutenowej. W ich asortymencie znajdziesz bogaty wybór produktów śniadaniowych, pożywne przekąski czy gotowe mieszanki do wypieków. Marka zapewnia klientom pożywną, zdrową i ekologiczną żywność, dbając jednocześnie o ich szczególne potrzeby żywieniowa. Mowa tu między innymi o glutenie, którego nie znajdziesz
Zdrowie na języku :Pserwuje? Ziemniaczne róże ! Bardzo ciekawa propozycja podania zwykłych ziemniaków. Chrupiące różyczki oczarują każdego, bo tak podanych ziemniaków nic nie przebije. Samo przygotowanie jest dziecinne proste. By przygotować tą czarującą przekąskę potrzebujesz dwóch składników: ziemniaków i plastrów wędzonego boczku lub bekonu. Do dzieła! Składniki: ziemniaki surowy wędzony boczek w plastrach olej sól, pieprz Przygotowanie: ziemniaki pokroić na mandolinie w cienkie plasterki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!napiszcie jakim deserem poczęstowalibyście mnie gdybym wpadła do Was z wizytą w Mikołajki. Zresztą, nie musi to być deser - może być coś dobrego do picia, zupa, danie obiadowe, przekąska, co tylko chcecie. Zaznaczę, że lubię prawie wszystko, może oprócz rukoli i lodów miętowych. Nie jestem uczulona na żadne składniki spożywcze a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo póki
Smaczna Pyzaowsianka zapiekana w jabłkach) - drugie śniadania (smoothie jagodowo-miętowe, chlebek bananowy) - obiady (placuszki serowo-dyniowe, razowe pierogi z jagodami) - podwieczorki (brownie z orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy na słodko, jaglane trufelki z suszonymi owocami, batoniki musli) - kolacje ( racuszki z cukinią na słodko czy gryczane naleśniki z musem malinowym). Każdy dietetyczny przepis ma podany czas i trudość
Moje Kuchenne RewelacjeFasola, zaraz po soi i grochu, najlepszym źródłem białka, ma go więcej niż mięso. Dodatkowo zawiera witaminy z grupy B, a szczególnie
MenmagazineSałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem oraz dodatkiem pestek dyni to pożywna propozycja lunchu do pracy czy też przekąski na spotkania ze znajomymi. Ze względu na to, że brokuły, jajka i makaron należy ugotować, zajmie ona trochę więcej czasu na przygotowanie, ale jest warta swojego czasu Podaję ją z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Zobaczcie też: Sałatka
Kuchnia BazyliiJest to błyskawiczna przekąska na gorąco, smaczna i zdrowa. Można ją przygotować gdy goście pukają do drzwi. Idealna na kolację, a gdy nie chce Ci się robić sosu, to sama żurawina wystarczy w zupełności. Składniki na 4 porcje: • 2 okrągłe sery typu camembert • po kilka orzechów: włoskie, pistacje, nerkowce
To co kochamOstry, kremowy smak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako danie Kuchni Zachodniej. Składniki na 4 porcje: • ser Gorgonzola Cremoso 200 g • 4 kromki bagietki korzennej przekrojonej wzdłuż • 4 łyżeczki płynnego miodu • 4 łyżeczki sosu balsamicznego • 4 łyżeczko oliwy
To co kochamPyszne truskawkowe tosty na niedzielne śniadanie, które mogą śmiało konkurować z deserem lub słodką przekąską. Cieszą podniebienie smakiem i oczy wyglądem. Samo przygotowanie to 5 minut pracy. Składniki na 8 kanapek: • 4 tosty pszenne • 4 łyżki serka białego kanapkowego • 8 truskawek • 8 łyżeczek miodu, u mnie gryczany Wykonanie: • Pieczywo tostowe opiec w tosterze
To co kochamSmażone serniczki mogą być słodką alteranatywą na lekki obiad w gorący dzień lub przekąską na podwieczorek. Dodatek musu trukawkowego powoduje, że danie jest orzeźwiające. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 5 jajek • 8 łyżek mąki • 1 cukier waniliowy • szczypta soli • 1 łyżka octu • olej do smażenia Mus truskawkowy • 300 g truskawek • 1 mały jogurt naturalny
To co kochamglazurze z miodu i soku pomarańczowego. Słodkie i kwaśne równocześnie. Zachwycają i zaskakują smakiem. Idealny dodatek do mięsnego obiadu lub jako warzywna przekąska. Składniki: • kilkanście młodych marchewek • sól, szczypta cukru do gotowania • 1 szklanka soku z pomarańczy • 3 łyżki cukru • 1 łyżka miodu • szczypta papryki ostrej Wykonanie
To co kochampiekę bezę. Tym razem upiekłam batony musli. Nie są może bardzo dietetyczne ale na pewno zdrowsze od gotowych ze sklepu. Batony musli to prawie zdrowa przekąska wg pomysłu Koronowianki z portalu Przyślij Przepis. Składniki: • 8 białek • 1 opakowanie musli egzotycznego 425 g • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki wiórek kokosowych • 1 szklanka cukru
To co kocham