przeciwieństwie do tych kupnych nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku, barwników itp. więc nie tylko są smaczniejsze, ale przede wszystkim zdrowsze. Poza tym są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Keto krakersy serowe można przyrządzić w wielu wariantach smakowych dodając ulubione przyprawy i zioła uzyskując paprykowe, czosnkowe, cebulowe, ziołowe lub po prostu zwykłe solone. Smakują zarówno dużym(...)żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o średnich oczkach lub użyć robota kuchennego z odpowiednia tarczą. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie aż powstanie elastyczna masa, z której można uformować kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie lub zbyt suche należy dodać wody lub mąki, ponieważ mąka kokosowa w zależności od producenta ma inne makro oraz konsystencję i różnie chłonie płyny. Blachę wyłożyć papierem
Ola la LCHFminuty gotowania! Zacznij korzystać ze słoików, a szybko się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz kolacji. W Wielkiej księdze dań w słoiku znajdziesz proste receptury nie tylko na smaczne dania(...)przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do KuchniPyszna kolejna „ Zdrowa Środa ” w Małej Cukierence :). Zapraszam na tarte kokosową z chia bez cukru, bez glutenu, wegańską. Smaczna, bardzo kokosowa, sycąca i prosta w
Mała Cukierenkawyjątkowe okazje; kilka, które się nie sprawdziły i tylko łypię na nie spod oka, zdejmując z wieszaka jednak coś innego. Na ostatnich zakupach hurtem kupiłam trzy sztuki; jedną, prostą i lekką, noszę ostatnio ciągle. Wiosna bowiem postanowiła pokazać, co potrafi, i jeden upalny dzień goni kolejny. Bosko! Poważnie rozważamy możliwość wybrania się na plażę. A uwierzcie - obcokrajowcom(...)naprawdę sycąca. To taka familijna porcja; idealna na deser po rodzinnym, czerwcowym grillowaniu. Tarta z rabarbarem, poziomkami i bezą włoską Składniki: (na formę do tarty o średnicy 31 cm) ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko nadzienie: 500 g rabarbaru 350 g poziomek 50 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNiektórym gotowe kotlety sojowe kojarzą się z nudną, bezsmakową tekturą. Choć to nie jest najzdrowsza opcja bardzo często mam w zapasie opakowanie takich kotletów. Ich przygotowanie jest proste i szybkie. Kotlety sojowe nie muszą być nudne, kluczem do sukcesu jest ich właściwe przyrządzenie. Dziś przygotowałam dla Was 4 pomysły na kotlety sojowe. Ryż z sosem słodko-kwaśnym(...)rozgrzanej patelni z olejem podsmaż kotlety. Przygotuj sos pieczeniowy wg instrukcji na opakowaniu i dodaj do kotletów. Gotowy sos z kotletami podawaj z makaronem. Kotlety sojowe w cieście kokosowym Składniki (na 4 porcje): opakowanie kotletów sojowych bulion lub woda z dodatkiem przyprawy typu warzywko olej do smażenia 1,5 szkl mąki 1 szkl mleka roślinnego 1,5 łyżki sosu
wegujemyWiedziałam, że jedząc tą prostą, ale pyszną domową szarlotkę przeniosę się o ładnych parę dekad wstecz, do czasów mojego dzieciństwa, kiedy nie każdy niedzielny obiad był wieńczony ciastem, czasem musiał wystarczyć budyń albo kisiel. Jak żywe wracają wspomnienia domowej szarlotki mojej Babci, której nie ma z nami już paredziesiąt lat. Z perspektywy dorosłej osoby, dziekuję losowi, że dane(...)ciastem. Właściwie, to robiłam ją na dwie tury: wieczorem przygotowałam kruche ciasto, wstawiłam do zamrażalnika i uprażyłam jabłka. Rano wystarczyło zetrzeć ciasto na tarce, położyć jabłka i upiec. Po obiedzie delektowaliśmy się delikatną i jeszcze ciepłą szarlotką. Nie dało się poprzestać na jednym kawałku. Szarlotka z prażonymi jabłkami Składniki na tortownicę 23 cm: Kruche ciasto: 150g
Mia Cucina SofietaI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kwas chlebowy jest uznawany w Rosji, na Litwie, Ukrainie i Białorusi za napój narodowy. Od kilku lat staje się coraz bardziej popularny także w innych krajach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOpis Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną: Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną to smaczne i szybkie danie które wykonasz nawet w 15 minut! Ta zielona roślina,przyrządzona w odpowiedni sposób jest rajem dla naszych kubków smakowych, zwłaszcza w towarzystwie aromatycznych przypraw. Szpinak bez wątpienia zasługuje na szczególne miejsce na rodzinnym stole zwłaszcza biorąc pod uwagę jego cenne właściwości zdrowotne(...)zestresowane, ponieważ ten jest bogaty w magnez. Zaś magnez jest niezwykle cennym pierwiastkiem, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, podwyższa odporność na Przygotowanie naleśników ze szpinakiem jest bajecznie proste. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wystarczy jedynie zmysł dobrego smaku i odrobina dobrych chęci. Składniki są powszechnie dostępne w sklepach, a danie niskobudżetowe. Nic nie stoi na przeszkodzie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pysznym i prostym deserem. Dlaczego pieczony? Otóż w ten sposób zrobimy go bez dodatku mąki – zetnie
Poezja smakuŚwięta, święta i po świętach... Jak zwykle przeleciały jak jeden dzień, niestety. W tym roku pierwsze dwa dni spędziliśmy rodzinnie, siedzenie, jedzenie, siedzenie, jedzenie, goście, inni
TrufelkowoTort dla mojej Siostrzenicy, która na początku stycznia obchodziła swoje 2gie urodziny - zbieżność jej urodzin z urodzinami bloga - przypadkowa ;) Tort jest prosty w wykonaniu. Lekko wilgotny, puszysty i mało słodki. Polecam. Wyjdzie każdemu. Kolor tortu zależy od Waszego gustu. Może być również biały - bez barwników. Jako, że w tym roku miał być różowy - taki zrobiłam. Solenizantce się podobał i smakował(...)wodzie. Lekko przestudzić. Wrzucić (pokrojone na połówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać
CookYourselfMakaron chow mein z kurczakiem to nasza azjatycka propozycja na pyszny obiad. Makaron jest bardzo prosty w przygotowaniu ale ma oryginalny smak dzięki połączeniu odpowiednich przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Po raz kolejny wybrano mnie na ambasadora Restaurant Week Polska i nie mogłabym być bardziej wdzięczna za ten zaszczyt! Ogromne dziękuję organizatorom za zaufanie i tę
Cooking Monsterrozkładam tło, statyw i akcesoria Zanim dotknę się do jedzenia, mój mini plan zdjęciowy musi już na mnie czekać. Wszyscy znani fotografowie kulinarni powtarzają, że trzeba sfotografować potrawę bardzo szybko, zaraz po jej przygotowaniu. Inaczej straci ona świeżość i na zdjęciach będzie to od razu widoczne. Staram się trzymać tej zasady, szczególnie w przypadku potraw takich jak sałatki. Rozkładam więc(...)sałatkę sosem i spryskuję mgiełką wody, aby wyglądała bardziej świeżo. Oczywiście nie wszystkie dania przygotowuję w dniu robienia zdjęć. Byłoby to niemożliwie ze względów logistycznych i nie zawsze koniecznie. Ciasta, placki, pasty kanapkowe, gulasze będą dobrze wyglądać także dzień po ugotowaniu. Bardzo często potrawę gotuję dzień wcześniej, żeby mój Mąż mógł wziąć ją ze sobą do pracy. Robię zdjęcia (wreszcie
Chilli Czosnek i Oliwabitwy pod Wiedniem. W ten sposób dotarł do nas sernik zwany wiedeńskim, który szybko zyskał sobie uznanie: zwłaszcza wśród Krakowiaków, którzy nieco go zmodyfikowali zdobiąc go „kraciastą” polewą. Taki sernik jest czasami nazywany krakowskim.” Cechą charakterystyczną sernika wiedeńskiego jest to, że nie pieczemy go na cieście. Moja wersja sernika wiedeńskiego bezglutenowego została zainspirowana przez Dorotę , komentarze z jej bloga oraz(...)dodatkiem bakalii, ale – niekoniecznie. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy polewą czekoladową. Najlepszy smak, moim zdaniem, sernik uzyskuje w połączeniu ekstraktu waniliowego i esencji migdałowej. Przepis jest naprawdę bardzo prosty w wykonaniu, wystarczy trzymać się kilku zasad: - twaróg musi być naprawdę dobry i zmielony trzykrotnie (nie odpuszczajmy sobie po drugim razie) ;) - wszystkie składniki muszą być o temperaturze pokojowej - nie dodajemy
mojewypiekiinietylkoKiedy zioła mogą być niebezpieczne? Niemal zawsze, jeśli stosujemy je nieświadomie. Autorką poniższego artykułu jest Agata, autorka bloga Wegedroga absolwentka studiów podyplomowych na Uniwersytecie Rolniczym
Cztery FajeryGulasz z karkówki Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu gulasz wieprzowy. No i oczywiście pyszny. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluseczkami, makaronem albo ryżem, a nawet jako dodatek do placków ziemniaczanych. W każdej postaci będzie smakował wyśmienicie. Polecam! Składniki: 0,5 kg karkówki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe 3 kulki pieprzu 4 kulki ziela angielskiego(...)Surówka z kapusty pekińskiej *** *** Gnocchi *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gulasz wieprzowy z karkówki pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytembożonarodzeniowych. Każdy z nich pasuje smakiem do tego świątecznego, wyjątkowego czasu. Przeglądajcie, czytajcie, wybierajcie to, co Wam się podoba, bawcie się w Waszych kuchniach tymi wyjątkowymi aromatami! Oto bardzo prosta, pachnąca Bożym Narodzeniem propozycja. Jeżeli nie przepadacie za anyżkiem, można go pominąć, ale zapewniam, że w całości, razem z cynamonem, smakuje naprawdę ciekawie. Anyż nie gra tutaj pierwszych skrzypiec(...)klawiaturze takie opowiadania… Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości, to uda Wam się to z pewnością za sprawą tych wdzięcznych poduszeczek z ciasta francuskiego z orzechowo-serowym nadzieniem. Są w formie przekąski „na raz” i szybko znikają z patery. Robi się je błyskawicznie, jeżeli skorzystamy z wygodnej opcji, czyli gotowego ciasta francuskiego. Przepis TUTAJ I ostatnia moja propozycja
Raj dla Podniebienia