Obiad na niedzielę: Pieczone udka w panierce z migdałów

Obiad na niedzielę: Pieczone udka w panierce z migdałów

Obiad na niedzielę: Pieczone udka w panierce z migdałów

Mega prosty przepis na super chrupiące udka z kurczaka. Na dodatek bez tłuszczu, bez smażenia i bez kalorycznej panierki. Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia : 40 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji : 2 Długo zastanawialiśmy się jaka jest tajemnica chrupiącej panierki kurczaków sprzedawanych w fast foodach i zawsze wychodziło na to, że do osiągnięcia takiego efektu trzeba jakichś kombinacji z podwójnym panierowaniem i smażeniem w głębokim tłuszczu. Fu! W końcu znaleźliśmy patent jak uniknąć jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, udka , pieczone udka, obiad, kurczak, fast food, ziemniaki, przekąski, przekąska, udka z kurczaka, kurczak pieczony, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, szybkie przekąski, szybki obiad, obiad na szybko, pieczone ziemniaki z czosnkiem, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.