przekąska - 23005 przepisów (strona:478/1534)

QUINOA Z RODZYNKAMI I WINOGRONAMI 143

Quinoa, rodzynki i winogrona z dodatkiem świeżej mięty to oryginalne połączenie smakowe, które może stanowić ciekawą, zdrową i smaczną przekąskę lub deser- wedle uznania. Zachęcam do spróbowania! Przygotowanie: 15 min Gotowanie: 15 min Chłodzenie : 1 godz. Dla 4-6 osób ● 130 g komosy ryżowej (quinoa) ● 60 g rodzynek ● 200 g czerwonych lub czarnych winogron ● 2 gałązki mięty

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Warzywne klopsiki 106

dzisiaj mam dla was danie z serii tych, wrzuć wszystko do jednego garnka i zobacz co ci wyjdzie ;) Małe warzywne kuleczki mogą posłużyć za idealna przekąskę na imprezę, albo jako dodatek do obiadu dla naszych dzieci na przykład. Troszkę roboty jest, ale warto spróbować bo są pyszne!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warzywne klopsiki składniki 2 duże ziemniaki 1 cukinia

Delusional Trine
Energetyczny koktajl z guaraną 163

smaczną propozycję na wykorzystanie guarany. Ten koktajl może stać się świetną alternatywą dla kawy. Jest lekki, niskokaloryczny, nie zawiera cukru i produktów odzwierzęcych - dobrze sprawdzi się jako przekąska między posiłkami lub dodatek do nich. Figi i cynamon sprawiają, że stanowi prawdziwie jesienny napój. Musicie spróbować! Składniki: 2 banany 3 świeże figi szklanka mleka migdałowego 2 łyżeczki guarany  cynamon słodzidło

Kuchnia Ellie
Crostini z figami, serem pleśniowym i miodem / Fig crostinis with blue cheese and honey 201

Dziś przedstawiam absolutnie przepyszne crostini z pieczonymi figami, serem pleśniowym i na koniec skropione miodem. Doskonała przekąska na przyjęcia, chociaż ja robię je też tylko dla siebie na zwykłych tostach (jak na zdjęciu), gdyż są zwyczajnie boskie! Bardzo łatwe w przygotowaniu i gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Crostini z figami, serem pleśniowym

karmelowy
Jogurtowe racuchy z jabłkami 197

patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) Artykuł Jogurtowe racuchy z jabłkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Bułeczki czosnkowo-serowe 4708

Przepis na te bułeczki wypatrzyłam na blogu Gotuj z prezesem. Przyznam, że pomysł wydał mi się ciekawy i wart wypróbowania. Sama nie wpadłabym na to, by

Smaki Na Talerzu
Kotleciki z czerwonej soczewicy 113

Kotleciki z czerwonej soczewicy to bardzo wszechstronne danie. Kotlety z soczewicy mogą stanowić przekąskę, część głównego dania, świetnie sprawdzą się jako wkład do wegańskich burgerów, są także idealne do spakowania do lunchboxu. Kotleciki z soczewicy doprawione kolendrą i przyprawą garam masala są niezwykle aromatyczne, dzięki temu z pewnością każdemu przypadną do gustu. Soczewica jest bardzo zdrowa i sycąca, dlatego też

Codzienne Gotowanie
Grzyby po grecku na zimę HIT !!! 798

książce Grzyby Dania i Przetwory. Czegoś lepszego z udziałem grzybów w życiu nie jadłam...Grzybki po grecku królują w moim domu na każdej domówce 😊 Moim zdaniem są idealną przekąską do alkoholi. Zapraszam wszystkich miłośników leśnych skarbów.  Składniki: borowiki szlachetne lub grzyby mieszane 3 kg, cebula 1,5 kg, marchew 75 dag, ketchup 1 duży, koncentrat pomidorowy 1 słoik, sól

kulinarne odsłony pati
SAŁATKA MAKARONOWA Z TUŃCZYKOWYMI KULAMI 117

tylko zdrowe i smaczne ale też szybkie w przygotowaniu. Możemy dodać ulubione warzywa aby powstało coś wyjątkowego. Ta sałatka idealnie sprawdzi się podczas spotkań w gronie najbliższych lub jako przekąska do pracy. Sałatka jest przygotowana z pełnoziarnistego makaronu Arc Pol , roszponki, kukurydzy i kul twarogowych z dodatkiem tuńczyka i pestek słonecznika. Makaron pełnoziarnisty jest zdrowszy niż jasny. Nada się więc

Kuchnia w oparach
Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem 182

formie wytrawnej, to zdecydowanie Wam je polecam. Sprawdzą się doskonale w formie obiadu, jak i na przyjęciach. Można np. pociąć je na mniejsze kawałki i zrobić z nich szybkie przekąski (mini kanapeczki) itd. Doskonale smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych sosów czy ketchupu. Pamiętajcie, aby dodać wyraziste w smaku składniki (u mnie kabanosy kabanosów piri piri )  lub dobrze

Słodkie okruszki
Jajko sadzone 196

Jajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 171

POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 120

Owsiane ciasteczka z malinami i czekoladą to zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą na bawialnię. Rozeszły się jak świeże bułeczki. Dzieci je polubiły, dorośli również. Szybkie, bezproblemowe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe… Koniecznie do zrobienia na Waszej liście.   Składniki na 13 sztuk: 100 g płatków owsianych

Made By Mom And Son
Sałatka z kuskusem i cukinią 135

sobie jednak sałatki. Można je podawać i na zimno i na ciepło. Wraz z różnymi dodatkami, mięsnymi lub wegetariańskimi, będą idealnymi propozycjami na lunch, kolację, czy po prostu zdrową przekąskę w ciągu dnia. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę, do przygotowania której użyłam pszennej kaszy, czyli kuskusu. Jednym ze składników jest cukinia, ja wykorzystałam okrągłą małą cukinię, jeśli

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z migdałowym pesto, pomidorami i mozzarellą 134

Makaron z aromatycznym, zielonym pesto, z mielonymi migdałami. Idealny na przekąskę w ciągu dnia oraz lekki obiad. Składniki: 100 ml oliwy z oliwek 1 duża doniczka bazylii 50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu ) 2 duże ząbki czosnku sól pieprz ---------------------------- 200 g makaronu farfalle (kokardki) 1 kulka mozzarelli 300 g małych pomidorków Wykonanie Wykonanie pesto: Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania