Placki z cukinii czy może placki cukiniowe bo z ziemniaków to placki ziemniaczane. Pierwszy raz je robiłem i od razu podbiły gusta u mnie w domu
Mechanik w kuchnidodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany - mieszamy Jest to danie proste. A podany schab z pieczarkami w cudowny sposób "rozmnoży się " i pozwoli nam podjąć nawet niespodziewanych gości :) Jeśli dołożymy do tego ulubioną surówkę lub tak jak u mnie brokuły to mamy fajny, szybki obiad
Proste Potrawyciągle niewiele osób sprawdza na opakowaniu te kilka cyferek, ale przez to narażają się na kupno czegoś, co bardzo szybko będzie przeterminowane, a stąd droga do kosza już jest prosta. Co zrobić z produktami czy daniami, których mamy nadmiar lub mają krótki termin? Ryby Smażone ryby można zamrozić owijając je szczelnie folią spożywczą lub pakując do woreczków strunowych. Pamiętajmy(...)mamy ciepły, chrupiący i pachnący. Pieczenie mięsne Standardowo - folia i do zamrażarki. Można jeszcze przygotować sos chrzanowy lub musztardowy i udusić w nim mięso. Kolejnego dnia mamy pyszny obiad. Ciasto Większość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest dodatek do popołudniowej kawy. Jakie ciasta mrożę? Serniki, ciasta drożdżowe, ciasta przekładane kremem
Codzienna kuchnia niecodziennaCzasem po prostu nie chce się codziennie gotować. Na szczęście leniwi ludzie słyną z tego, że potrafią skutecznie ułatwić sobie życie. A gdyby tak raz poświęcić
Proste-przepisy.plPrzedstawiam Wam, mój sposób na brukselkę ;) znów zdecydowałam się na wersję pieczoną, z wierzchu zrobiła się skorupka, natomiast pod spodem wytworzył się gesty sos
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDo obiadku zamiast surówki podaję często groszek z marchewką. Baaaardzo go lubię :-) Czasem też jem groszek z marchewką nie w porze obiadowej, ale tak po prostu
Anielska Kuchnia AniNie ma osoby, która nie zna tego włoskiego dania.Pizza, rozpowszechniona praktycznie na całym świecie, jest również niezwykle popularna w Polsce i wzbogaca menu niejednego domu.
Słodka Stronaczasami takie danie, które niby proste, ale smakują wyjątkowo, bo ktoś przygotował nam je od serca. U nas gotuję głównie ja – kuchnia to moje królestwo, dlatego że bardzo lubię spędzać tam czas, kombinować i tworzyć coś z niczego, odkrywać nowe nieznane dotąd połączenia. Jednak są takie dni, kiedy nie mam czasu albo chęci na gotowanie, wtedy do kuchni wkracza(...)Najczęściej gotuje wtedy, kiedy ja znikam na całe dnie, więc kiedy wracam zostaję zaskakiwana pysznym obiadem. Paskuda – nigdy nie chce się zdradzić, co zamierza zrobić, choć może to lepiej, gdyż mam wtedy niespodziankę. Tym razem, więc publikuję Wam przepis jego autorstwa, a mianowicie kurczaka curry w doborowym towarzystwie ananasa i papryki. Boskie połączenie, choćby dlatego, że curry to moja
Fabryka pomysłówtemu pojechalam wraz z przyjaciolkami do Pragi postanowlysmy, ze nasz pierwszy obiad w tym miejscu bedzie typowo czeski. Znalazlysmy dosc szybko bardzo fajna knajpke. Juz od progu urzekl nas jej klimat, byla pelna uroku. Do tego pekala w szwach. Zdobycie wolnego stolika wcale nie bylo takie proste, ale w koncu i to nam sie udalo. Gdy juz pelne zadowolenia siedzialysmy
Przysmaki KarolkiKochani , dzisiaj proponuje krupnik. Przepyszna i pożywna zupa, na jesienne i zimowe dni. Jako zupa jest nieziemska :) ale pamiętam że jako dziecko nie lubiłam jej
Smaki Edytyudana surówka, jest orzeźwiająca, i lekka mimo dodatku majonezu. Ta surówka stanowiła dodatek do obiadu, gdzie podałam ją do warzywnego gulaszu z drożdżowymi pyzami (na samym dole zdjęcie tego obiadu), danie może niezbyt fotogeniczne, ale wszystko razem idealnie się komponowało. Składniki na 6 porcji: 5-6 kalarepek (około 1 kg) 50 g suszonej żurawiny lub rodzynek pół łyżeczki pieprzu(...)namocz w ciepłej wodzie przez chwilkę. Kalarepę obierz delikatnie ze skórki na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z odsączoną z nadmiaru wody żurawiną, dodaj majonez i pieprz. Gotowe. /banalnie proste, a gwarantuję Wam, że będzie smakować każdemu. Artykuł Surówka z kalarepy i żurawiny pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfartykuły pierwszej potrzeby, artykuły drugiej potrzeby, acz przydatne, artykuły trzeciej potrzeby, jak zrobić zakupy) jak robić zakupy? co warto mieć w lodówce i szafkach ? w spiżarce ? na śniadanie na obiad na słodko Podsumowując: Jak wzięłam książkę do ręki, to nie mogłam oderwać od niej wzroku. Jest tak pięknie wydana, tak kolorowo i apetycznie. Od samego przeglądania człowiek robi się głodny
kruche babeczkiszpinak sam w sobie jest nijaki i na początku nie wiedziałem jak go doprawiać aby był smaczny. Teraz wiem że wystarczy sól, pieprz i czosnek. Przepis błyskawiczny i bardzo prosty. Podajemy go z ryżem lub makaronem, kompozycja dowolna. Tak więc lecimy: Składniki: 500g kurczaka 200g świeżego szpinaku 330ml śmietany 18% 5 ząbków czosnku sól , pieprz Kurę kroimy w drobna kosteczkę(...)się skurczy. Następnie zalewamy śmietana dodajemy przetarty czosnek sól, pieprz i chwilkę dusimy. I tyle danie gotowe. W międzyczasie można ugotować ryż/makaron i w 15 min mamy pyszny obiad. Smacznie i szybko. Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie KalorycznieRześka, orzeźwiająca, bardzo prosta w przygotowaniu, ale jakże smaczna! Moim ulubionym warzywnym dodatkiem obiadowym jest surówka zwana "śmieciówką" . Wrzucam do niej wszystko co mi tylko w rękę wpadnie podczas przeglądania lodówki. Papryka w dwóch kolorach - nadaje się! Pomidor i cebula - obecne! Trochę kukurydzy wytrząśniętej z puszki - jest! A do tego dwie porządne garście Mixu Sałat z Rukolą FreshLine od Avit(...)się miesza surówkę błyskawiczną! Robi się ją raz dwa, najlepiej jeszcze w trakcie gotowania obiadu, tak by miała czas odpowiednio się "przegryźć" ze wszystkimi składnikami, podczas gdy kotlety dosmażają się na patelni. Idealny dodatek do klasycznego schabowego czy pieczonego mięsa :) Składniki na 1 dużą miskę surówki: 1/2 papryki zielonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej 1 pomidor - duży; obrany ze skórki
Grunt to przepis!