przekąska - 23005 przepisów (strona:477/1534)

RISSO PROTEINOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 89

Idealna  przekąska po treningu Składniki: - odżywka białkowa (15 g) - ryż basmati (60 g) - jabłko (100 g) - cynamon – 1 łyżeczka Wykonanie: Ryż ugotować, jeszcze ciepły wymieszać z jabłkiem pokrojonym w kosteczkę, odżywką białkową i cynamonem. 308 Kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
BATONIKI PROTEINOWO-OWSIANE Z RODZYNKAMI 92

Wspaniale sprawdzają się jako przekąska podczas całodziennych aktywności (wędrówki piesze, długo dystansowe wyprawy rowerowe. Sycą na długo czas i przede wszystkim są mega odżywcze. Szybki czas przygotowania. Dosłownie moment przygotowania i można wstawiać do piekarnika.  Składniki: - płatki owsiane górskie (200 g) - odżywka białkowa – (110 g) - rodzynki (120 g) - 1-2 szklanek wody - cynamon 1 łyżka - proszek do pieczenia

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
BATONY OWSIANE ZE SŁONECZNIKIEM 99

Świetna opcja dla zapracowanych, szybko się robi, syci na długo. Taki batonik idealnie nadaje się jako przekąska między posiłkami. Składniki: (20 porcji) - płatki owsiane górskie (300 g) - słonecznik, nasiona (300 g) - miód pszczeli (150 g) - woda (600 ml) - cynamon 1 łyżka Wykonanie: Płatki owsiane wymieszać ze słonecznikiem, cynamonem i miodem. Zalać gorącą wodą (600 ml), wymieszać, odczekać około

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
SZYBKIE CIASTECZKA WYSOKOBIAŁKOWE (ŻYTNIE) 98

zawartość pożądanych składników odżywczych. Jedząc płatki żytnie działamy profilaktycznie.  Płatki żytnie mogą stać się podstawą pożywnego i zdrowego śniadania, ale również możemy wykorzystywać je to przygotowywanie wszelakich przekąsek między posiłkami. P łatki żytnie zawierają dużo błonnika , który usprawnia perystaltykę jelit. S ą też źródłem wielu minerałów, takich jak: żelazo, magnez, potas, wapń

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
BEZGLUTENOWE CIASTO Z GRUSZKAMI 102

Ciasto idealnie nadaje się jako dodatk do herbaty/ kawy.  Świetnie sprawdzi się jako przekąska do pracy/ szkoły. 1 porcja zawiera: 163 kcal (B:4g W:32g T:2g).  Smak delikatny, lekko słodki. Starałam się aby ciasto było jak najmniej kaloryczne dlatego jest ubogie w składniki. Jeśli nie zważasz na kalorie, preferujesz bardziej słodsze desery to możesz urozmaicić

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 86

dnia z masy formować podłużne krokieciki mniej więcej długości 3 cm, obtaczać kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na bardzo gorącym oleju do zrumienienia. Podawać jako przekąskę np. do piwa. Wersja dla tradycjonalistów Na patelni rozgrzewamy oliwę, dajemy masło i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy mąkę i cały czas mieszając, smażymy około 1 minuty, mąka nie powinna

Cztery Fajery
Pasztet warzywny z cukinii i ciecierzycy 115

dodatkowi mnóstwa przypraw wyszedł bardzo aromatyczny. Ja tego typu pasztet wykorzystuję na wiele sposobów. Może to być klasycznie dodatek na kanapkę, pożywny składnik sałatki, czy po prostu zdrowa wytrawna przekąska.  Na blogu znajdziecie także inny przepis na  pasztet warzywny z kaszy jaglanej . PASZTET WARZYWNY Z CUKINII I CIECIERZYCY Czas przygotowania 50-60 minut 250 g ugotowanej ciecierzycy

HealthyCreations
Makaron z klopsikami w sosie pieczarkowo-porowym 1645

OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Makaron z klopsikami w sosie pieczarkowo-porowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
RAJSKIE CIASTKA ZE SŁONECZNIKIEM 147

Ciastka słonecznikowe, jedne z pyszniejszych jakie jadłam, zwane również rajskimi. Cienkie ciasto na którym rozlana jest masa karmelowo- słonecznikowa. Ciasteczka są świetną słodką przekąską. Polecam. Do ciasteczek użyłam zdrowego słonecznika bio od  Polskie młyny CIASTO :   300 g maki pszennej 200 g masła 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowane pieczarki 142

Przepis na faszerowane pieczarki znalazłam w starym zeszycie z różnymi przepisami. Grzyby tak przygotowane są doskonałą przekąska na domową imprezę. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Owoce pod FIT kruszonką 217

kruszonką, bez białej mąki, zbóż, masła, w ogóle bez produktów pochodzenia zwierzęcego. Deser lub też śniadanie idealne dla wszystkich tych, którzy dbają o linię. Zdrowa i fit przekąska poleca się na na niejedno popołudnie. SKŁADNIKI: - 3 gruszki - 10 małych śliwek - olej kokosowy do wysmarowania formy na kruszonkę: - 3 miarki (łyżki) mąki kokosowej - 4 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym

SMYKWKUCHNI
Owsiane ciasteczka z kakao, bez jajek i masła (Biscotti ai fiocchi d'avena con cacao, senza uova e burro) 144

jedne z naszych ulubionych ciastek. Mocno kakaowe, niezbyt słodkie,  bardzo pożywne,  bez dodatku jajka i masła. Ciasteczka s ą  idealnym pomysłem na zdrow ą  przekąską do pracy lub do szkoły . Smacznego :) **** Oggi vorrei condividere con Voi  la  ricetta  de i nostri biscotti preferiti, non troppo dolci, molto nutrienti, senza l'aggiunta

La grande e la piccola cuoca
SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 107

pracę układu krwionośnego, pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a suszone figi są skarbnicą wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pomidory pod pierzynką 181

Pomidory pod pierzynką są bardzo proste w przygotowaniu. Doskonale sprawdzą się jako przekąska lub jako dodatek do grilla, kanapek czy obiadu. Sos najlepiej schłodzić wcześniej w lodówce i tuż przed podaniem polać pomidory. Do posypania można użyć natki pietruszki lub koperku, może być także bazylia. składniki: 4-5 pomidorów 7 kopiastych łyżek gęstej śmietany lub jogurtu 3 kopiaste łyżki majonezu

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania